Olgierd Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Hej, chcialem zapytać, czy wgl mam szansę dostania wizy pracowniczej jesli nie mam studiów? Załóżmy, że znajdę kogoś kto zechce mnie zatrudnić GDZIEKOLWIEK w USA, jeśli nie ukończyłem studiów i nigdy nie pracowalem? Chciałem wyjechać, żeby podszkolić język, a po powrocie skończyć studia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Nie. Bo niby jak udowodnisz pracodawcy, że jesteś lepszy, niż każdy którego ma na rynku lokalnym, jeśli nie masz żadnego doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olgierd Posted May 7, 2019 Author Report Share Posted May 7, 2019 Bardziej myślałem, żeby się dogadać z kimś w stylu "znajomy,, znajomego ma znajomego" tylko czy formalnie da się to załatwić, czy prawo nie zabrania jeśli pracodawca wyraża zgodę przyjęcia kogoś bez doświadczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikeB Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Bardziej myślałem, żeby się dogadać z kimś w stylu "znajomy,, znajomego ma znajomego" tylko czy formalnie da się to załatwić, czy prawo nie zabrania jeśli pracodawca wyraża zgodę przyjęcia kogoś bez doświadczenia Poczytaj tutaj https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/h-2b-temporary-non-agricultural-workers#Qualify Teorytecznie szanse są. Praktycznie chyba nie.Sent from my SM-A600A using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeganMarkle Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 4 hours ago, Olgierd said: Hej, chcialem zapytać, czy wgl mam szansę dostania wizy pracowniczej jesli nie mam studiów? Załóżmy, że znajdę kogoś kto zechce mnie zatrudnić GDZIEKOLWIEK w USA, jeśli nie ukończyłem studiów i nigdy nie pracowalem? Chciałem wyjechać, żeby podszkolić język, a po powrocie skończyć studia Jeśli faktycznie chcesz wyjechać podszkolić język a potem studiować w PL to lepiej jest zacząć studia w PL i pojechać na work&travel albo na camp... To jest bardzo fajna opcja dla studentów, można zarobić, poznać ludzi, zwiedzić usa, poćwiczyć język. Innej opcji dla Ciebie nie widzę - wizę H1B czy H2B bardzo trudno teraz dostac i żadne znajomosci Ci w tym nie pomogą (no może gdybys znał samego prezydenta bo on dość skorumpowany jest;)). Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 3 godziny temu, Olgierd napisał: Bardziej myślałem, żeby się dogadać z kimś w stylu "znajomy,, znajomego ma znajomego" To tak nie dziala. Sponsorowanie pracownika wymaga sporo kosztow po stronie pracodawcy - trzeba miec prawnika zeby to zalatwil, jest w tym tez zwiazana loteria (jest wiecej wystapien o te wizy niz samych wiz) -- nie tylko to jest formalny system ale tez drogi i czasochlonny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.