Jump to content

Praca w USA bez doświadczenia i studiów

Recommended Posts

Hej, chcialem zapytać, czy wgl mam szansę dostania wizy pracowniczej jesli nie mam studiów? Załóżmy, że znajdę kogoś kto zechce mnie zatrudnić GDZIEKOLWIEK w USA, jeśli nie ukończyłem studiów i nigdy nie pracowalem? Chciałem wyjechać, żeby podszkolić język, a po powrocie skończyć studia

Bardziej myślałem, żeby się dogadać z kimś w stylu "znajomy,, znajomego ma znajomego" tylko czy formalnie da się to załatwić, czy prawo nie zabrania jeśli pracodawca wyraża zgodę przyjęcia kogoś bez doświadczenia

Bardziej myślałem, żeby się dogadać z kimś w stylu "znajomy,, znajomego ma znajomego" tylko czy formalnie da się to załatwić, czy prawo nie zabrania jeśli pracodawca wyraża zgodę przyjęcia kogoś bez doświadczenia
Poczytaj tutaj https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/h-2b-temporary-non-agricultural-workers#Qualify Teorytecznie szanse są. Praktycznie chyba nie.

Sent from my SM-A600A using Tapatalk

4 hours ago, Olgierd said:

Hej, chcialem zapytać, czy wgl mam szansę dostania wizy pracowniczej jesli nie mam studiów? Załóżmy, że znajdę kogoś kto zechce mnie zatrudnić GDZIEKOLWIEK w USA, jeśli nie ukończyłem studiów i nigdy nie pracowalem? Chciałem wyjechać, żeby podszkolić język, a po powrocie skończyć studia

Jeśli faktycznie chcesz wyjechać podszkolić język a potem studiować w PL to lepiej jest zacząć studia w PL i pojechać na work&travel albo na camp... To jest bardzo fajna opcja dla studentów, można zarobić, poznać ludzi, zwiedzić usa, poćwiczyć język. Innej opcji dla Ciebie nie widzę - wizę H1B czy H2B bardzo trudno teraz dostac i żadne znajomosci Ci w tym nie pomogą (no może gdybys znał samego prezydenta bo on dość skorumpowany jest;)).

3 godziny temu, Olgierd napisał:

Bardziej myślałem, żeby się dogadać z kimś w stylu "znajomy,, znajomego ma znajomego" 

To tak nie dziala. Sponsorowanie pracownika wymaga sporo kosztow po stronie pracodawcy - trzeba miec prawnika zeby to zalatwil, jest w tym tez zwiazana loteria (jest wiecej wystapien o te wizy niz samych wiz) -- nie tylko to jest formalny system ale tez drogi i czasochlonny. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...