grav Napisano 30 Października 2019 Zgłoś Napisano 30 Października 2019 Cześć! Mam dosyć nietypowe pytanie. Mianowicie mieszkam w Tajlandii i tutejsi pracownicy imigracyjni podchodzą do paszportów w delikatnie mówiąc, specyficzny sposób... Ilekroć załatwiam w urzędzie imigracyjnym kwestie wizowe, urzędnik/urzędniczka używa na moim paszporcie zszywacza, załączając jakieś bzdurne biurokratyczne, acz w ich mniemaniu bardzo ważne, karteczki. Jest to proces na tyle zautomatyzowany i pozbawiony szacunku do tego dokumentu, że zszywka ląduje w paszporcie niczym w brudnopisie ucznia szkoły podstawowej w mgnieniu oka. Jakiś czas temu miała miejsce sytuacja, w której przez ów bezmyślne działanie urzędniczki doszło do uszkodzenia mojej amerykańskiej wizy. I tu nie wiem jak się do tego odnieść. Bo z jednej strony na tyle szczęśliwie "wylosowała" miejsce, na którym nie ma żadnych istotnych elementów (ot, puste pole), lecz z drugiej strony widnieją tam dwie małe dziurki co jednak stanowi pewien minimalny (acz mimo wszystko) defekt. Jak to wygląda z punktu widzenia immigration w USA? Zdjęcie, dane i wszelkie numery są czytelne. Zeskanować też prawdopodobnie to można bez problemu. Natomiast jak na to patrzą? Miał ktoś podobną sytuację?
kzielu Napisano 30 Października 2019 Zgłoś Napisano 30 Października 2019 Moim zdaniem nie bedziesz mial zadnych problemow.
MeganMarkle Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2019 Myśle ze w dupie to będą mieć za przeproszeniem... wiza to wiza, to nie konkurs piękności
Zuza007 Napisano 12 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2019 Godzinę temu, MeganMarkle napisał: Myśle ze w dupie to będą mieć za przeproszeniem... wiza to wiza, to nie konkurs piękności No nie do końca tak. Wiem, że jest różnica pomiędzy dziurkami pozostałościami po zszywce (tu myślę, że nie powinno byc problemu), a dziurkami z dziurkacza, ale pamietam, że w przypadku "kasowania" starego paszportu (dziurkaczem własnie) należy zwrócić uwagę, żeby z rozpędu nie została przedziurkowana ważna amerykańska wiza.
MeganMarkle Napisano 13 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2019 13 hours ago, Zuza007 said: No nie do końca tak. Wiem, że jest różnica pomiędzy dziurkami pozostałościami po zszywce (tu myślę, że nie powinno byc problemu), a dziurkami z dziurkacza, ale pamietam, że w przypadku "kasowania" starego paszportu (dziurkaczem własnie) należy zwrócić uwagę, żeby z rozpędu nie została przedziurkowana ważna amerykańska wiza. Ok ale OP pytał o swój konkretny przypadek wiec mu odpowiadam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.