Qazwsx Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 Witam, Mam zieloną kartę i złożony wniosek o reentry permit (biały paszport) z powodu korona wirusa urzędy emigracyjne są zamknięte a ja za tydzień mam bilet powrotny do domu. Co mi grozi za wyjazd z USA bez pójścia na odciski palców?? Ktoś mnie nastraszył że z automatu tracę zieloną kartę. Czy to prawda? Z góry dziękuję za pomoc.
kzielu Napisano 23 Marca 2020 Zgłoś Napisano 23 Marca 2020 Nic - natomiast wniosek o reentry permit w momencie jak sie nie pojawisz na biometrics zostanie uniewazniony, wiec zaleznie od tego jak dlugo zostaniesz poza granicami, mozesz w koncu ta zielona karte stracic...
mcpear Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 Poza tym musisz się przyzwyczaić, że jak masz zieloną kartę to lecąc do Polski to nie "wracasz do domu" ale "wyjeżdżasz z domu"
andyopole Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 Poza tym, jaki lot, czym? Coś lata jeszcze do Polski?
mcpear Napisano 24 Marca 2020 Zgłoś Napisano 24 Marca 2020 Do Europy coś lata - United zostawił kilka połączeń (szczątkowo), Delta i American pewnie tak samo. A z Europy to już "jakoś" się przez Odrę przedrze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.