Roelka v.2 Napisano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Napisano 19 Października 2024 1 hour ago, katlia said: Dziekuje @rzecze1za zyczenia... nigdy nie bylismy w Andaluzji wiec cieszymy sie. Jutro wyjezdzamy, dzisiaj glosowalismy - to znaczy wypelnilismy ballot i wrzucilismy do specjalnej budki. Europa ma swoje zalety, ma tez duzo negatywow, niektore powazne... ale nie ma tam trumpa, trumperow i wszechobecnej broni. Wydaje mi sie na niezle miejsce na nastepne 4-12 lat (4 lata trumpa, 8 lat vince'a)* . Mam nadzieje ze do tego nie dojdzie ale nadal mam kaca po 2016 i serio zaczynam kwestionowac "zdrowy rozsadek" - nie mowiac o inteligencji i moralnosci - glosujacych Amerykanow. Ja już od jakiegoś czasu przekonuje męża żebyśmy zostali w Europie. Teorycznie zostały nam jeszcze prawie 2 lata w Niemczech i potem będziemy sie starac zostać dłużej. Nie mamy ochoty wracać do Amerykanskiego wariatkowa. Patrząc po różnych social media ja już przestałam wierzyć w jakąkolwiek inteligencjie Amerykanskiego narodu. Cytuj
rzecze1 Napisano 19 Października 2024 Zgłoś Napisano 19 Października 2024 1 hour ago, katlia said: Dziekuje @rzecze1za zyczenia... nigdy nie bylismy w Andaluzji wiec cieszymy sie. Jutro wyjezdzamy, dzisiaj glosowalismy - to znaczy wypelnilismy ballot i wrzucilismy do specjalnej budki. Europa ma swoje zalety, ma tez duzo negatywow, niektore powazne... O, wyjeżdżacie już jutro? No to pięknie się zebrałem do odpowiedzi na komentarze i wstrzeliłem z życzeniami! Jak to mówią, „szukajcie a znajdziecie”, a negatywów to zawsze łatwo znaleźć. Także dla przeciwwagi jeszcze raz życzę pozytywów! I o ile San Francisco ma swoje uroki, tak Andaluzja tu przeważa Także - once again - najlepszego! Cytuj
katlia Napisano 19 Października 2024 Zgłoś Napisano 19 Października 2024 2 hours ago, rzecze1 said: I o ile San Francisco ma swoje uroki, tak Andaluzja tu przeważa No, zdecydowanie przynajmniej jezeli chodzi o pogode... bo ta w SF jest ponad dziwna. Cytuj
katlia Napisano 19 Października 2024 Zgłoś Napisano 19 Października 2024 (edytowane) 3 hours ago, Roelka v.2 said: Ja już od jakiegoś czasu przekonuje męża żebyśmy zostali w Europie. Teorycznie zostały nam jeszcze prawie 2 lata w Niemczech i potem będziemy sie starac zostać dłużej. Nie mamy ochoty wracać do Amerykanskiego wariatkowa. Patrząc po różnych social media ja już przestałam wierzyć w jakąkolwiek inteligencjie Amerykanskiego narodu. LOL, no tak, patrzac na social media to smetnie to wyglada. Tak na codzien, gdzie ja mieszkam jest OK. Jestem w bardzo niebieskim miescie w niebiesko-purporowym stanie. Duzo swiatowych, wyksztalconych ludzi w mojej dzielnicy. Ale 30 minut na poludnie od Denver i nagle robi sie bardzo bialo, bardzo religijnie i trumpowo. Glownie mnie przygnebia fakt, ze idziemy jako spoleczenstwo do tylu. Kobiety juz stracily mase (moja corka i przyszla wnuczka maja mniej praw niz ja... to straszne...) affirmative action tak oslabiona ze ledwo zipie... dzieciaki zabijaja dzieciakow w szkolach... Obamacare na szczescie jeszcze sie trzyma, ale na jak dlugo? Mlodym coraz trudniej oszczedzic na kupno domu bez pomocy mommy i daddy...eh... Edytowane 19 Października 2024 przez katlia Cytuj
ciucma102 Napisano 20 Października 2024 Zgłoś Napisano 20 Października 2024 10 hours ago, katlia said: Glownie mnie przygnebia fakt, ze idziemy jako spoleczenstwo do tylu. Kobiety juz stracily mase (moja corka i przyszla wnuczka maja mniej praw niz ja... to straszne...) affirmative action tak oslabiona ze ledwo zipie... dzieciaki zabijaja dzieciakow w szkolach... Obamacare na szczescie jeszcze sie trzyma, ale na jak dlugo? Mlodym coraz trudniej oszczedzic na kupno domu bez pomocy mommy i daddy...eh... Brzmi jak opis Europy....dodać tylko szybko postępujące bezrobocie, upadek przemysłu, ogromne problemy z imigrantami. Cytuj
katlia Napisano 20 Października 2024 Zgłoś Napisano 20 Października 2024 7 hours ago, ciucma102 said: Brzmi jak opis Europy....dodać tylko szybko postępujące bezrobocie, upadek przemysłu, ogromne problemy z imigrantami. Nie ma tam trumpa, trumperow i wszechobecnej broni. Dzieci nie maja active shooter drills w pierwszej klasie. Jakos nie slysze ze w Europie chca dawac naladowana bron nauczycielom. Pod tymi wzgledami, w tej chwili Europa to bardzo ciwilizowane miejsce w porownaniu do US. 1 1 Cytuj
ciucma102 Napisano 20 Października 2024 Zgłoś Napisano 20 Października 2024 To prawda europejskie dzieci i nauczyciele na razie są na etapie dostawania bicia od dzieci imigrantów. Na broń palna czas jeszcze przyjdzie co pokazuje przykład Szwecji. Co do Trumpa to większość Europejczyków z chęcią wymieniła by socjalistyczne rządy von der leyen na jaki kolwiek kapitalizm który rozruszałby umierającą europejską gospodarkę i skończył z rozdawnictwem Cytuj
katlia Napisano 20 Października 2024 Zgłoś Napisano 20 Października 2024 3 hours ago, ciucma102 said: 3 hours ago, ciucma102 said: To prawda europejskie dzieci i nauczyciele na razie są na etapie dostawania bicia od dzieci imigrantów. Na broń palna czas jeszcze przyjdzie co pokazuje przykład Szwecji. Co do Trumpa to większość Europejczyków z chęcią wymieniła by socjalistyczne rządy von der leyen na jaki kolwiek kapitalizm który rozruszałby umierającą europejską gospodarkę i skończył z rozd Zanudzasz. Od 30 lat slyszy sie takie same narzekanie kinserwatyenych europejczykow. 1 Cytuj
kzielu Napisano 20 Października 2024 Zgłoś Napisano 20 Października 2024 2 hours ago, katlia said: Ostatnie wybory w PL dokladnie pokazaly jaka jest ta wiekszosc ktora chce glosowac na faszystow. (PiS tak przy okazji to mega socjalistyczna partia ktora udaje konserwatystow a przebija PZPR z latwoscia - te same metody - rozkradanie czego sie da, uzywanie policji przeciw opozycji). A co do wyborow - zobaczymy - reklamy w TV pokazuja dokladnie poziom wyborcow kazdej z partii - gdzie jedna straszy nie istniejacymi problemami (imigrani i osoby trans). Btw - imigranci glosujacy / popierajacy anty-imigracyjna partie to absolutni geniusze intelektu - ale w sumie to dokladnie sie wpisuje we wszystko co sie dzieje . Cytuj
Tirowiec1312 Napisano 21 Października 2024 Zgłoś Napisano 21 Października 2024 Faszyści mają wieloletnie doświadczenie w wymyślaniu problemów z którymi chcą walczyć. Ciągle wracają do tej samej zdartej płyty licząc że tym razem znowu uda im się przekonać kogoś kto zdążył zapomnieć jak to się kończy za każdym razem gdy faszystów dopuszcza się do władzy. Najśmieszniejsze jest to, że gdy im się wypomina że ich działania wypełniają definicję faszyzmu to się wypierają rękami i nogami że oni nie są faszystami. Mieliby chociaż odrobinę honoru po prostu się przyznać, a nie ciągle jest ta sama zabawa w ciuciubabkę. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi