andyopole Napisano 15 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2021 Poniewaz nasz organizm potrzebuje wszystkiego co jest do zjedzenia. Szczegolnie w klimacie w ktorym mieszkamy. Gdy przychodzi lato i czas zbierania plonow z ogrodu praktycznie przechodze niemal zupelnie na "zielone". po pierwsze smak swoich warzyw jest nie do pobicia, po drugie organizm ze wzgledu na mniejsze zapotrzebowanie energetyczne wcale nawet miesa sie nie domaga. Ale juz na jesieni przychodza smaki a to na flaczki, a to na tatara i inne cuda. Wazne zeby nie przeginac, w zadna strone.
MeganMarkle Napisano 17 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2021 Zgadzam się z tym umiarem i z tym E organizm potrzebuje różnorodnego jedzenia, warzyw i mięsa trochę teraz. Ale nie potrzebuje przetworzonej i rafinowanej zywnosci. W diecie Whole-plant based nie chodzi o jedzenie tylko warzyw, chodzi głównie o niejedzenie przetworzonej żywności, a zwłaszcza processed meat które jak dowiedziono naukowo jest bezpośrednio rakotwórcze, zwłaszcza smażone w wysokiej temperaturze. Chodzi tez o to żeby zamiast pic sok zjesc cały owoc bo on ma tez błonnik i masę minerałów, a zamiast smażyć jeść dania saute... temat jest długi. Ja się nim zainteresowałam po tym jak mój tato zmarł na raka. a statystyki zapadalności na nowotwory w usa są przerażajace i jest to bezpośrednio związane z dieta niestety
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.