Skocz do zawartości

Tania paczka z USA do Polski?

B.S

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

tak tylko informacyjnie - jestem super zadowolony z uslug plusexpress.. 

Dron o wartosci ok $2k, wraz z ubezpieczeniem i przesylka lotnicza, koszty wyszly doslownie jakies grosze za wysylke. Wylecial w piatek, w weekend byl w germany, a w srode u mnie w PL. Rowniez duze "wsparcie" w "optymalizacji" custom fees. 

Co ciekawe, a na stronie tego nie widac, maja rowniez wysylki z PL do USA, z czego zmuszony jestem skorzystac i dron poleci back to USA :(

• 2 miesiące później...
Napisano

Witam,

nie wiedziałam, gdzie zadać swoje pytanie, więc może to i dobry wątek. :)

Z USA z Californii ktoś mi rzekomo wysłał paczkę. Dzisiaj na e-mail dostałam informację o tym:

Z adresu: support@cargoservicehub.com

1?ui=2&ik=29ee232899&attid=0.1.1&permmsg
Re,
Website : www.cargoservicehub.com 
ADMIN

Dear Alicja Marciniak,

Shipment number XXXXXXXX has been updated to Out for delivery.

Yours sincerely

Cargo Service Hub

Copyright Cargo Service Hub © 2022
NOTICE :
This e-mail and any files transmitted with it may contain information that is privileged and confidential , and is intended solely for the use of the individuals or entities to whom addressed . If you have received this transmission in error , please notify the sender immediately by telephone or e-mail and delete this e-mail from your system. If you are not the intended recipient , you are hereby notified that reviewing, disclosing , copying , distributing or taking any action in reliance on the contents herein is strictly prohibited .

on 17/04/2020 9:00 am .

No i jak się wchodzi na podany link to jest informacja o paczce, która jest na Nowej Zelandii i ma przylecieć do mnie. Usiłowałam sprawdzić co to za firma, ale ich strona wygląda trochę podejrzanie. Nie ma kompletnie informacji w zakładkach: Regulamin i Polityka Prywatności. 

Jako kontakt podane są informacje: 

E-mail: support@cargoservicehub.com

Telefon: +18402009813

Próba wyszukania numeru telefonu wskazała mi identyczną stronę innej firmy: https://aeroxdelivery.com/

A wszystkie inne strony, do których odnosi się ten numer telefonu to strony niezabezpieczone i antywirus wykrywa skam. 

W związku z powyższym, czy ktoś kojarzy powyższe firmy (prawdopodobnie Los Angeles), czy też to jakaś cwana próba wyłudzenia moich danych? Z góry dziękuję za pomoc. :)

Napisano

Prawdopodobnie scam. Jesli kiedykolwiek przyjdzie po prostu nie odbieraj jesli jestes pewna ze nie zamawialas.

Ja tak kiedys zamowilem cos na AMAZON i zapomnialem o niej. Gdy przyszla po dwoch miesiacach w czasie kiedy bylem w Polsce, sasiadka zabrala z porchu do domu. Gdy wrocilem zupelnie nie pamietalem ze cos zamawialem. Dopiero po otwarciu pamiec wrocila.

Tak ze najpierw pomysl, moze to rzeczywiscie Twoja.  :)  Czasem przesylki ida dziwnymi drogami a po drodze zmieniaja przewoznikow i numery trackingu. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...