B.S Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Cześć wszystkim, Mam pytanie o sposób wysłania paczki do 20kg z USA (California) do polski. Czy istnieje jakaś tania opcja wysyłki? Wysłałam kilka dni temu taką paczke z polski do USA poprzez pocztę Polska i była dość tania (jakieś 185zl). Dajcie znać Dziekuje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
everden Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 My tu w E i ME mamy Polamera, który w relacji US-PL naprawdę się opłaca (w drugą str. gorzej). W CA nie ma oddziału, ale na ich stronie jest światełko nadziei : "Jeśli w Twojej okolicy nie znajduje się żadna lokalizacja Polamer to nadal możesz wysłać swoją paczkę do Polski przez Polamer – zapraszamy na stronę https://send.polamerusa.com/. W przypadku pytań proszę dzwonić pod numer 773.774.2784" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted December 1, 2020 Report Share Posted December 1, 2020 Ja uzywalem Plus Express - ode mnie do nich paczka idzie (prepaid) FedExem a pozniej oni juz doreczaja na miejscu w PL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrysiaK Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 https://www.polonezparcelservice.com/en/locations Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jukon777 Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Ostatnio wysyłałem Polamerem paczkę morską do Polski o wadze 73,50 lbs i zapłaciłem za nią $81.74. Cennik mają taki że za pierwsze 15 funtów zapłacisz $26.60 a za każdy następny funt 0.69 c. Nie wiem jak jest w Kalifornii najprawdopodobniej będziesz musiała wysłać to przez USPS lub FedExem ale jakby co to wiesz już ile mniej więcej będzie to kosztować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Poczta chyba nie weźmie takiej ciężkiej paczki. UPSem będzie że dwa razy drożej z CA do Illinois. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeganMarkle Posted December 3, 2020 Report Share Posted December 3, 2020 Ja dosłownie w zeszłym tygodniu wysłałam do Polski ogromne dwie paczki z Kalifornii właśnie i wybraliśmy Poloneza bo najlepsze ceny i najwygodniej poszło ogarnięcie tego. USPS to totalna porażka:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielwro Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 (edited) sa jakies nowe opinie dotyczace - Polonez parcel service? Chcialbym kupic drona, producent niestety nie wysyla go poza US, wiec musze zrobic jakis posredni przerzut. Maja wygodna opcja zakupu na ich adres, a nastepnie wysylaja dalej do mnie do PL, cena dobra, tylko watpliwosc czy mozna im zaufac z $2k ? Ewentualnie sa jakies inne opcje bezpiecznej wysylki do PL? Edited November 23, 2021 by danielwro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 1 hour ago, danielwro said: sa jakies nowe opinie dotyczace - Polonez parcel service? Chcialbym kupic drona, producent niestety nie wysyla go poza US, wiec musze zrobic jakis posredni przerzut. Maja wygodna opcja zakupu na ich adres, a nastepnie wysylaja dalej do mnie do PL, cena dobra, tylko watpliwosc czy mozna im zaufac z $2k ? Ewentualnie sa jakies inne opcje bezpiecznej wysylki do PL? Ja uzywalem Plus Express (sa na przedmiesciach Chicago) wysylajac paczki do PL i bylo bezproblemowo - ale to byly zwykle paczki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielwro Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 12 minut temu, kzielu napisał: Ja uzywalem Plus Express (sa na przedmiesciach Chicago) wysylajac paczki do PL i bylo bezproblemowo - ale to byly zwykle paczki. znalazlem juz wlasciwy temat o Polonezie - - i sie przerazilem.. oraz rowniez Twojego posta o Plus Expressie i juz sie z nimi skontaktowalem. Za 3% wykupie ubezpieczenie i powinno byc ok. dzieki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts