Jump to content

Tania paczka z USA do Polski?

B.S

Recommended Posts

Cześć wszystkim, 

Mam pytanie o sposób wysłania paczki do 20kg z USA (California) do polski. Czy istnieje jakaś tania opcja wysyłki? 

Wysłałam kilka dni temu taką paczke z polski do USA poprzez pocztę Polska i była dość tania (jakieś 185zl). 

Dajcie znać
Dziekuje! 

My tu w E i ME mamy Polamera, który w relacji US-PL naprawdę się opłaca (w drugą str. gorzej).

W CA nie ma oddziału, ale na ich stronie jest światełko nadziei

"Jeśli w Twojej okolicy nie znajduje się żadna lokalizacja Polamer to nadal możesz wysłać swoją paczkę do Polski przez Polamer – zapraszamy na stronę https://send.polamerusa.com/. W przypadku pytań proszę dzwonić pod numer 773.774.2784"

Ostatnio wysyłałem Polamerem paczkę morską do Polski o wadze 73,50 lbs i zapłaciłem za nią $81.74. Cennik mają taki że za pierwsze 15 funtów zapłacisz $26.60 a za każdy następny funt 0.69 c.

Nie wiem jak jest w Kalifornii najprawdopodobniej będziesz musiała wysłać to przez USPS lub FedExem ale jakby co to wiesz już ile mniej więcej będzie to kosztować.

• 11 months later...

sa jakies nowe opinie dotyczace - Polonez parcel service? 

Chcialbym kupic drona, producent niestety nie wysyla go poza US, wiec musze zrobic jakis posredni przerzut. 

Maja wygodna opcja zakupu na ich adres, a nastepnie wysylaja dalej do mnie do PL, cena dobra, tylko watpliwosc czy mozna im zaufac z $2k ?

Ewentualnie sa jakies inne opcje bezpiecznej wysylki do PL?

Edited by danielwro

1 hour ago, danielwro said:

sa jakies nowe opinie dotyczace - Polonez parcel service? 

Chcialbym kupic drona, producent niestety nie wysyla go poza US, wiec musze zrobic jakis posredni przerzut. 

Maja wygodna opcja zakupu na ich adres, a nastepnie wysylaja dalej do mnie do PL, cena dobra, tylko watpliwosc czy mozna im zaufac z $2k ?

Ewentualnie sa jakies inne opcje bezpiecznej wysylki do PL?

Ja uzywalem Plus Express (sa na przedmiesciach Chicago) wysylajac paczki do PL i bylo bezproblemowo - ale to byly zwykle paczki.

• Like 1

12 minut temu, kzielu napisał:

Ja uzywalem Plus Express (sa na przedmiesciach Chicago) wysylajac paczki do PL i bylo bezproblemowo - ale to byly zwykle paczki.

znalazlem juz wlasciwy temat o Polonezie - 

- i sie przerazilem.. :( 

oraz rowniez Twojego posta o Plus Expressie i juz sie z nimi skontaktowalem. Za 3% wykupie ubezpieczenie i powinno byc ok. 

dzieki!