andyopole Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 Nie pamiętam, zdaje się Priority więc lotnicza.
olciaxd119 Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 2 minuty temu, andyopole napisał: Nie pamiętam, zdaje się Priority więc lotnicza. Moja też Priority Mail International Parcels a jednak morska jakbyś jednak sobie przypomniał byłabym wdzięczna
andyopole Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 "Ne pereżywaj", ta wiedza i tak niczego nie przyspieszy. To nie była moja paczka, nie będę niczego inwestygował. Narzeczony jeśli kocha to poczeka. Zdrowia życzę, to ważniejsze niż najpiękniejsza paczka.
mola Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 9 minut temu, olciaxd119 napisał: Moja paczka już przekroczyła, idzie 6 tydzień... Matko, nie wierze, że od lipca jeszcze nie dostałaś.... próbowałaś się kontaktować z pocztą naszą polską albo z USPS? Ktoś ostatnio pisał mi, że wysłane drogą morską książki do San Francisco doszły niecałe 8tygodni, więc prawie 2 miesiące. Dlatego mam jeszcze nadzieję, ale Ty mnie trochę zmartwiłaś. Aha i słyszałam, że jak wychodzą z warszawy to też statkiem, bo jak lecą samolotem to są aktualizacje statusu gdzie i w jakim kraju się znajduję, a tutaj nie było żadnej aktualizacji oprócz wysłanego z Polski i dostarczonego do Usa. Jeśli idzie 6 tydzień, to nie przekroczyła szacowanych 5-7 tygodni. Moja paczka to książki zakupione w księgarni oferującej wysyłkę do USA. Jeśli status pokazuje je w Pruszczu, to co ma zrobić USPS? Księgarnia reklamowała w Polsce, niespecjalnie to pomogło na cokolwiek. Dojdą kiedyś - fajnie, nie dojdą - odżałuję i zamówię jeszcze raz albo kupię te książki przy okazji jakiejś wizyty w PL, zdarza się, trudno. Paczki jakie wysyłała nam w normalnych czasach rodzina dochodziły w czasie od 2 do 6 miesięcy, różnie bywało. Taki urok, nie ma co przeżywać.
andyopole Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 35 minut temu, mola napisał: Moja paczka to książki zakupione w księgarni oferującej wysyłkę do USA. W sobotę zamówiłem sobie książki w Polsce. Zawsze wysyłali mi poczta i powyżej $100 shopping for Free. Tym razem lojalnie uprzedzili że nadal pocztą za darmo ale nie polecają poczty bo j.w. Co ciekawe oni swoje paczki wiezli zawsze do Holandii i dopiero tam nadawali na tamtej poczcie. Zasugerowali FedEx jako pewniejszy z tym ze musiałem dopłacić $2 (dwa) z transport. Wiedząc o co kaman dołożyłem te dwa Waszyngtony. Zobaczymy kiedy przyjdzie.
pepeaz Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 Jaka ksiegarnia wysyla ksiazki do USA? Mozesz dac linka
andyopole Napisano 28 Grudnia 2020 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2020 1 godzinę temu, pepeaz napisał: Jaka ksiegarnia wysyla ksiazki do USA? Mozesz dac linka Proszę bardzo: https://thepolishbookstore.com/
andyopole Napisano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2021 W dniu 28.12.2020 o 08:54, andyopole napisał: W sobotę zamówiłem sobie książki w Polsce. Zawsze wysyłali mi poczta i powyżej $100 shopping for Free. Tym razem lojalnie uprzedzili że nadal pocztą za darmo ale nie polecają poczty bo j.w. Co ciekawe oni swoje paczki wiezli zawsze do Holandii i dopiero tam nadawali na tamtej poczcie. Zasugerowali FedEx jako pewniejszy z tym ze musiałem dopłacić $2 (dwa) z transport. Wiedząc o co kaman dołożyłem te dwa Waszyngtony. Zobaczymy kiedy przyjdzie. Wlasnie sprawdzilem tracking. Paczka opuscila Newark, jutro bedzie u mnie.
andyopole Napisano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2021 22 godziny temu, andyopole napisał: Wlasnie sprawdzilem tracking. Paczka opuscila Newark, jutro bedzie u mnie. Paczka z ksiazkami z Polski juz lezy u mnie na biurku. Inna paczka, zamowiona tego samego dnia (Dec 26) na Amazon i wyslana z Nowego Jorku jeszcze sie buja gdzies po Ameryce. No ale wyslana poczta (Priority), to wiele tlumaczy.
MeganMarkle Napisano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2021 Moja szwagierka wysłała mi paczke z Polski (ekonomiczna) w październiku. Dziś doszła! Miał być prezent na swieta ale coz.... poczta jaka jest każdy widzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.