Skocz do zawartości

paczka do usa drogą morską (ekonomiczna)

olciaxd119

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2 minuty temu, andyopole napisał:

Nie pamiętam, zdaje się Priority więc lotnicza.

Moja też Priority Mail International Parcels a jednak morska :) jakbyś jednak sobie przypomniał byłabym wdzięczna

Napisano

"Ne pereżywaj", ta wiedza i tak niczego nie przyspieszy. To nie była moja paczka, nie będę niczego inwestygował. Narzeczony jeśli kocha to poczeka. Zdrowia życzę, to ważniejsze niż najpiękniejsza paczka. :D

Napisano
9 minut temu, olciaxd119 napisał:

Moja paczka już przekroczyła, idzie 6 tydzień...

Matko, nie wierze, że od lipca jeszcze nie dostałaś.... próbowałaś się kontaktować z pocztą naszą polską albo z USPS?

Ktoś ostatnio pisał mi, że wysłane drogą morską książki do San Francisco doszły niecałe 8tygodni, więc prawie 2 miesiące. Dlatego mam jeszcze nadzieję, ale Ty mnie trochę zmartwiłaś.

Aha i słyszałam, że jak wychodzą z warszawy to też statkiem, bo jak lecą samolotem to są aktualizacje statusu gdzie i w jakim kraju się znajduję, a tutaj nie było żadnej aktualizacji oprócz wysłanego z Polski i dostarczonego do Usa.

Jeśli idzie 6 tydzień, to nie przekroczyła szacowanych 5-7 tygodni. 

Moja paczka to książki zakupione w księgarni oferującej wysyłkę do USA. Jeśli status pokazuje je w Pruszczu, to co ma zrobić USPS? Księgarnia reklamowała w Polsce, niespecjalnie to pomogło na cokolwiek. Dojdą kiedyś - fajnie, nie dojdą - odżałuję i zamówię jeszcze raz albo kupię te książki przy okazji jakiejś wizyty w PL, zdarza się, trudno. 

Paczki jakie wysyłała nam w normalnych czasach rodzina dochodziły w czasie od 2 do 6 miesięcy, różnie bywało. Taki urok, nie ma co przeżywać.

Napisano
35 minut temu, mola napisał:

Moja paczka to książki zakupione w księgarni oferującej wysyłkę do USA.

W sobotę zamówiłem sobie książki w Polsce. Zawsze wysyłali mi poczta i powyżej $100 shopping for Free. Tym razem lojalnie uprzedzili że nadal pocztą  za darmo ale nie polecają poczty bo j.w. Co ciekawe oni swoje paczki wiezli zawsze do Holandii i dopiero tam nadawali na tamtej poczcie. 

Zasugerowali FedEx jako pewniejszy z tym ze musiałem dopłacić $2 (dwa) z transport. Wiedząc o co kaman dołożyłem te dwa Waszyngtony. Zobaczymy kiedy przyjdzie. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 28.12.2020 o 08:54, andyopole napisał:

W sobotę zamówiłem sobie książki w Polsce. Zawsze wysyłali mi poczta i powyżej $100 shopping for Free. Tym razem lojalnie uprzedzili że nadal pocztą  za darmo ale nie polecają poczty bo j.w. Co ciekawe oni swoje paczki wiezli zawsze do Holandii i dopiero tam nadawali na tamtej poczcie. 

Zasugerowali FedEx jako pewniejszy z tym ze musiałem dopłacić $2 (dwa) z transport. Wiedząc o co kaman dołożyłem te dwa Waszyngtony. Zobaczymy kiedy przyjdzie. 

Wlasnie sprawdzilem tracking. Paczka opuscila Newark, jutro bedzie u mnie. ;)

Napisano
22 godziny temu, andyopole napisał:

Wlasnie sprawdzilem tracking. Paczka opuscila Newark, jutro bedzie u mnie. ;)

Paczka z ksiazkami z Polski juz lezy u mnie na biurku. Inna paczka, zamowiona tego samego dnia (Dec 26) na Amazon i wyslana z Nowego Jorku jeszcze sie buja gdzies po Ameryce. No ale wyslana poczta (Priority), to wiele tlumaczy.   :angry:

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...