Daw123 Posted March 5, 2021 Report Share Posted March 5, 2021 Cześć. Od niedawna pracuje w spedycji. Nie mam wykształcenia wyższego, posiadam tylko wykształcenie średnie. Za dwa lata chcę ubiegać się o zieloną kartę. Czy wie ktoś z Was jak wygląda praca w USA w tym zawodzie ? Czy wymagane jest tam wyższe wykształcenie ? I jak mniej więcej wyglądają zarobki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted March 5, 2021 Report Share Posted March 5, 2021 A jak masz zamiar "ubiegać się" o zieloną kartę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daw123 Posted March 5, 2021 Author Report Share Posted March 5, 2021 Loteria wizowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted March 5, 2021 Report Share Posted March 5, 2021 3 minuty temu, Daw123 napisał: Loteria wizowa No to najpierw "daj sie" wylosowac a potem sie martw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daw123 Posted March 5, 2021 Author Report Share Posted March 5, 2021 Chyba lepiej najpierw się dowiedzieć czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
mola Posted March 5, 2021 Report Share Posted March 5, 2021 21 minut temu, Daw123 napisał: Chyba lepiej najpierw się dowiedzieć czy warto Wysłanie losu na loterię nic nie kosztuje prócz 5 minut czasu. Jak wylosujesz, to wtedy będziesz miał mnóstwo czasu by rozważać czy warto. Wylosowanie zielonej karty nie powoduje, że wręczają Ci zieloną kartę i bilet i nakazują jechać. To dość długi proces i czy go w ogóle podjąć zależy od Ciebie. Zrezygnować można łatwo i w każdej chwili, wylosować i mieć te problemy - dużo trudniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted March 6, 2021 Report Share Posted March 6, 2021 Generalnie zarobki nie sa specjalnie dobre w tej branzy, chyba ze masz jakas specyficzna i poszukiwana specjalizacje. Ja bym radzila korzystac z dobrych a niedrogich studiow lub dalszej nauki czy w Polsce czy w Europie. (Szkoly/kursy w USA moga byc bardzo drogie.) Przyjezdzaj z zawodem z ktorego mozesz wyzyc, jezykiem angielskim i oszczednosciami -- bo nawet jezeli wygrasz w DV to bedziesz potrzebowal duzo $$ na start. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.