ChR1s Napisano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2021 Dzień Dobry. W Lutym 17 2020 otrzymaliśmy formę I-797c - Notice of Action. Po tym nie otrzymaliśmy żadnych innych informacji. I teraz pytanie czy powinniśmy coś teraz zrobić czy poprostu czekać, a jeśli tak to czy da się jakoś skrócić czas oczekiwania.
Xarthisius Napisano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2021 Biezace, srednie czasy oczekiwania mozesz sprawdzic tu: https://egov.uscis.gov/processing-times/ np. dla CSC pokazuje 20.5 Months to 26.5 Months. Do ktorego centrum trafila Wasza sprawa mozesz sprawdzic patrzac na numer z potwierdzenia (trzy literowy skrot).
ChR1s Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2021 Wlasnie jest to w CSC. A jest mozliwosc przyspieszenia czasu oczekiwania?
Xarthisius Napisano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2021 1 hour ago, ChR1s said: Wlasnie jest to w CSC. A jest mozliwosc przyspieszenia czasu oczekiwania? Nie. Wszyscy inni, ktorzy czekaja tez chcieliby szybciej...
andyopole Napisano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2021 4 godziny temu, ChR1s napisał: Wlasnie jest to w CSC. A jest mozliwosc przyspieszenia czasu oczekiwania? Od zarania dziejów różni szarlatani próbowali a to czas przyspieszyć a to zwolnić, nie słyszałem żeby ktoremuś się udało. Za komuny w Polsce często natomiast udawało się czas skrócić. Trzeba było się albo gdzieś zapisać albo gdzieś dobrze posmarować.
Iskierka Napisano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2021 18 godzin temu, ChR1s napisał: Wlasnie jest to w CSC. A jest mozliwosc przyspieszenia czasu oczekiwania? Czarów niestety tu nie ma i przyspieszyć się nie da, tym bardziej na etapie akceptacji I-130. Musisz sprawdzić w biuletynie wizowym, kiedy kategoria będzie mieć dostępne wizy, chyba że wciąż jest "current" - była całkiem długo, aktualnie nie patrzyłam. Od tego czasu mniej więcej możesz liczyć czas procesowania. Czas procesowania sprawdzasz na stronie USCIS. I tutaj wszystko zależy od Service center. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że CSC to California? Zwykle tam trafiają wnioski od rezydentów i niestety nie mam dobrych wieści - mają najdłuższy czas procesowania ze wszystkich (prawdopodobnie ze względu na ilość spraw), i czas ten wydłużył się od 2018 roku co najmniej o 6miesięcy (jak my składaliśmy to było 15-19 miesięcy bodajże). Mniej więcej patrz jakie daty przetwarzaj w twojej kategorii. Powinniście dostać kolejne powiadomienie o statusie najpóźniej kilka tygodni po tym, jak centrum osiągnie datę po waszej priority date (akceptacja wniosku bądź poproszą was o dodatkowe dowody). Później sprawa trafia do NVC (DS260 + dokumenty) i tam też jest trochę czekania, ale czasy są zdecydowanie krótsze - średnio 2-3 miesiące od wysłania dokumentów do otrzymania odpowiedzi. Jak wszystko z papierami jest OK to macie zielone światło i czekacie na termin z ambasady. Jak nie - poprawiacie i kolejne 2-3 miesiące czekania. Od siebie dodam, że całkowity czas procesowania to ok. 2-3 lata i wierz mi, że to są prawdziwe dane. Ja mam datę luty 2018 i czekam aktualnie na interview w ambasadzie. Nie chcę zniechęcać, ale przed wami dłuuuuga droga i jeszcze sobie poczekacie. My mieliśmy pierwszą odpowiedź do wniosku we wrześniu 2019r (RFE - musieliśmy dosłać tłumaczenie aktu małżeństwa, bo nie przyjmowali druku międzynarodowego), finalnie zaakceptowany został w grudniu 2019. Teraz Corona wydłużyła kolejki - ludzie którzy mieli zaakceptowane dokumenty rok temu (czyli juz etap NVC i DS260) powoli mają umawiane terminy w ambasadzie PS. Sprawdź temat sponsorowania rodzinnego na forum, tam jest sporo informacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.