andyopole Napisano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2022 2 godziny temu, ewsco napisał: W jakim kraju? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W kraju trzeciego świata, co z tego że najbogatszym. Cytuj
Hatemelovemelikeme Napisano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2022 10 godzin temu, ewsco napisał: W jakim kraju? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk W Stanach @andyopolestamtąd do nas pisze - mam rację? Cytuj
andyopole Napisano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2022 20 minut temu, Hatemelovemelikeme napisał: W Stanach @andyopolestamtąd do nas pisze - mam rację? A Szczecin to moje miasto. 1 Cytuj
ewsco Napisano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2022 W dniu 18.08.2022 o 07:09, andyopole napisał: Moja koleżanka z pracy ma autystyczne dziecko. Gdy skończyło ono 18 lat wszystko było STOP. Pomoc miasta w zatrudnieniu opiekunki aby mama mogła choć na parę godzin wyrwać się do pracy, bezpłatna opieka lekarska, leki. Naprawdę musiała brać adwokata. edit: trzeci świat. W Polsce takich luksusów nie chcą dawać nawet przed 18 Cytuj
Jacek87 Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2022 Cześć, jutro wylatujemy, niby wszystko ogarnięte i dopięte na ostatni guzik, ale jednak jakiś stres jest, że się o czymś zapomniało. Immigrant Fee opłacone, wyczytałem, że SSN jeśli było zaznaczane, że się chce wyrobić w DS-260, to już nigdzie się nie trzeba zgłaszać, podobnie GC przyślą również z automatu. W momencie gdy te dokumenty przyjdą na podany adres, nie będzie nas w tamtym miejscu, czy to nie problem i znajomi, którzy tam będą mogą to odebrać? Czy działa to jak w PL polecony do rąk własnych? Żadnych z tego co widziałem PCR przed wylotem i po lądowaniu robić nie trzeba. Żółte koperty bierzemy ze sobą na pokład i na lotnisku ktoś nas gdzieś wyłapie i będzie wiedział, że mamy dla niego żółte koperty i je odbierze? Czy jest coś jeszcze co musimy wiedzieć? Po przejściu wszystkich procedur opiszę na forum jak to wyglądało. Pozdrowionka! Cytuj
Wiwo Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2022 2 minuty temu, Jacek87 napisał: Immigrant Fee opłacone Wpisywałes adres w stanach w tym formularzu? I jaką formę płatności wybrałeś? Cytuj
Jacek87 Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Wiwo napisał: Wpisywałes adres w stanach w tym formularzu? I jaką formę płatności wybrałeś? tak, w DS-260 podałem adres z USA. Podczas płatności przez stronę uscis użyłem kardy kredytowej. 1 Cytuj
danielwro Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Jacek87 napisał: Cześć, jutro wylatujemy, jesli mozna, gdzie lecisz? i jakim lotem? Cytuj
Jacek87 Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2022 19 minut temu, danielwro napisał: jesli mozna, gdzie lecisz? i jakim lotem? NYC, norsairem z Berlina 1 Cytuj
micham Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2022 2 godziny temu, Jacek87 napisał: W momencie gdy te dokumenty przyjdą na podany adres, nie będzie nas w tamtym miejscu, czy to nie problem i znajomi, którzy tam będą mogą to odebrać? Czy działa to jak w PL polecony do rąk własnych? Przyleciałem w maju do NYC, karta była wysłana do innego stanu do znajomej i nie było problemu. Z tego co wiem wrzucają tylko do skrzynki taki list. Co do kopert, lądowałem na JFK wysłali mnie do bramek dla nieobywateli i nierezydentów. Tam przy rozmowie, urzędnik zabrał kopertę. SNN przyszedł po 2 tyg. A karta po niecałym miesiącu od opłacenia. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi