mvgda Napisano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 3 godziny temu, micham napisał: Co do kopert, lądowałem na JFK wysłali mnie do bramek dla nieobywateli i nierezydentów. Tam przy rozmowie, urzędnik zabrał kopertę. SNN przyszedł po 2 tyg. A karta po niecałym miesiącu od opłacenia. u mnie jak poltora roku temu ladowałam na newark wyglądało tak samo, karta przyszła po 2 tygodniach a GC po miesiacu i była wrzucona do skrzynki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 20 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) @Jacek87 jedyne o czym trzeba pamietać przy listach z USPS, to: poproś osobę do której ma przyjść Twoja korespondencja o dopisanie Cię do listy odbiorców w skrzynce. Chyba, że podałeś dane delikwenta jako C/O. Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niezamaco Napisano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Czy ma znaczenie (jeśli chodzi o rozliczenie podatku) czy wyjedzie się na aktywację GC w grudniu czy styczniu? Czy rozlicza się cały bieżący rok, czy tylko od przychody momentu aktywacji?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 1 hour ago, niezamaco said: Czy ma znaczenie (jeśli chodzi o rozliczenie podatku) czy wyjedzie się na aktywację GC w grudniu czy styczniu? Czy rozlicza się cały bieżący rok, czy tylko od przychody momentu aktywacji? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ma znaczenie. Rozlicza się cały rok. Więc najlepiej wyjechać w styczniu i nie mieć już dochodów w Polsce w roku 2023. Wtedy za rok 2022 rozliczasz się w Polsce a za rok 2023 już tylko w USA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, niezamaco napisał: Czy ma znaczenie (jeśli chodzi o rozliczenie podatku) czy wyjedzie się na aktywację GC w grudniu czy styczniu? Czy rozlicza się cały bieżący rok, czy tylko od przychody momentu aktywacji? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk jestem w podobnej sytuacji, z ta roznica ze moj deadline to (tylko) koniec roku. Bede aktywowal karte jakos wkrotce ale dochod (niestety) musze generowac do konca roku w PL. Z tego co sie zorientowałem to jest $120k - jakby wolne od podatku. I w swoim przypadku zakladam, ze za 2022 zaplace podatek tylko za to co powyzej tego limitu.. Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez danielwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9kk Napisano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 21 godzin temu, Jacek87 napisał: NYC, norsairem z Berlina Jeśli można spytać to dalej lecicie tylko na określony czas i w celu wyrobienia reentry permit? Jeżeli tak, to czy po jej uzyskaniu możesz napisać jak wyglądała ta cała procedura, w jakim okresie czasu udało wam się to załatwić, czy były jakieś komplikacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 hej, przez jaką stronę dodać się do sprawy wizowej mojego męża. Z ambasady napisali jak wysłaliśmy akt małżeństwa, że zostałam dodana i moje nazwisko widnieje we wniosku. Powinniśmy wypełnić wniosek DS-260 przez zalogowanie sie na stronie ceac.state.gov ? dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 2 minutes ago, Claudia24 said: hej, przez jaką stronę dodać się do sprawy wizowej mojego męża. Z ambasady napisali jak wysłaliśmy akt małżeństwa, że zostałam dodana i moje nazwisko widnieje we wniosku. Powinniśmy wypełnić wniosek DS-260 przez zalogowanie sie na stronie ceac.state.gov ? dobrze myślę? Yup. Zalogujcie sie do CEAC w miejscu gdzie wypelniacie DS-260. Jezeli ambasada odblokowala wniosek, to bedzie tam guzik pozwalajacy dodac derivative. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudia24 Napisano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 4 minuty temu, Claudia24 napisał: hej, przez jaką stronę dodać się do sprawy wizowej mojego męża. Z ambasady napisali jak wysłaliśmy akt małżeństwa, że zostałam dodana i moje nazwisko widnieje we wniosku. Powinniśmy wypełnić wniosek DS-260 przez zalogowanie sie na stronie ceac.state.gov ? dobrze myślę? tak, zalogowaliśmy się i widnieje moje nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 23 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Just now, Claudia24 said: tak, zalogowaliśmy się i widnieje moje nazwisko To milego uzupelniania rubryczek Maz niech tez uaktualni swoj DS-260 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi