ewsco Napisano 28 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2022 Ja w jednej książeczce mam Engerix B szczepienie, jest to na wzw b. A w takiej totalnie starej książeczce mam na krztusiec, błonice, tężec, polio, odrę, grypę, gruźlicę. Do tego w przechorowanych chorobach w tej książeczce mam: ospa wietrzna, różyczka, płonica oraz mononukleaza zakaźna. Tak więc wszystko dam znać jak do tego podeszli już po badaniach. Jeśli chodzi o żonę to nie ma żadnej książeczki bo została gdzieś zapodziana w domu rodzinnym, ale rozumiem, że jeśli miała te szczepienia i przyjmie je jeszcze raz to nic nie szkodzi? Te szczepienia z dzieciństwa tracą ważność taką informację dostałam od pielęgniarki, która szczepi. Czekam na wieści od Ciebie jak to wyglada w praktyce. Napisz jutro jak poszło. Powodzenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
mcpear Napisano 28 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2022 Z mojego doświadczenia jak robiłem szczepienia na GC. Ta na tężec, błonnicę i krztusiec - szczepionka jest ważna 10 lat. Świnka, odra, różyczka (o ile brałeś) nie traci ważności. Grypa traci "ważność" po roku - więc że w dzieciństwie dostawałeś szczepienie na grypę nie ma znaczenia żadnego. WZW-B powinno być ważne. 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 28 Lutego 2022 Autor Zgłoś Napisano 28 Lutego 2022 WZW zarowno A i B jest tylko dla dzieci i nastolatkow wymagane (<18) 1 Cytuj
ewsco Napisano 28 Lutego 2022 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2022 Z mojego doświadczenia jak robiłem szczepienia na GC. Ta na tężec, błonnicę i krztusiec - szczepionka jest ważna 10 lat. Świnka, odra, różyczka (o ile brałeś) nie traci ważności. Grypa traci "ważność" po roku - więc że w dzieciństwie dostawałeś szczepienie na grypę nie ma znaczenia żadnego. WZW-B powinno być ważne.Dokładnie tak jak napisałeś usłyszałam, przeprszam, źle sformułowałam zdanie Mmr (różyczka Odra świńska) kiedyś nie był podawany Tężec traci ważność po 10 latach, ale musi być z błonicą lub błonicą i krztuścem Ospa na oświadczenie czy się przechorowało jak nie to szczepią No i covid Na grypę nie wiem do kiedy trzeba się szczepić ( bo to tylko w okresie jesienno-zimowym)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj
SZAKALL Napisano 1 Marca 2022 Zgłoś Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Xaritharius czy musimy tłumaczyć u tłumacza przysięgłego zaświadczenie o niekaralności ? (to jest traktowane jako wyrok sądowy?) Czy nie ma konieczności tego robić i wszystkie dokumenty jakiś składamy mogą być w języku polskim ? Edytowane 1 Marca 2022 przez SZAKALL Błąd w zdaniu Cytuj
andyopole Napisano 1 Marca 2022 Zgłoś Napisano 1 Marca 2022 1 godzinę temu, SZAKALL napisał: czy musimy tłumaczyć u tłumacza przysięgłego zaświadczenie o niekaralności ? (to jest traktowane jako wyrok sądowy?) Nie. Tłumaczy się tylko wyroki sądowe. Zaświadczenia o karalnosci nie trzeba. 1 Cytuj
SZAKALL Napisano 1 Marca 2022 Zgłoś Napisano 1 Marca 2022 Wczoraj ktoś dostał zapro na kwiecień na Warszawę polak nr 20XXX ds-13 maja Cytuj
ewsco Napisano 1 Marca 2022 Zgłoś Napisano 1 Marca 2022 Wczoraj ktoś dostał zapro na kwiecień na Warszawę polak nr 20XXX ds-13 maja Było na Londyn - Magda sprawdzała, chyba, że mówisz o innym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Xarthisius Napisano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Napisano 1 Marca 2022 Nie widze zadnej nowej WRW I szczerze watpie ze wyslaliby tylko jedno zaproszenie... Cytuj
magsasi Napisano 1 Marca 2022 Zgłoś Napisano 1 Marca 2022 Wczoraj ktoś dostał zapro na kwiecień na Warszawę polak nr 20XXX ds-13 maja On nie procesuje się w Warszawie tylko w LondynieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi