Xarthisius Napisano 29 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 (edytowane) Jedna uwaga odnośnie reentry permit. O ile czas oczekiwania na bio wrócił prawie do normy, to czas oczekiwania na samo I-131 USCIS pokazuje na 13 miesięcy (80% of cases are completed within)... Edytowane 29 Października 2022 przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 dzisiaj bylem zdac pierwsza czesc prawka i odrobine stresu mialem w trakcie, ale od poczatku - Jestem w Sarasota/FL i dokumenty jakie dostarczylem to: paszport + pieczatka, SSN, PL prawko (bez international), umowa najmu domu + polisa "renters insurance" (ktora zostala wyslana na adres z umowy). I tu wszystko ok. Jednym z elementow zaliczenia jest vision test - maja tutaj takie a'la mikroskopy, ktore symulaja patrzenie w dal i oceniaja kazde oko niezaleznie. W moim przypadku jest to problem. Przed samym wyjazdem do usa zrobiłem laserowa korekcje wzroku, ale z racji wieku 40+ i tzw. starczowzroczności mam oczy "zrobione" jedno na dal, drugie na bliż. No i to jest wlasnie problem - na jedno oko nic nie widziałem w opinii mikroskopu. Babka chce mnie wysylac do jakiegos doctora, ze musi mnie zbadac, itd.. no to tlumacze sytuacje, ze nic mi nie trzeba badać bo widzę super i tak ma być, cos pokonsultowala z kolezanka i finalnie zaznaczyla no glasses i dopisala mono-vision. Sam test ok, po 41 pytaniu sie wyłaczyl jako zdany.. Przeczytałem raz ich manual - https://www.flhsmv.gov/pdf/handbooks/englishdriverhandbook.pdf i poklikałem trochę testów w jakiejs darmowej apce na tel. Test jest prosty, ale jestem pewien, że jakbym poszedł z marszu to bym raczej nie zdał, bo dużo "ciekawostek" dowiedzialem sie na etapie przygotowywania, o ktore właśnie byłem pytany. Practice dopiero za 1,5 tygodnia. [mention=124168]niezamaco[/mention]Hej,a gdzie robiles sobie operacje,jakie koszty?I jak dlugo po niej nie mogles dzwigac lub pracowac? Sent from my SM-A415F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielwro Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 40 minut temu, Kora83 napisał: Hej,a gdzie robiles sobie operacje,jakie koszty?I jak dlugo po niej nie mogles dzwigac lub pracowac? Sent from my SM-A415F using Tapatalk to moze pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 21 godzin temu, danielwro napisał: dzisiaj bylem zdac pierwsza czesc prawka i odrobine stresu mialem w trakcie, ale od poczatku - Jestem w Sarasota/FL i dokumenty jakie dostarczylem to: paszport + pieczatka, SSN, PL prawko (bez international), umowa najmu domu + polisa "renters insurance" (ktora zostala wyslana na adres z umowy). I tu wszystko ok. Jednym z elementow zaliczenia jest vision test - maja tutaj takie a'la mikroskopy, ktore symulaja patrzenie w dal i oceniaja kazde oko niezaleznie. W moim przypadku jest to problem. Przed samym wyjazdem do usa zrobiłem laserowa korekcje wzroku, ale z racji wieku 40+ i tzw. starczowzroczności mam oczy "zrobione" jedno na dal, drugie na bliż. No i to jest wlasnie problem - na jedno oko nic nie widziałem w opinii mikroskopu. Babka chce mnie wysylac do jakiegos doctora, ze musi mnie zbadac, itd.. no to tlumacze sytuacje, ze nic mi nie trzeba badać bo widzę super i tak ma być, cos pokonsultowala z kolezanka i finalnie zaznaczyla no glasses i dopisala mono-vision. Sam test ok, po 41 pytaniu sie wyłaczyl jako zdany.. Przeczytałem raz ich manual - https://www.flhsmv.gov/pdf/handbooks/englishdriverhandbook.pdf i poklikałem trochę testów w jakiejs darmowej apce na tel. Test jest prosty, ale jestem pewien, że jakbym poszedł z marszu to bym raczej nie zdał, bo dużo "ciekawostek" dowiedzialem sie na etapie przygotowywania, o ktore właśnie byłem pytany. Practice dopiero za 1,5 tygodnia. @niezamaco hej, my wczoraj z mezem zdawalismy i wogole nam nie sprawdzali wzroku, i to nawet po sasiedzku bo jestesmy w Bradenton, chyba tak trafiles popropstu ze w Sarasocie sa testy na wzrok... no i ja poszlam z marszu - bardzo malo przepisow znam tak szczerze - i zdalam! wiec, skoro ja moglam to mysle, ze kazdy jest w stanie bez przygotowania lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 29 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 26 minutes ago, Justyna234 said: hej, my wczoraj z mezem zdawalismy i wogole nam nie sprawdzali wzroku, i to nawet po sasiedzku bo jestesmy w Bradenton, chyba tak trafiles popropstu ze w Sarasocie sa testy na wzrok... no i ja poszlam z marszu - bardzo malo przepisow znam tak szczerze - i zdalam! wiec, skoro ja moglam to mysle, ze kazdy jest w stanie bez przygotowania lol To mialas troche szczescia. Jak zdawalem w TX to 1/3 pytan dotyczyla albo wysokosci kar za rozne przewinienia albo drogi hamowania w yardach z mph... To ostatnie to moze bym jeszcze dal rade przeliczyc bez zakuwania na blache, ale te pierwsze to niestety byly 2 tabelki ktore trzeba bylo pamietac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Godzinę temu, Xarthisius napisał: To mialas troche szczescia. Jak zdawalem w TX to 1/3 pytan dotyczyla albo wysokosci kar za rozne przewinienia albo drogi hamowania w yardach z mph... To ostatnie to moze bym jeszcze dal rade przeliczyc bez zakuwania na blache, ale te pierwsze to niestety byly 2 tabelki ktore trzeba bylo pamietac. duzo pytan dotyczylo ogolnego zachowania na drodze, typu co robic kiedy jedziesz i jestes glodny :D, albo czy przpuscic rowerzyste z prawej kiedy skrecasz w prawo... no pewnie ze mialam farta, ale mysle ze to jest do zdania jesli sie mialo prawo jazdy... moze Bradenton ma jekies testy dla dziadkow z demencja, bo sporo ich tu w okolicy lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andyopole Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 4 godziny temu, Justyna234 napisał: hej, my wczoraj z mezem zdawalismy i wogole nam nie sprawdzali wzroku, i to nawet po sasiedzku bo jestesmy w Bradenton, chyba tak trafiles popropstu ze w Sarasocie sa testy na wzrok... no i ja poszlam z marszu - bardzo malo przepisow znam tak szczerze - i zdalam! wiec, skoro ja moglam to mysle, ze kazdy jest w stanie bez przygotowania lol Kontrola wzroku jest dopiero po osiagnieciu wiekowej granicy. U mnie chyba pow. 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 9 minutes ago, andyopole said: Kontrola wzroku jest dopiero po osiagnieciu wiekowej granicy. U mnie chyba pow. 50. U mnie (TN) kontrola wzroku jest dla wszystkich. Interesujace sa te roznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katlia Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 4 minutes ago, Roelka v.2 said: U mnie (TN) kontrola wzroku jest dla wszystkich. Interesujace sa te roznice. W Colorado tez wszyscy maja test wzroku aplikujac o prawo jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don123 Napisano 29 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2022 9 godzin temu, Xarthisius napisał: Jedna uwaga odnośnie reentry permit. O ile czas oczekiwania na bio wrócił prawie do normy, to czas oczekiwania na samo I-131 USCIS pokazuje na 13 miesięcy (80% of cases are completed within)... Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale najpierw trzeba wypełnić wniosek I-131, potem czekać na bio, a oczekiwanie na samo I-131 to o co chodzi? Sorry bo już się gubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi