pepeaz Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 https://www.cnn.com/2021/12/28/politics/no-surprises-act-2022/index.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 To duża zmiana. Nawet nie byłem świadomy, że taka ustawa jest dyskutowana. Generalnie wyjazd na Emergency do szpitala w moim doświadczeniu kończył się ZAWSZE (miałem takie 2 przypadki) z całą listą "surprise bills", które były ekstremalnie wysokie (wg mojego mniemania) - np. Pani doktor, która wpuściła mnie do pokoju i wysłuchała i odpowiedziała, że ona się tym nie zajmuje i mam iść gdzie indziej (30 sekund w pokoju) przysłała rachunek na 800 za "specjalistyczną konsultację". Wg mnie jeśli ten akt wejdzie w życie to będzie to duży komfort w przypadkach "emergency" dla ubezpieczonych 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 Interesujace ze jest z tego jakis benefit dla pacjentow, drobny krok w kierunku cywilizacji ale zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 Tych surprised bills jest zawsze do cholery. Bywaly czasy ze strach bylo Mailbox otworzyc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts