Jump to content

Wyjazd do USA po nielegalnym pobycie

RexDaniel

Recommended Posts

Witam mam takie pytanie . Zostałem złapany przez urząd emigracyjny  odbyła się rozprawa i zostałem zwolniony za kaucją . Dostałem wezwanie na kolejną rozprawę ale niestawiłem się tylko wróciłem do Polski cała sytuacja miała miejsce 21 lat temu . Czy teraz mogę wyjechać do USA tylko na wakacje ?

4 hours ago, RexDaniel said:

Ciekawy jestem czy po 20 latach wciąż jestem w jakimś systemie.

Zapewne brali odciski. Na 100% jesteś w systemie i zapewne jak odciśniesz palce urzędnikowi na granicy to wyskoczy twoja historia.. To że nie ma danych o wjazdach i wyjazdach obcokrajowców którym nie pobierano odcisków palców o czym pisze andy to jedno, ale dane z wewnętrznych criminal records nie ulegają "usunięciu". Twoja sprawa była federalna. Wg mnie nie planowałbym jazdy na wakacje w USA. Nie wiem na ile jesteś zdeterminowany odwiedzić w swoim życiu USA. Jeśli tak to zatrudniłbym prawnika, który miałby to wyczyścić (ale to będzie raczej realny koszt w $$$) - w aplikacji na ESTA jak skłamiesz i Cię złapią (pewnie na granicy dopiero po pobraniu odcisków) to masz misrepresentation jak nic i praktycznie nieusuwalny ban na USA na całe życie + przyjemności typu areszt w wątpliwym towarzystwie, być może doprowadzenie do sędziego, odprowdzenie w kajdankach na samolot itp. Czy warto ryzykować? Wg mnie NIE