Arczevski Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Ahh to budowanie napięcia Oczywiście wysłaliśmy z Żoną, ale bez jakichś specjalnych nadziei. W tym roku i tak lecimy do USA turystycznie, zweryfikować wyobrażenie z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam Ja już trzeci raz próbuje,ale niestety przez głupotę usunęłam zdjęcie z numerem potwierdzenia i mam nadzieję,że go odzyskam 8 maja Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Kora83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Wojtek18 napisał: Witam 10/11 raz jakos tak. Powodzenia To jak się czujesz po tylu razach? Możesz opisać jak to jest sprawdzać co roku,i czytać komentarze u wylosowanych,trochę przykro.Jak to było na początku,kiedy startowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelasia Napisano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 28 minutes ago, Kora83 said: To jak się czujesz po tylu razach? Możesz opisać jak to jest sprawdzać co roku,i czytać komentarze u wylosowanych,trochę przykro.Jak to było na początku,kiedy startowałeś? Troche dziwny komentarz. Pewnie tak samo przykro jak sie kupi zdrapke i nic sie nie wygra lub jak sie zagra w totka i numery blisko ale jednak nie te same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foladdd Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 14 godzin temu, pelasia napisał: Troche dziwny komentarz. Pewnie tak samo przykro jak sie kupi zdrapke i nic sie nie wygra lub jak sie zagra w totka i numery blisko ale jednak nie te same. Czytałam tu na forum wątek o tym, co jest po losowaniu. Ktoś pisał, że losowanie swoją drogą, a potem jest wybieranie kandydatów na GC i że tania siła robocza już w US nie jest potrzebna, tak jak kiedyś. Teraz ponoć wybierają tych najbardziej im przydatnych z innych zawodów. A mi się wydaje, że zawsze tak było, bo i po co komuś milion budowlańców, jak akurat potrzebują inżynierów (taki przykład). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foladdd Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) 15 godzin temu, Kora83 napisał: Witam Ja już trzeci raz próbuje,ale niestety przez głupotę usunęłam zdjęcie z numerem potwierdzenia i mam nadzieję,że go odzyskam 8 maja A Ty z jakim zawodem chcesz startować w US i czy sama jedziesz czy z rodziną? Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez foladdd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 A Ty z jakim zawodzie chcesz startować w US i czy sama jedziesz czy z rodziną?Ja mam wyksztalcenie wyzsze magisterskie z administracji,ale nie udalo mi sie przez 2 czy 3 lata dostac sie do administracji,wiec zaczelam pracowac fizycznie w Polsce. Na razie mieszkam w Anglii. Gdyby mnie wylosowali to chcialabym zrobic kursy na programiste. Od 3 lat sledze glownie facebook,ale tez widzialam na youtube dosyc dawno,jak chlopaczek po studium technicznym,wprawdzie o kierunku informatycznym,zostal wylosowany za pierwszym razem i znalazl prace chyba w Google w USA.Na facebooku inny chlopak zostal wylosowany za 3 razem i mial rozmowe w Londynie,i mowil,ze dobrze jest powiedziec,ze sie ma doswiadczenie w amerykanskich firmach,a pracuje w Anglii fizycznie.W sierpniu wyjezdza do USA.Czytalam artykul o takiej pani,ktora wygrala zielona karte,wyjechala do USA bez jezyka,a potem zaczela pracowac dla wielkichprojektantow,robiac jakies ciuchy na drutach dla nich. Babka byla grubo po 30-tce jak wyjechala.Takze jestem dobrej mysli i nie bede rezygnowac.Sent from my SM-A415F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Biorac pod uwage ze byl tu gosc ktory zostal wylosowany _zanim_ zdal mature, takie spiskowe teorie swiadcza tylko o braku zrozumienia co oznacza "loteria" ich autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek18 Napisano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Witam,teraz to zabawa,tradycja z usmiechem na twarzy. 1 i 2 rok byl niesmak. Trzeba zyc dalej,nie ma co sie ogladac za siebie. Od 8 lat zyje z zona w UK, 4 lat temu kupilismy dom,na kredyt. Prace mamy,dajemy rade. W PL skonczylem studia, zarzadzanie logistyka i transportem. Mam 39 lat,co ma byc to bedzie. Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. Pozdrawiam i powodzenia 7 maja z fartem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kora83 Napisano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Witam,teraz to zabawa,tradycja z usmiechem na twarzy. 1 i 2 rok byl niesmak. Trzeba zyc dalej,nie ma co sie ogladac za siebie. Od 8 lat zyje z zona w UK, 4 lat temu kupilismy dom,na kredyt. Prace mamy,dajemy rade. W PL skonczylem studia, zarzadzanie logistyka i transportem. Mam 39 lat,co ma byc to bedzie. Wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma. Pozdrawiam i powodzenia 7 maja z fartem.To przykre tyle razy byc niewylosowanym z dobrym zawodem. Ja tez mieszkam w Anglii,ale to nie jest miejsce dla mnie.Tak w Anglii jest latwirj przezyc niz w Poksce,chociaz tu tez sa duze podwyzki cen,zwlaszcza rachunkiw. Moze znasz jakies strony po angielsku poswiecone emigracji do USA,oprocz Britsimon,strony ambasady w Polsce i amerykanskiej strony rzadowej USA?Pozdrawiam Sent from my SM-A415F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi