Roelka v.2 Napisano 26 Maja 2022 Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 Nie rozumiem to mialaby ci dac wiza F1 skoro jest nie wazna od lat? Ale tez moze ja sie nie znam. :p Podejrzewam ze w miedzy czasie tez nielegalnie pracowales co tez powinno miec wplyw...
Tomaszadamek86 Napisano 26 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 Żeby zlozyc wszystkie papiery musiałem pokazać wszystkie I-20 że szkol,rozliczenia podatkowe z 2lat itd.. masa papierkowej roboty. Gdybym chodzil do szkoły caly czas,papiery dostałbym tu w usa beż wylotu do PL a kończąc że szkoła muszę lecieć do polski aby móc dostac..
mcpear Napisano 26 Maja 2022 Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 Masz obecne I-94? Co ono mówi w polu "Admit Until Date"?
mcpear Napisano 26 Maja 2022 Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 A starałeś się w przeszłości o zmianę statusu? Albo dostałeś z USCIS, że uznają, że jesteś tutaj "unlawfully"?
Tomaszadamek86 Napisano 26 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 Nie,nie zmieniałem statusu i nie dostałem nic że jestem unlawfully
mcpear Napisano 26 Maja 2022 Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 No to musisz zaufać prawnikowi, że rzetelnie zbadał Twoje papiery. Może się okazać że z papierów które masz z I-20 nie naliczył ci się jeszcze unlawful overstay (nie umiem tu ocenić), aczkolwiek jeśli urzędnik w ambasadzie przy procesie wydawania wizy pracowniczej uzna, że wg papierów masz "overstaya" większego niż 180 dni to dostajesz z automatu zakaz wjazdu do USA. Pytanie czy można dziś prawnikom zaufać ...
gocha80 Napisano 26 Maja 2022 Zgłoś Napisano 26 Maja 2022 Jeżeli chodzi o przedłużone wizy studenckie , to po powrocie do kraju nie ma bana. Ban dotyczy z pewnością wiz turystycznych. Też dowiadywałam się kiedyś u prawnika , i również dostałam taką odpowiedź, że nie mam bana, Też byłam posiadaczką F1, aplikowałam do szkoły, potem zrezygnowała i ostatecznie wróciłam do kraju. I znam przypadek, z tego roku, moja koleżanka, będąc w USA nielegalnie, kilkanaście lat, też wjechała na J1, albo F1. Znalazła pracodawcę , który może ją sponsorować ,i w tym roku wróciła do Wawy załatwić zieloną kartę. Do stanów wróciła bez problemów. Nie masz się czego obawiać, wracaj do Wawy i załatwiaj papiery. Polecam również blog Pana Jana Blocha, http://www.adwokatbloch.com/ W sekcji pytania i odpowiedzi, są poruszane te tematy. Gratuluje!!
MeganMarkle Napisano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2022 On 5/26/2022 at 1:27 AM, gocha80 said: Jeżeli chodzi o przedłużone wizy studenckie , to po powrocie do kraju nie ma bana. Ban dotyczy z pewnością wiz turystycznych. Też dowiadywałam się kiedyś u prawnika , i również dostałam taką odpowiedź, że nie mam bana, Też byłam posiadaczką F1, aplikowałam do szkoły, potem zrezygnowała i ostatecznie wróciłam do kraju. I znam przypadek, z tego roku, moja koleżanka, będąc w USA nielegalnie, kilkanaście lat, też wjechała na J1, albo F1. Znalazła pracodawcę , który może ją sponsorować ,i w tym roku wróciła do Wawy załatwić zieloną kartę. Do stanów wróciła bez problemów. Nie masz się czego obawiać, wracaj do Wawy i załatwiaj papiery. Polecam również blog Pana Jana Blocha, http://www.adwokatbloch.com/ W sekcji pytania i odpowiedzi, są poruszane te tematy. Gratuluje!! Możesz podać jakieś rzetelne źródło informacji jakoby ban na wjazd do usa nie dotyczył wiz F1 a tylko turystycznych?
MeganMarkle Napisano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2022 On 5/25/2022 at 7:55 PM, Tomaszadamek86 said: Nie,nie zmieniałem statusu i nie dostałem nic że jestem unlawfully Daj znać jak poszło w ambasadzie. Bardzo się zdziwię jeśli pozwolą ci faktycznie wrócić do USA. Na tek rozmowie konsul na pewno zapyta co robiłeś w usa po porzuceniu szkoły i co powiesz? Nielegalna praca przez tyle lat to gwarantowany ban…
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.