robertknepper Napisano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2022 Szanowni Państwo, Chciałbym was zapytać drodzy rodacy czy ubieganie się o zielona kartę poprzez loterię wizową zaniża szanse na mój wyjazd turystyczny (z esta) na terytorium USA? Dodam że nigdy nie odwiedzałem Stanów Zjednoczonych, pytam ponieważ ciężko mi znaleźć jednoznaczną odpowiedź na zadane prze zemnie pytanie. Pozdrawiam, Robert Knepper Cytuj
andyopole Napisano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2022 Nie. Sluzby imigracyjne nie posiadaja tych informacji. Cytuj
mola Napisano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2022 13 minut temu, robertknepper napisał: Szanowni Państwo, Chciałbym was zapytać drodzy rodacy czy ubieganie się o zielona kartę poprzez loterię wizową zaniża szanse na mój wyjazd turystyczny (z esta) na terytorium USA? Dodam że nigdy nie odwiedzałem Stanów Zjednoczonych, pytam ponieważ ciężko mi znaleźć jednoznaczną odpowiedź na zadane prze zemnie pytanie. Pozdrawiam, Robert Knepper Dopóki nie złożysz DS-260 po faktycznej wygranej w loterii (co jest wyrażeniem chęci emigracji), nikogo nie interesuje, czy bierzesz udział w loterii, czy nie. Jeśli masz złożony DS-260 i chcesz wyjechać turystycznie na ESTA w czasie, gdy oczekujesz na wywiad - przy pytaniu na granicy o potencjalną imigrację na statusie turystycznym odpowiadasz "Panie, w życiu bym takiej szansy na zieloną kartę nie zaprzepaścił zostając nielegalnie na ESTA" (przypomnę tylko, że na ESTA nie można zmienić statusu) 1 Cytuj
robertknepper Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2022 Dziękuję za merytoryczne odpowiedzi, rozwiało to moje wątpliwości. Cytuj
ankua89 Napisano 14 Maja Zgłoś Napisano 14 Maja Zapytam o taki scenariusz - wylosowano mnie w loterii, wysyłam wniosek DS260 ale z jakiegoś powodu nie otrzymuję Zielonej Karty, np. poprzez nie załapanie się na rozmowę przez zbyt wysoki CaseNumber. Czy mogę mieć później problem z wjazdem do USA turystycznie? Cytuj
Xarthisius Napisano 14 Maja Zgłoś Napisano 14 Maja 56 minutes ago, ankua89 said: Zapytam o taki scenariusz - wylosowano mnie w loterii, wysyłam wniosek DS260 ale z jakiegoś powodu nie otrzymuję Zielonej Karty, np. poprzez nie załapanie się na rozmowę przez zbyt wysoki CaseNumber. Czy mogę mieć później problem z wjazdem do USA turystycznie? Wyrazenie checi imigracji poprzez zlozenie DS-260 jest tylko jednym z wielu czynnikow, ktore pracownik konsulatu bierze pod uwage przy udzielaniu wizy. Samo w sobie nie stanowi to podstawy do odrzucenia wniosku o pozniejsza wize nieimigracyjna. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi