thaliaa Posted December 1, 2022 Report Posted December 1, 2022 Witam. mam zakaz wjazdu na 10 lat, minęło 5 lat od mojego powrotu do Pl. Właśnie dostałam telefon ze mój tato umiera. Czy jest jakaś szansa ze ktoś pozwoli mi poleciec i się pożegnać? Oczywiście będę dzwonić jutro do ambasady .
andyopole Posted December 1, 2022 Report Posted December 1, 2022 Sprawa bardzo indywidualna. Kazdy zakaz mozna uchylic ale gdyby to od nas zalezalo. ....
thaliaa Posted December 2, 2022 Author Report Posted December 2, 2022 Trzymaj kciuki żeby mi się udało… będę jutro od 8 wydzwaniać do ambasady…
mcpear Posted December 2, 2022 Report Posted December 2, 2022 Dodzwoniłaś się? Dostałaś jakąś pozytywną wskazówkę? Nie znalazłem w sumie nigdzie potwierdzenia przypadku zwolnienia z tego banu na wyjazd nieimigracyjny (jedyne przypadki co znalazłem na forach to wyjazd imigracyjny po ślubie z obywatelem). Ale w sumie Twoja sytuacja jest dość wyjątkowa
andyopole Posted December 2, 2022 Report Posted December 2, 2022 Az mi sie cisnie na klawiature anegdota ale sytuacja jest powazna wiec nie pora na zarty.
thaliaa Posted December 3, 2022 Author Report Posted December 3, 2022 16 hours ago, mcpear said: Dodzwoniłaś się? Dostałaś jakąś pozytywną wskazówkę? Nie znalazłem w sumie nigdzie potwierdzenia przypadku zwolnienia z tego banu na wyjazd nieimigracyjny (jedyne przypadki co znalazłem na forach to wyjazd imigracyjny po ślubie z obywatelem). Ale w sumie Twoja sytuacja jest dość wyjątkowa Tak. Zarezerwowalam wizytę w ambasadzie na 5.01 i po rozmowie z Panią która zapisała moje nazwisko, kazała mi zaaplikować na stronie o wizytę w pilnej sprawie czy jak się to nazywa. Mam wizytę w poniedziałek na 8:30 rano.
thaliaa Posted December 5, 2022 Author Report Posted December 5, 2022 Jeżeli ta informacja komuś pomoże to niestety nie udało się. Nawet na pogrzeb.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.