Bednar80 Napisano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2023 Witam, mam pytanie mianowice sprawa ma sie tak że złożyłem wniosek o zieloną karte podałem w niej żonę i syna i jeżeli ewentulnie zostali bysmy wylosowani i dostali byśmy wizę to czy syn 16 letni mogł by wyjechac tam sam bez osoby dorsołej (do kogoś) i odebrac tą zieloną kartę bez osoby składającej wniosek jeżeli była by taka opcja to czy jako niepełnoletni by tam mieszkał to nie stracił by zielonej karty a rodzice by stracili jak by nie polecieli? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2023 Ty jako glowny aplikant musisz wyjechac do US i aktywowac zielona karte. Syn leci z toba. Ty mozesz sobie potem wrocic do Polski. Jak ty nie polecisz, to cala rodzina nie otrzyma zielonej karty. Ale. Z tego co wiem legalnie nie mozesz porzucic 16 latka w USA.... nie bardzo rozumiem jak to sobie wyobrazasz. 1 Cytuj
kzielu Napisano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2023 To pewnie ten 16 letni syn napisal bo chyba nikt nawet z minimum rozsadku nie pisalby o takim planie dla dziecka - szczegolnie ze 16 latek to do szkoly jeszcze musi chodzic. 3 Cytuj
mcpear Napisano 18 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2023 Nie zdziwiłbym się również jak ten sam syn bez wiedzy rodziców zgłosił ich do loterii - w tym wieku marzenia są bardzo silną motywacją do różnych ciekawych kroków. Bynajmniej jak tak się stało to 100 punktów za próby kreatywne. Tacy ludzie najczęściej są w życiu bardzo do przodu. Ja pochwalam tak w ogólności. 1 Cytuj
Roelka v.2 Napisano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2023 Szkoda tylko ze ten plan nie wypali bo rodzice bede musieli pokazac sie w Ambasadzie. No i ten 16 latek pewnie nie zdaje sobie sprawy ile bede kosztowac badania lekarskie i sama wiza. :p Cytuj
everden Napisano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2023 3 hours ago, kzielu said: To pewnie ten 16 letni syn napisal bo chyba nikt nawet z minimum rozsadku nie pisalby o takim planie dla dziecka - szczegolnie ze 16 latek to do szkoly jeszcze musi chodzic. Zgadzam sie: zero interpunkcji, zero skladni Cytuj
Arczevski Napisano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2023 8 godzin temu, kzielu napisał: To pewnie ten 16 letni syn napisal bo chyba nikt nawet z minimum rozsadku nie pisalby o takim planie dla dziecka - szczegolnie ze 16 latek to do szkoly jeszcze musi chodzic. No co Ty, jest przecież 80 w nicku, czyli gość ma 43 lata. Dlaczego ktoś w internecie miałby kłamać? Cytuj
Bednar80 Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2023 11 hours ago, Roelka v.2 said: Szkoda tylko ze ten plan nie wypali bo rodzice bede musieli pokazac sie w Ambasadzie. No i ten 16 latek pewnie nie zdaje sobie sprawy ile bede kosztowac badania lekarskie i sama wiza. pieniądze to nie problem pozdrawiam Cytuj
Bednar80 Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2023 13 hours ago, kzielu said: To pewnie ten 16 letni syn napisal bo chyba nikt nawet z minimum rozsadku nie pisalby o takim planie dla dziecka - szczegolnie ze 16 latek to do szkoly jeszcze musi chodzic. niech sie chłopak rozwija Cytuj
Bednar80 Napisano 19 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2023 12 hours ago, mcpear said: Nie zdziwiłbym się również jak ten sam syn bez wiedzy rodziców zgłosił ich do loterii - w tym wieku marzenia są bardzo silną motywacją do różnych ciekawych kroków. Bynajmniej jak tak się stało to 100 punktów za próby kreatywne. Tacy ludzie najczęściej są w życiu bardzo do przodu. Ja pochwalam tak w ogólności. jakoś zdjecia trzeba było zrobić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi