Jump to content

Przeprowadzka tylko dziecka

Recommended Posts

Witam, mam pytanie mianowice sprawa ma sie tak że złożyłem wniosek o zieloną karte podałem w niej żonę i syna i jeżeli ewentulnie zostali bysmy wylosowani i dostali byśmy wizę to czy syn 16 letni mogł by wyjechac tam sam bez osoby dorsołej (do kogoś) i odebrac tą zieloną kartę bez osoby składającej wniosek jeżeli była by taka opcja to czy jako niepełnoletni by tam mieszkał to nie stracił by zielonej karty a rodzice by stracili jak by nie polecieli?

Ty jako glowny aplikant musisz wyjechac do US i aktywowac zielona karte. Syn leci z toba. Ty mozesz sobie potem wrocic do Polski. Jak ty nie polecisz, to cala rodzina nie otrzyma zielonej karty.

Ale. Z tego co wiem legalnie nie mozesz porzucic 16 latka w USA.... nie bardzo rozumiem jak to sobie wyobrazasz.

• Thanks 1

Nie zdziwiłbym się również jak ten sam syn bez wiedzy rodziców zgłosił ich do loterii - w tym wieku marzenia są bardzo silną motywacją do różnych ciekawych kroków. Bynajmniej jak tak się stało to 100 punktów za próby kreatywne. Tacy ludzie najczęściej są w życiu bardzo do przodu. Ja pochwalam tak w ogólności.

• Upvote 1

3 hours ago, kzielu said:

To pewnie ten 16 letni syn napisal bo chyba nikt nawet z minimum rozsadku nie pisalby o takim planie dla dziecka - szczegolnie ze 16 latek to do szkoly jeszcze musi chodzic.

Zgadzam sie: zero interpunkcji, zero skladni ;)

8 godzin temu, kzielu napisał:

To pewnie ten 16 letni syn napisal bo chyba nikt nawet z minimum rozsadku nie pisalby o takim planie dla dziecka - szczegolnie ze 16 latek to do szkoly jeszcze musi chodzic.

No co Ty, jest przecież 80 w nicku, czyli gość ma 43 lata. Dlaczego ktoś w internecie miałby kłamać? :D

12 hours ago, mcpear said:

Nie zdziwiłbym się również jak ten sam syn bez wiedzy rodziców zgłosił ich do loterii - w tym wieku marzenia są bardzo silną motywacją do różnych ciekawych kroków. Bynajmniej jak tak się stało to 100 punktów za próby kreatywne. Tacy ludzie najczęściej są w życiu bardzo do przodu. Ja pochwalam tak w ogólności.

jakoś zdjecia trzeba było zrobić