Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
21 hours ago, kzielu said:

No dobra - ale jak to sie mam to tego linka co wrzucila Krystyna - bo on wyglada dosc legit jak dla mnie - jest jakis disclaimer ze to tylko base tax ale mimo wszystko roznica pomiedzy tym co zaplaciles a tym co jest podane jest dosc znaczaca (nie zebym jakos szczegolnie chcial to wiedziec - w OH rejestracja nowego pick-up trucka wyniosla ~$85)

Rachunek jest na kwotę $730, z czego $315 to podatek.

$73 to Transfer Title. 

A $313 to ogólna pozycja nazwana ORIG REG REGIS. Podejrzewam że jest tam tablica opłacona na rok i papierowy title. 

Do tego jakiś tax, county tax, agency fee itp.

Ogólnie dużo ale gdy kupowałem poprzedni samochód kilka lat temu było niewiele mniej.

Napisano (edytowane)
On 5/23/2023 at 1:13 PM, kzielu said:

No dobra - ale jak to sie mam to tego linka co wrzucila Krystyna - bo on wyglada dosc legit jak dla mnie - jest jakis disclaimer ze to tylko base tax ale mimo wszystko roznica pomiedzy tym co zaplaciles a tym co jest podane jest dosc znaczaca (nie zebym jakos szczegolnie chcial to wiedziec - w OH rejestracja nowego pick-up trucka wyniosla ~$85)

Ceny sa naprawde takie jak w podanym linku. Tu kolejny przyklad dla jednego county
https://www.hillstax.org/title-tag/payment-fees/
Jezeli sie kupuje samochod w car dealer to sa dodatkowe oplaty poza rejestracja(ale kazdy to wie).

Wlasnie sprawdzilam - Zaplacona w tym miesiacu dwuletnia rejestracja SUV $93.10.

Edytowane przez KrysiaK
Napisano
1 hour ago, KrysiaK said:

Ceny sa naprawde takie jak w podanym linku. Tu kolejny przyklad dla jednego county
https://www.hillstax.org/title-tag/payment-fees/
Jezeli sie kupuje samochod w car dealer to sa dodatkowe oplaty poza rejestracja(ale kazdy to wie).

Wlasnie sprawdzilam - Zaplacona w tym miesiacu dwuletnia rejestracja SUV $93.10.

Ale Twoja to renewal a jego to pierwsza rejestracja (na oko) - ale mimo wszystko gigantyczna roznica. Papierowy title (u nas wszystkie titles sa elektroniczne ale chcialem papierowy bo dlaczego nie) to $20.