andyopole Napisano 23 Maja 2023 Zgłoś Napisano 23 Maja 2023 22 minuty temu, ilon napisał: Ok super, dziekuje bardzo!!! Planujesz "mufowanie" na Floryde? Cytuj
MiL999 Napisano 24 Maja 2023 Zgłoś Napisano 24 Maja 2023 21 hours ago, kzielu said: No dobra - ale jak to sie mam to tego linka co wrzucila Krystyna - bo on wyglada dosc legit jak dla mnie - jest jakis disclaimer ze to tylko base tax ale mimo wszystko roznica pomiedzy tym co zaplaciles a tym co jest podane jest dosc znaczaca (nie zebym jakos szczegolnie chcial to wiedziec - w OH rejestracja nowego pick-up trucka wyniosla ~$85) Rachunek jest na kwotę $730, z czego $315 to podatek. $73 to Transfer Title. A $313 to ogólna pozycja nazwana ORIG REG REGIS. Podejrzewam że jest tam tablica opłacona na rok i papierowy title. Do tego jakiś tax, county tax, agency fee itp. Ogólnie dużo ale gdy kupowałem poprzedni samochód kilka lat temu było niewiele mniej. Cytuj
KrysiaK Napisano 24 Maja 2023 Zgłoś Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) On 5/23/2023 at 1:13 PM, kzielu said: No dobra - ale jak to sie mam to tego linka co wrzucila Krystyna - bo on wyglada dosc legit jak dla mnie - jest jakis disclaimer ze to tylko base tax ale mimo wszystko roznica pomiedzy tym co zaplaciles a tym co jest podane jest dosc znaczaca (nie zebym jakos szczegolnie chcial to wiedziec - w OH rejestracja nowego pick-up trucka wyniosla ~$85) Ceny sa naprawde takie jak w podanym linku. Tu kolejny przyklad dla jednego county https://www.hillstax.org/title-tag/payment-fees/ Jezeli sie kupuje samochod w car dealer to sa dodatkowe oplaty poza rejestracja(ale kazdy to wie). Wlasnie sprawdzilam - Zaplacona w tym miesiacu dwuletnia rejestracja SUV $93.10. Edytowane 24 Maja 2023 przez KrysiaK Cytuj
kzielu Napisano 25 Maja 2023 Zgłoś Napisano 25 Maja 2023 1 hour ago, KrysiaK said: Ceny sa naprawde takie jak w podanym linku. Tu kolejny przyklad dla jednego county https://www.hillstax.org/title-tag/payment-fees/ Jezeli sie kupuje samochod w car dealer to sa dodatkowe oplaty poza rejestracja(ale kazdy to wie). Wlasnie sprawdzilam - Zaplacona w tym miesiacu dwuletnia rejestracja SUV $93.10. Ale Twoja to renewal a jego to pierwsza rejestracja (na oko) - ale mimo wszystko gigantyczna roznica. Papierowy title (u nas wszystkie titles sa elektroniczne ale chcialem papierowy bo dlaczego nie) to $20. Cytuj
MiL999 Napisano 25 Maja 2023 Zgłoś Napisano 25 Maja 2023 Renewal wiadomo że jest tańszy bo to nie rejestracja tylko opłata na kolejny rok. Poza w tym linku masz Initial Registration za $225. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi