mcpear Napisano 6 Września 2023 Zgłoś Napisano 6 Września 2023 Do tego jest sytuacja typu przylatujesz późnym samolotem LOTu np do LAX (ląduje o 20:00). Stoisz w 3 godzinnej kolejce do granicy. Na granicy wychodzi próba wyłudzenia wizy. Samolot Lotu do WAW odleciał już. Celnik ci mówi że możesz kupić bilet przez Sydney / Dubai, który odlatuje za 2 godziny a kosztuje 6 tysięcy dolarów. Bilet LOTu który masz jest ważny na pojutrze bo wtedy przylatuje następny samolot. Ty, że nie masz kasy więc on umieszcza cię w areszcie imigracyjnym na 48h. Sznurowadła, kajdanki i inne atrakcje przed Tobą Cytuj
andyopole Napisano 6 Września 2023 Zgłoś Napisano 6 Września 2023 3 godziny temu, mcpear napisał: Bilet LOTu który masz jest ważny na pojutrze bo wtedy przylatuje następny samolot. Ktory zabiera "aresztanta" do Polski pod warunkiem ze ma wolne miejsca. Cytuj
Audioquest Napisano 23 Kwietnia Zgłoś Napisano 23 Kwietnia Ja się na samym początku (2017 rok) do karalności przyznałem, byłem w konsulacie ok 7 razy, 6 razy odesłali mnie z „kwitkiem” a za 7 pojawiło się „światełko” w tunelu . Na moją prośbę o zaaprobowanie waiver zaczęli prosić mnie o dokumenty , co ok miesiąc wysyłają mi maila, teraz jestem na etapie zaświadczenia o niekaralność. Mam prawnika, który nie wziął dużo bo ok €2000 plus moja wytrwałość i cierpliwość. powodzenia! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi