Peterr Posted August 10, 2023 Report Posted August 10, 2023 Witaj, jest nas troche w Lawrenceville, Suwanee, Marietta. Ale to pewnie wiesz bo widze ze troche czasu tu piszesz. Jest grupa „ Polacy w Atlancie” na fb. Quote
arturnow Posted August 12, 2023 Author Report Posted August 12, 2023 Dołączyłem do tej grupy na FB, ale mało aktywna. Są jakieś polskie sklepy w okolicy? Znalazłem póki co te piekarnie w Lawrenceville na FB Quote
Peterr Posted August 13, 2023 Report Posted August 13, 2023 Polskich sklepów właściwie nie ma. Raczej takie z europejska żywnością np. Intenational Gourmet Foods, Hansel Gretzel, coś tam w Buford Farmers Market. Poza tym realtorzy i kontraktorzy, dwoje lekarzy. Quote
katlia Posted August 13, 2023 Report Posted August 13, 2023 On 8/11/2023 at 6:28 PM, arturnow said: Są jakieś polskie sklepy w okolicy? Czasami mozna znalezc produkty podobnych do polskich w zydowskich sklepach. (Rosyjskich tez.) Ja kupowalam w takim sery, wedliny, jedzenie w puszkach, itp. Quote
andyopole Posted August 13, 2023 Report Posted August 13, 2023 Dobre pieczywo można sobie upiec, tak jak ja w sobotę. To naprawdę proste. Bezpośredniej pracy jest może ok. 30 minut. Reszta to oczekiwanie na wyrośnięcie i upieczenie. Quote
ilon Posted August 14, 2023 Report Posted August 14, 2023 @andyopole - jedna zasadnicza recz... trzeba miec reke do pieczenia :p Quote
arturnow Posted August 14, 2023 Author Report Posted August 14, 2023 Tak, moja żona zaczęła tu piecz, wyhodowała własny zakwas i piecze. W Polsce to pamiętam, że 8 lat temu raz dwa coś upiekliśmy, ale stwierdziliśmy, że lepiej iść do lokalnej piekarni :-) Quote
katlia Posted August 14, 2023 Report Posted August 14, 2023 1 hour ago, arturnow said: raz dwa coś upiekliśmy, ale stwierdziliśmy, że lepiej iść do lokalnej piekarni :-) Mniej wiecej jak ja. Moge upiec, mam nawet zakwas, ale latwiej kupic, na szczescie mieszkam w okolicy gdzie dobrego chleba nie brakuje. Quote
andyopole Posted August 14, 2023 Report Posted August 14, 2023 (edited) 5 godzin temu, ilon napisał: @andyopole - jedna zasadnicza recz... trzeba miec reke do pieczenia :p To tylko wymówka tak naprawdę Umiesz gotować przecież, z upieczeniem też nie będzie problemu. Edited August 14, 2023 by andyopole Quote
Recommended Posts