Skocz do zawartości

Ktoś z okolic Atlanty?

arturnow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witaj, jest nas troche w Lawrenceville, Suwanee, Marietta. Ale to pewnie wiesz bo  widze ze troche czasu tu piszesz. Jest grupa „ Polacy w Atlancie” na fb. 

Napisano

Dołączyłem do tej grupy na FB, ale mało aktywna. Są jakieś polskie sklepy w okolicy? Znalazłem póki co te piekarnie w Lawrenceville na FB

Napisano

Polskich sklepów właściwie nie ma. Raczej takie z europejska żywnością np. Intenational Gourmet Foods, Hansel Gretzel, coś tam w Buford Farmers Market. Poza tym realtorzy i kontraktorzy, dwoje lekarzy. 

Napisano
On 8/11/2023 at 6:28 PM, arturnow said:

Są jakieś polskie sklepy w okolicy? 

Czasami mozna znalezc produkty podobnych do polskich w zydowskich sklepach. (Rosyjskich tez.) Ja kupowalam w takim sery, wedliny, jedzenie w puszkach, itp. 

Napisano

Dobre pieczywo można sobie upiec, tak jak ja w sobotę. To naprawdę proste. Bezpośredniej pracy jest może ok. 30 minut. Reszta to oczekiwanie na wyrośnięcie i upieczenie. 

IMG_0306.jpeg

IMG_0307.jpeg

Napisano

Tak, moja żona zaczęła tu piecz, wyhodowała własny zakwas i piecze. W Polsce to pamiętam, że 8 lat temu raz dwa coś upiekliśmy, ale stwierdziliśmy, że lepiej iść do lokalnej piekarni :-)

Napisano
1 hour ago, arturnow said:

raz dwa coś upiekliśmy, ale stwierdziliśmy, że lepiej iść do lokalnej piekarni :-)

Mniej wiecej jak ja. Moge upiec, mam nawet zakwas, ale latwiej kupic, na szczescie mieszkam w okolicy gdzie dobrego chleba nie brakuje. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...