ogonitto Napisano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2024 Witam. Lecimy 4 osobową rodziną (2 doroslych i 2 dzieci 12 i 13 lat) z Zurych do JFK. Mamy przesiadkę na CDG 1h20 min (z terminala 2F na 2E-brak jeszcze info ktory Gates K,L czy też M). Z tego co wiem tylko do Gates M trzeba dojechać autobusem a do K i L można dotrzeć na nogach. Czy ktoś się orientuje czy 1h 20 min wystarczy nam na przesiadkę i ewentualnie ktoś wie z którego Gates zwykle są loty do JFK (mam nadzieję że nie z Gates M). A może ktoś leci 21.08.24 z Zurych godz.7.45?? Z góry wielkie dzięki za info. Cytuj
kzielu Napisano 29 Stycznia 2024 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2024 Do zrobienia - szczegolnie ze usprawnili ostatnio CDG w kwestii przesiadek - zwykle najwieksza przeszkoda jest kontrola paszportowa. W listopadzie lecialem ostatni raz i bylo calkowicie bezproblemowo (2E do 2G - 1h45min layover a zajelo mi chyba z 20 minut z tym ze mam SkyPriority). Lotow do JFK to jest wiele wykonywanych przez rozne linie - ale z praktyki latania przez CDG do US przez ostatnie 23 lata i prawie zawsze Delta, nie ma reguly z ktorej czesci 2E bedzie odlot. Cytuj
ogonitto Napisano 29 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2024 Zapomniałem napisać że lecę liniami AirFrance. Cytuj
truski27 Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu hej a ja mam własnie takie pytanie:) chciałabym lecieć w tym roku z Goleniowa do Warszawy i mam 1 godz. 50 min na przesiadkę do Chicago i pisze informacja że przesiadka na ryzyko pasażera czy to znaczy że mogę nie zdążyć? Cytuj
kzielu Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 11 minutes ago, truski27 said: hej a ja mam własnie takie pytanie:) chciałabym lecieć w tym roku z Goleniowa do Warszawy i mam 1 godz. 50 min na przesiadkę do Chicago i pisze informacja że przesiadka na ryzyko pasażera czy to znaczy że mogę nie zdążyć? Zawsze jest mozliwość nie zdążenia - szczególnie jeżeli pierwszy lot jest opóźniony. Natomiast przesiadka w WAW to nie jest jakiś wielki problem - lotnisko jest mikroskopijne i jedyne co będziesz musiała przejść to kontrolę SG. 1h50m to masa czasu zakładając że wszystko jest o czasie. Cytuj
andyopole Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu Jesli to jest na jednym LOTowskim bilecie to samolot do Chicago powinien na Ciebie zaczekac ale spoko. Zaden samolot do Chicago nie odlecial punktualnie. Cytuj
mola Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu Moja rodzina z Goleniowa od 10+ lat i jeszcze nigdy nie było problemów z opóźnionym lotem z Goleniowa. A Warszawie prawie dwie godziny na przesiadkę W Warszawie w zupełności wystarczy. Jeszcze się ponudzić na Okęciu zdążysz. 1 Cytuj
andyopole Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, mola napisał: A Warszawie prawie dwie godziny na przesiadkę W Warszawie w zupełności wystarczy. Jeszcze się ponudzić na Okęciu zdążysz. Wiesz jak czytac skrot LOT? L - Later O - or T - Tomorrow. 1 Cytuj
mola Napisano 11 godzin temu Zgłoś Napisano 11 godzin temu 23 minuty temu, andyopole napisał: Wiesz jak czytac skrot LOT? L - Later O - or T - Tomorrow. Niby tak, ale teściowa zawsze się melduje o czasie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi