Mgosia2334 Napisano 23 Lutego Zgłoś Napisano 23 Lutego Hejka, Mam pytanie, w lipcu jade do stanu New Jersey na miesiąc. Zastanaiwam się czy jeśli wyrobie prawo jazdy międzynarodowe to moge legalnie poruszać się samochodem po tym stanie? (Mam skończone 19 lat i polskie prawo jazdy kategorii B) Cytuj
margherita_s Napisano 24 Lutego Zgłoś Napisano 24 Lutego Możesz, ale możesz też jeździć normalnie na polskim, bez wyrabiania międzynarodowego. 2 Cytuj
mcpear Napisano 24 Lutego Zgłoś Napisano 24 Lutego Rozumiem, że jedziesz na wizie turystycznej wtedy polskie prawo jazdy wystarcza. Jeśli masz wylosowaną zieloną kartę i jedziesz na miesiąc tylko to są tam pewne terminy w których musisz wyrobić lokalne prawo jazdy Cytuj
ceres Napisano 24 Lutego Zgłoś Napisano 24 Lutego 27 minut temu, mcpear napisał: Rozumiem, że jedziesz na wizie turystycznej wtedy polskie prawo jazdy wystarcza. Jeśli masz wylosowaną zieloną kartę i jedziesz na miesiąc tylko to są tam pewne terminy w których musisz wyrobić lokalne prawo jazdy Międzynarodowe jest lepsze niż Polskie. Gdzieś tu na forum czytałam, że lepiej mieć międzynarodowe wjeżdzajądo USA, także bym w to szła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi