Mgosia2334 Napisano 23 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2024 Hejka, Mam pytanie, w lipcu jade do stanu New Jersey na miesiąc. Zastanaiwam się czy jeśli wyrobie prawo jazdy międzynarodowe to moge legalnie poruszać się samochodem po tym stanie? (Mam skończone 19 lat i polskie prawo jazdy kategorii B)
margherita_s Napisano 24 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2024 Możesz, ale możesz też jeździć normalnie na polskim, bez wyrabiania międzynarodowego.
mcpear Napisano 24 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2024 Rozumiem, że jedziesz na wizie turystycznej wtedy polskie prawo jazdy wystarcza. Jeśli masz wylosowaną zieloną kartę i jedziesz na miesiąc tylko to są tam pewne terminy w których musisz wyrobić lokalne prawo jazdy
ceres Napisano 24 Lutego 2024 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2024 27 minut temu, mcpear napisał: Rozumiem, że jedziesz na wizie turystycznej wtedy polskie prawo jazdy wystarcza. Jeśli masz wylosowaną zieloną kartę i jedziesz na miesiąc tylko to są tam pewne terminy w których musisz wyrobić lokalne prawo jazdy Międzynarodowe jest lepsze niż Polskie. Gdzieś tu na forum czytałam, że lepiej mieć międzynarodowe wjeżdzajądo USA, także bym w to szła.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.