Natalia Zdesperowana Napisano 12 Marca Autor Zgłoś Napisano 12 Marca 3 godziny temu, kzielu napisał: A dokladnie to prawo nie pozwala konsulowi na wydanie wizy w takim przypadku - to nie jest kwestia arbitralna, takie sa przepisy. Dziękuję za pomoc Cytuj
Natalia Zdesperowana Napisano 13 Marca Autor Zgłoś Napisano 13 Marca W dniu 11.03.2024 o 18:02, Xarthisius napisał: Jak chcesz poczytac na oficjalnych stronach (pytalas sie skad to wiemy...) to polecam zajrzec tutaj: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition/step-2-begin-nvc-processing/ceac-faqs.html#ceac13 Wiek z uwzglednieniem CSPA mozesz sobie policzyc tak jak to opisuja tutaj: https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-7-part-a-chapter-7 Jak odwołać spotkanie w ambasadzie w warszawie ? Cytuj
Natalia Zdesperowana Napisano 13 Marca Autor Zgłoś Napisano 13 Marca A jest np sens iść na spotkanie do ambasady bez badań lekarskich w sensie wiem że i tak wizy nie będę mieć ale niby dla pewności to sprawdzić czy to bez sensu? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 13 Marca Zgłoś Napisano 13 Marca Jak masz ochote wyrzucic troche kasy w bloto to jasne, mozesz sobie porozmawiac z konsulem. Teraz to juz naprawde jestes "zdesperowana". A trzeba bylo zrobic podstawowy research przed braniem slubu... Cytuj
Natalia Zdesperowana Napisano 13 Marca Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 13 minut temu, Roelka v.2 napisał: Jak masz ochote wyrzucic troche kasy w bloto to jasne, mozesz sobie porozmawiac z konsulem. Teraz to juz naprawde jestes "zdesperowana". A trzeba bylo zrobic podstawowy research przed braniem slubu... Nie sądziłam że slub może mieć znaczenie w przypadku tej wizy No ale nie zagłębiłam się w tym Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Marca Zgłoś Napisano 13 Marca (edytowane) 3 hours ago, Natalia Zdesperowana said: Jak odwołać spotkanie w ambasadzie w warszawie ? Rescheduling or cancelling your interview If you are unable to attend your appointment, you can reschedule it at support-poland@ustraveldocs.com [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/WRW-Warsaw.html Pewnie tez na ichnim portalu gdzie podaje sie adres dla kuriera jest taka opcja. Edytowane 13 Marca przez Xarthisius Cytuj
kzielu Napisano 13 Marca Zgłoś Napisano 13 Marca 4 hours ago, Natalia Zdesperowana said: Nie sądziłam że slub może mieć znaczenie w przypadku tej wizy No ale nie zagłębiłam się w tym Wiek tez nie dal do myslenia ? (CSPA mogloby Cie uratowac ale trzeba by znac konkretne daty - w kazdy razie bez znaczenia w tej chwili) Cytuj
Natalia Zdesperowana Napisano 13 Marca Autor Zgłoś Napisano 13 Marca 1 godzinę temu, kzielu napisał: Wiek tez nie dal do myslenia ? (CSPA mogloby Cie uratowac ale trzeba by znac konkretne daty - w kazdy razie bez znaczenia w tej chwili) Słuchając ludzi wokół każdy mówił że jeśli papiery przyszły jak nie miałam jeszcze 21 lat to tak jakby ta 'wize ' mam ale wiadomo to było tylko potwierdzenie ze sprawa jest rozpatrzona w sensie że nie odrzucili czy coś tak mi się wydaje bo przecież wize przyznaje DOPIERO KONSUL teraz jak jestem w tym zaznajomiona to już rozumiem Cytuj
Natalia Zdesperowana Napisano 13 Marca Autor Zgłoś Napisano 13 Marca A tak z innej beczki jak wygląda takie spotkanie w ambasadzie? Czy z konsulem rozmawia się pojedynczo czy jeśli np sprawa dotyczy kilku osób z rodziny to może przyjąć np dwie osoby na raz No i ile mniej więcej czasu takie spotkanie trwa itp ? Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Marca Zgłoś Napisano 13 Marca 24 minutes ago, Natalia Zdesperowana said: A tak z innej beczki jak wygląda takie spotkanie w ambasadzie? Czy z konsulem rozmawia się pojedynczo czy jeśli np sprawa dotyczy kilku osób z rodziny to może przyjąć np dwie osoby na raz No i ile mniej więcej czasu takie spotkanie trwa itp ? Razem. Od paru minut do kilkudziesieciu, w zaleznosci jak prosta/skomplikowana jest sprawa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi