Robert777 Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego I am about to buy new car. Yes I am specific about model, just because I can imagine model to model, negotiations can be different. I face situation, that dealer is adding plus 20-25k to listed MSRP price. I just would like tot get your opinion about it. Thank you in advance for support! Cytuj
andyopole Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego Moje przedostatnie auto kupowałem u dealera. Gdy nie chciał rozmawiać normalnie po prostu wyszedłem. Gdy mnie dogonili na ulicy zgodziłem się wrócić pod warunkiem że będzie rozmawiać i targować poważnie. No i potem było już dobrze. Cytuj
Robert777 Napisano 12 Lutego Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego Dzieki. Ja bylem u dwoch, cena za auto w okolicach 80-90k, i to jest ta (MSRP) cena. Rozumiem ze zawsze dochodza jakies drobne rzeczy + podatek... te drobne tez mozna negocjowac badz po prostu z nich zrezygnowac. Ale oni mowia ze jeszcze 20k na gorke i ze to jest ich marza i ze to jest standard. Poczytalem i widze ze najzwyczjniej w swiecie biora mnie za (nowego w miescie) turyste i chca mnie naciagnac. U dwoch dealerow podobna historia. Cytuj
mcpear Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego Podczas COVID to był to standard źe dealerzy doliczali uplift. Myślałem źe to sie skończyło. Podczas COVID bardziej luksusowe wersje Mercedesa w mojej okolicy miały 100% extra opłaty. to jest wolny kraj. Take it or leave it. Cytuj
kzielu Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 7 hours ago, Robert777 said: Dzieki. Ja bylem u dwoch, cena za auto w okolicach 80-90k, i to jest ta (MSRP) cena. Rozumiem ze zawsze dochodza jakies drobne rzeczy + podatek... te drobne tez mozna negocjowac badz po prostu z nich zrezygnowac. Ale oni mowia ze jeszcze 20k na gorke i ze to jest ich marza i ze to jest standard. Poczytalem i widze ze najzwyczjniej w swiecie biora mnie za (nowego w miescie) turyste i chca mnie naciagnac. U dwoch dealerow podobna historia. Jezeli nie to jakis rzadki model to ewidentnie biora Cie za frajera. W tej chwili (co szybko moze sie zmienic przy czestotliwosci oglaszania i odwolywania cel) wiekszosc samochodow sprzedaje sie mniej wiecej $5k+ ponizej MSRP i w miare preferencyjne warunki finansowania (2.99% / 60 mo powiedzmy). Co to za samochod i w jakiej okolicy go probujesz kupic ? Gotowka / kredyt ? W zaleznosci od tego gdzie jestes i jakiego samochodu szukasz, moge byc w stanie pokierowac troche, szczegolnie jezeli jestes sklonny sie przejechac po niego. Podatek stanowy od ceny, document fee, license / registration to normalka powyzej MSRP ale jezeli to $20k to "market adjustment" to mysla ze trafili frajera. Cytuj
kzielu Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego Eh, model jest w tytule, chyba musze sie przejsc do okulisty (musze bo starosc nie radosc), o ile to nie Raptor albo Raptor R to cena powinna byc w okolicy $5k-$10k ponizej MSRP. Granger Ford w Des Moines, IA chetnie Ci sprzeda z takim discountem i zaleznie od tego gdzie mieszkasz moze byc warto przejechac albo przeleciec po odbior. Dla porownania kupowalem F-150 Powerboost w pazdzierniku 2023 (wiec ceny nie byly jeszcze tak niskie) , Lariat (501A), 7,2kW generator i rozne inne pierdoly - MSRP bylo zdaje sie $83k, zaplacilem $7k ponizej MSRP z 2.99%/72 mo. Cytuj
Xarthisius Napisano 12 Lutego Zgłoś Napisano 12 Lutego 2 hours ago, kzielu said: , o ile to nie Raptor LOL @kzielu do tego okulisty to raczej wczesniej, niz pozniej ;-) przeczytaj jeszcze raz 2 Cytuj
kzielu Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego 1 hour ago, Xarthisius said: LOL @kzielu do tego okulisty to raczej wczesniej, niz pozniej ;-) przeczytaj jeszcze raz No ewidentnie jestem slepy.... (swoja droga to w wieku 49 lat bez okularow do czytania kompletna dupa). Cytuj
kzielu Napisano 13 Lutego Zgłoś Napisano 13 Lutego (edytowane) Dobra - to jeszcze raz - Raptora (nie Raptora R) bez mark upu znalezc trudniej ale jak sie poszuka dealera to sie znajdzie -> niedaleko mnie - https://www.croninford.com/new/1ftfw1rg3rfb95648.htm?utm_vin=1FTFW1RG3RFB95648&store=445856&utm_campaign=&utm_source=google&medium=cpc&utm_content=&utm_term=&utm_adgroup=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zhLCUsIgqNHbSBg4SJ8bGO39u4JbwoQ9jFydLoLUv5m41jOjpvjMJhoCGowQAvD_BwE https://www.lebanonford.com/new-inventory/index.htm?gvBodyStyle=Truck&make=Ford&model=F-150&trim=Raptor W obydwu miejscach kupowalem samochody, w Lebanon mam sprzedawce ktorego moge zagadnac czy nie dorzuca jakiegos markupu. Edytowane 13 Lutego przez kzielu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi