Xarthisius Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu Martwisz sie procesem o naturalizacje, a nawet zielonej karty nie masz. Szanse na uzyskanie EB2/3 w rozsadnym czasie sa praktycznie zerowe w tej chwili. Akurat przed chwila cos sprawdzalem w biuletynie wizowym z czerwca 2024: Final action date na EB2 i EB3 to bylo: 15JAN23 i 22NOV22 respectively. W dzisiejszym biuletynie 22JUN23 i 01JAN23. Cytuj
Krystian-Jab Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu Wole dwa razy spytać niż. Potem się okaże , że czegoś nie dopilnowałem czy nie wiedziałem. Jak by się ewentualnie dostalo odmowe za jakieś pierdoły to z tego co rozumiem to prawnik i odwoływania, czy z odmowami ciężki temat? Biluletyn ruszył przez dwa miesiące chyba 4-5 miesiące więc może idzie ku dobremu (może nowa administracja pogoni urzędników słyszałem ,że ukraincy tam zapychali miejsca to oni też niby mają być pogoneni) Cytuj
mcpear Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu Jeśli wydaje się Tobie że pogonienie urzędników ma polegać aby wydawali więcej zielonych kart to chyba nie rozumiesz priorytetów tej administracji. Hipotetyczne "pogonienie urzędników" może jedynie mieć na celu utrudnianie imigracji jak tylko się da ewentualnie maksymalne odrzucanie wszelkich petycji pod byle pretekstami (co niewątpliwie odnotowanoby jako sukces medialny tej administracji) Cytuj
mcpear Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu 1 hour ago, kzielu said: (...) jak otrzymasz zielona karte to w tym momencie mozna sobie robic co tylko sie chce. Nawet zwolnic sie z pracy tego samego dnia. (...) No chyba, że zorganizujesz demonstrację przeciwko Izraelowi to wtedy tę kartę zieloną decyzją ICE mogą ci natychmiast odebrać. W przyszłości też wszelkie demonstracje przeciwko Putinowi mogą grozić zapewne odebraniem zielonej karty Cytuj
andyopole Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu 14 minut temu, mcpear napisał: W przyszłości też wszelkie demonstracje przeciwko Putinowi mogą grozić zapewne odebraniem zielonej karty Kto wie czy takim samym powodem nie bedzie np. odmowa wziecia rzadowego kredytu na Tesle? :-) Cytuj
andyopole Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu (edytowane) Tak pogonili nie tylko urzednikow ale obcieli takze finanse. Forestry Dpmt z Alaski, kazdego roku zamawial u nas kazdego roku o tej porze naszych prooduktow, za kilkanascie tysiecy. W tym roku za $200,- (slownie dwiescie USD). Oszczednosc jest natychmiastowa ale brak monitorowania wystepowania szkodnikow lesnych zemsci sie za kilka lat. Ale to juz bedzie zmartwieniem nastepnych administracji. Te glupki nie rozumieja pewnych proocesow... Edytowane 2 godziny temu przez andyopole Cytuj
Xarthisius Napisano 2 godziny temu Zgłoś Napisano 2 godziny temu 30 minutes ago, mcpear said: No chyba, że zorganizujesz demonstrację przeciwko Izraelowi to wtedy tę kartę zieloną decyzją ICE mogą ci natychmiast odebrać Zle sady juz sie przypieprzyly do "praworzadnego" edyktu krolewskiego https://www.documentcloud.org/documents/25556742-khalilord031025/ Ale my tu brniemy w niepotrzebne dygresje, kiedy OP tu sie powaznie zastanawia jaki krawat wziac na przysiege... Cytuj
kzielu Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Napisano 1 godzinę temu 1 hour ago, Krystian-Jab said: Wole dwa razy spytać niż. Potem się okaże , że czegoś nie dopilnowałem czy nie wiedziałem. Jak by się ewentualnie dostalo odmowe za jakieś pierdoły to z tego co rozumiem to prawnik i odwoływania, czy z odmowami ciężki temat? Biluletyn ruszył przez dwa miesiące chyba 4-5 miesiące więc może idzie ku dobremu (może nowa administracja pogoni urzędników słyszałem ,że ukraincy tam zapychali miejsca to oni też niby mają być pogoneni) Hahahahahaha. Dobre. Niczego smieszniejszego na tym forum nie przeczytalem. Niektorym serio sie wydaje ze sa "lepszymi" imigrantami niz inni. "Pan Trump lubi polakow." Cytuj
Krystian-Jab Napisano 1 godzinę temu Zgłoś Napisano 1 godzinę temu Ludzie ja tylko napisałem neutralnie ,że może nowa admisnistracja może coś zmieni w tej kwesti i tyle nic pozatym xD A tutaj jakieś niepotrzebne sympatie czy antypaptie, to nie wątek polityczny. Ja tam nie mam zamiaru wchodzić w dyskuje, bo intresuje mnie co innego. Mianowicie jak bardzo szczegółowo wereyfikują dlaczego dostalaś zieloną kartę i tyle. Jak bardzo są skrupualtni i czy tak samo jak podczas przyznawania greencard? Cytuj
kzielu Napisano 1 minutę temu Zgłoś Napisano 1 minutę temu 1 hour ago, Krystian-Jab said: Ludzie ja tylko napisałem neutralnie ,że może nowa admisnistracja może coś zmieni w tej kwesti i tyle nic pozatym xD A tutaj jakieś niepotrzebne sympatie czy antypaptie, to nie wątek polityczny. Ja tam nie mam zamiaru wchodzić w dyskuje, bo intresuje mnie co innego. Mianowicie jak bardzo szczegółowo wereyfikują dlaczego dostalaś zieloną kartę i tyle. Jak bardzo są skrupualtni i czy tak samo jak podczas przyznawania greencard? Nowa administracja juz zmienia - zgodnie z oczekiwaniami - na gorsze (poza ewentualnie bialymi afrykanerami - ziomalami Muska). Nigdy nie bylo bardziej anti-imigracyjnego rzadu w historii. Zwolnili ludzi z USCIS (mimo ze jest calkowicie fee based), za chwile wprowadza kolejny travel ban dla tych co im sie nie podobaja... Pare pyskowek na Twitterze i za chwile Polska trafi na ta liste... Odpowiedz - tak - weryfikuja dlaczego dostalo sie zielona karte nawet bardziej niz w przypadku samego procesu GC. Natomiast w momencie otrzymania GC jestes pelnoprawnym rezydentem * i nie masz zadnych zobowiazan wobec pracodawcy. * na chwile obecna. Jak ktos wspomnial rzeczy zmieniaja sie minuty na minute i nie maja wiele wspolnego z obowiazujacym prawem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi