Skocz do zawartości

DV 2026 - wylosowany / nie wylosowany  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy została(e)ś wylosowana(y) w loterii DV-2026?

• TAK
      10
    • NIE
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
5 hours ago, Diamonddew5 said:

Dziękuję za odpowiedz, mąż jest Brytyjczykiem, więc nie może aplikować.

Po pierwsze, Wielka Brytania jest eligible od 2 lat (FY25, FY26). W tym roku tez pewnie beda, chyba ze USCIS opublikuje nowe dane i okaze sie ze nastapil jakis dramatyczny przyplyw Brytyjczykow w 2024. Po drugie, nawet gdyby Wielka Brytania nie mogla, to akurat Twoj Maz moze, bo ma zone Polke. Jest cos takiego jak cross-chargeability stworzone dokladnie do tego celu.

5 hours ago, Diamonddew5 said:

Ja jestem w UK, ale pracę zaczynam właśnie dopiero 1 grudnia, czyli po możliwości aplikacji DV. Stąd pomyślałam, aby nie podawać informacji na temat UK, skoro zmniejsza to szanse wygranej.

Polecam goraco przeczytac instrukcje, obecna: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2026-Instructions-Translations/DV 2026 Plain Language Instructions and FAQs.pdf i jak juz wyjdzie to instrukcje na DV27. Nieprzeczytanie, w przeciwienstwie do kraju z ktorego sie zglasza, znaczaco zmniejsza szanse wygranej.

Edytowane przez Xarthisius

Napisano
25 minut temu, Xarthisius napisał:

Po pierwsze, Wielka Brytania jest eligible od 2 lat (FY25, FY26). W tym roku tez pewnie beda, chyba ze USCIS opublikuje nowe dane i okaze sie ze nastapil jakis dramatyczny przyplyw Brytyjczykow w 2024. Po drugie, nawet gdyby Wielka Brytania nie mogla, to akurat Twoj Maz moze, bo ma zone Polke. Jest cos takiego jak cross-chargeability stworzone dokladnie do tego celu.

Polecam goraco przeczytac instrukcje, obecna: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2026-Instructions-Translations/DV 2026 Plain Language Instructions and FAQs.pdf i jak juz wyjdzie to instrukcje na DV27. Nieprzeczytanie, w przeciwienstwie do kraju z ktorego sie zglasza, znaczaco zmniejsza szanse wygranej.

Bardzo, bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź! 
Całe moje rozważanie powstało od przeczytania tutaj w wątku sytuacji pawelo1988 oraz Twojej odpowiedzi o tym, ze środek interesów jest pojęciem względnym.

Wcześniej normalnie aplikowałam sama z Polski i wpisywałam wszystko bardzo dokładnie oraz zdjęcia zawsze były robione u fotografa. 

Jeśli zatem możemy mieć dwa losy, to możemy użyć dokładnie tych samych zdjęć do naszych osobnych wnioskow?

Zdecydowanie zatem czekam na instrukcje na 27. 
Dziękuję bardzo! 

Napisano

Ośrodek (a nie środek) interesów życiowych nie jest pojęciem funkcjonującym w prawie amerykańskim a w prawie polskim i dotyczy ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych.

W zgłoszeniu do loterii nikt cię nie pyta o teń "ośrodek". Amerykanów interesuje miejsce zamieszkania.

Napisano
Dziękuję za odpowiedz, mąż jest Brytyjczykiem, więc nie może aplikować.
Ja jestem w UK, ale pracę zaczynam właśnie dopiero 1 grudnia, czyli po możliwości aplikacji DV. Stąd pomyślałam, aby nie podawać informacji na temat UK, skoro zmniejsza to szanse wygranej.
Maz jak Brytyjczyk tez moze skladac wniosek. Tak jak wczesniej napisalam podwaja to szanse na bycie wylosowanym. Wszystko jest napisane na http://www.state.gov
Ale wy juz oboje jestescie w Uk? Jesli tak,to skladacie dwa osobne wnioski,podajecie w zgloszeniu adres Uk,i nie pytaja sie o zatrudnienie,ale sa wymagania dotyczace wyksztalcenia.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano

Gdy skladalem przysiege na obywatelstwo siedziala a potem stojac obok  mnie przysiegala razem ze mna, bardzo ladna  (rzadkosc) Brytyjka. Chwilke rozmawialismy, ona wyszla za Amerykanina i w ten sposob dostala zielona karte.

Napisano
Gdy skladalem przysiege na obywatelstwo siedziala a potem stojac obok  mnie przysiegala razem ze mna, bardzo ladna  (rzadkosc) Brytyjka. Chwilke rozmawialismy, ona wyszla za Amerykanina i w ten sposob dostala zielona karte.
Teraz to nie rzadkosc,wiele np ladnych Polek rodzi sie w Uk lub przyjechaly jako dziecko,i juz nie uwazaja sie za Polki,lecz za Brytyjki.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk