krychu280 Napisano 16 godzin temu Zgłoś Napisano 16 godzin temu 17 godzin temu, andyopole napisał: "pieczatka" jest GC do czasu otrzymania formalnej, plastikowej. Gdy Ci wbija w paszport mozesz od razu pracowac. Masz pelne prawa rezydenta. Więc fee jest za wydanie plastiku? 14 godzin temu, andyopole napisał: Co ci tak pilno do tej naturalizacji?ja moglem zrobic w 2012 a zrobilem dopiero w 2021. To są pytania żółtodzioba, kto wie czy w ogóle to będzie dla mnie. Pytania wiadomo że się pojawiają Dziękuję! Cytuj
Xarthisius Napisano 15 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 15 godzin temu 29 minutes ago, krychu280 said: Więc fee jest za wydanie plastiku? W zasadzie tak. Nie przestajesz byc rezydentem jezeli nie oplacisz. Tak czy inaczej, sugeruje uczynic to zaraz po przylocie. Cytuj
kzielu Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 30 minutes ago, krychu280 said: Więc fee jest za wydanie plastiku? To są pytania żółtodzioba, kto wie czy w ogóle to będzie dla mnie. Pytania wiadomo że się pojawiają Dziękuję! Praktycznie tak. Co do naturalizacji - szczegolnie w obecnych czasach (hgw co bedzie za 5 lat, moze wiadoma osoba jak to moj brat mawia - fiknie i bedzie w miare normalnie) oplaca sie zrobic ja jak najszybciej bo zielonokartowcow obowiazuja wszystkie inadmisibilities jak wjezdzaja do kraju (np. z wakacji). Cytuj
kinia2071 Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu Może temat kogoś zainteresuje co do wiz: Mianowicie, dzwoniłam do Polskiej firmy w Chicago która od wielu lat sponsoruje kierowców zawodowych. Rozmowa z Panią Jolą w sumie była dość szybka bo rozwiała moje wątpliwości, grupe mają otwartą cały czas i wielu chętnych na sponsorowanie lecz 3 etap czyli wydawanie wiz jest wstrzymane i wielu co już kończyło "podanie ręki" oczekuje na wizy czyli wiszą w 3 etapie i już jedną nogą są w USA. Pani Jola niestety nie wie jak długo jeszcze potrwa otwarty nabór na kierowców ponieważ procesy trwają zbyt długo i oni nie mogą oczekiwać tak długo na kierowce wiec jeżeli chodzi o sponsoring to niestety coraz więcej firm się wycofuje. Jedynie Visa solutions rekrutuje i podobno tam proces idzie bardzo szybko i trwa do 2 lat, lecz trzeba posiadać 3 lata doświadczenia na ciężarówkach. Niestety Experior ma zbyt dużo chętnych i mają listę oczekującą która może trwać nawet 3lata zanim się odezwą, a go2logistic nie rekrutuje już wcale. Także, droga przez ciezarówki już też powoli jest blokowana. Cytuj
kzielu Napisano 15 godzin temu Zgłoś Napisano 15 godzin temu 16 minutes ago, kinia2071 said: Może temat kogoś zainteresuje co do wiz: Mianowicie, dzwoniłam do Polskiej firmy w Chicago która od wielu lat sponsoruje kierowców zawodowych. Rozmowa z Panią Jolą w sumie była dość szybka bo rozwiała moje wątpliwości, grupe mają otwartą cały czas i wielu chętnych na sponsorowanie lecz 3 etap czyli wydawanie wiz jest wstrzymane i wielu co już kończyło "podanie ręki" oczekuje na wizy czyli wiszą w 3 etapie i już jedną nogą są w USA. Pani Jola niestety nie wie jak długo jeszcze potrwa otwarty nabór na kierowców ponieważ procesy trwają zbyt długo i oni nie mogą oczekiwać tak długo na kierowce wiec jeżeli chodzi o sponsoring to niestety coraz więcej firm się wycofuje. Jedynie Visa solutions rekrutuje i podobno tam proces idzie bardzo szybko i trwa do 2 lat, lecz trzeba posiadać 3 lata doświadczenia na ciężarówkach. Niestety Experior ma zbyt dużo chętnych i mają listę oczekującą która może trwać nawet 3lata zanim się odezwą, a go2logistic nie rekrutuje już wcale. Także, droga przez ciezarówki już też powoli jest blokowana. W tej chwili glownym problemem dla potencjalnych kierowcow ciezarowek jest nagonka obecnej administracji na tych co niespecjalnie porozumiewaja sie po angielsku - Ci ktorzy nie porozumiewali sie okazali sie winnymi wszystkiemu zlu ktore sie wydarzylo na swiecie w zwiazku z czym sa egzaminy zeby w ogole otrzymac CDL. To jest skierowane oczywiscie przeciwko latynosom i sikhom (ktorzy po angielsku ogolnie mowia) ale wszystkim sie oberwalo rykoszetem. Cytuj
mr.stylo Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, Xarthisius napisał: Zadna ambasada w tej chwili nie wykazuje innego ruchu oprocz odwolywania interviews. Czyli nie realizują nakazu sądów ? GPT --- ,,twój ulubiony " opowiada o 67 przypadkach wydania 2NL dla regionu EU po 28 sierpnia ? Z cyfrowego nosa sobie to wydłubał ? Cytuj
andyopole Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 8 godzin temu, mr.stylo napisał: Z obywatelstwem chyba jest tak ,że zawsze lepiej go mieć jak nie mieć . ( Wyjątek obywatelstwo Izraelskie w krajach bliskiego Wschodu ) A tak w temacie to czy WRW wykazuje jakiś ruch po 28 sierpnia ? Jasne ze tak ale troche smiesznie brzmi w ustach kogos kto jeszcze nie przyjechal a juz przezywa jak mrowka okres. Posiadanie obywatelstwa to nie tylko przywilej ale takze obowiazek. Cytuj
Xarthisius Napisano 13 godzin temu Autor Zgłoś Napisano 13 godzin temu 1 hour ago, mr.stylo said: Czyli nie realizują nakazu sądów ? GPT --- ,,twój ulubiony " opowiada o 67 przypadkach wydania 2NL dla regionu EU po 28 sierpnia ? Z cyfrowego nosa sobie to wydłubał ? Za weryfikowanie tekstu napisanego przez LLM biore $200/h, z zastrzerzeniem ze minimalnie musisz wykupic 10h z gory. Podac Ci numer konta? 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi