aedaem2 Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 37 minut temu, Natalia93 napisał: Dostałam maila, tylko moje badania skończyły się w sierpniu, a najbliższy termin do lekarza jest na poniedziałek, czy ktoś się orientuje jak najszybciej można odebrac badania żeby moc mniej więcej ustalić datę interview? W Warszawie to wysyłają do ambasady sami można nawet w jeden załatwić tylko wyniki z krwi są na drugi dzień. Także spokojnie można umówić interview na wtorek popołudniu lub bezpiecznie na środę. 1 Cytuj
annamaria33 Napisano 10 godzin temu Zgłoś Napisano 10 godzin temu 14 godzin temu, franz_maurer napisał: Hej daj znać jak tam po rozmowie, jakie ciekawe pytania dostaliście Byliśmy przed ambasadą ponad godzinę przed planowanym czasem. Wszystko poszło miło i sprawnie, a najważniejsze takaways to posiadanie przy sobie wszelkich potwierdzeń tego co się mówi na piśmie, „bo lubią papierki”. Pytania były głównie o wykształcenie, doświadczenie zawodowe i zarobki moje i męża, plany na znalezienie pracy i ubezpieczenie, środki finansowe, dodatkowo u nas szczególnie o to jak chcemy ogarnąć się z dzieckiem na miejscu. Wszystko było notowane. Mam wrażenie, że szliśmy jakby przez pytania z wideo, które wysłał @Xarthisius (dzięki wielkie) i ostatecznie musiliśmy donieść wydrukowane dwa statementy, których nam brakowało, a potwierdzają to co powiedzieliśmy. Czyli niezmiennie trzeba mówić prawdę, mieć sensowny plan, mówić pewnie, mieć na wszystko potwierdzenie i dzięki temu zapewnić, że nie będzie się obciążeniem dla państwa, a wręcz przeciwnie, będzie się bezproblemowo kontrybuować. Także wstępnie mamy akcept, teraz jeszcze trzeba odebrać paszporty, wylecieć, dolecieć, dostać akcept tam w ciąży i nie urodzić z tego wszysktiego w te kilka dni, żeby nie pójść przez to z torbami. Także jak możecie to trzymajcie za nas kciuki, bo to wszystko jest lekko szalone, ale próbujemy do końca. Dajcie znać jak reszta po! 2 Cytuj
franz_maurer Napisano 9 godzin temu Zgłoś Napisano 9 godzin temu Trzymamy kciuki! a co dokładnie sprawdzaj, jakieś pro tipy co przyszykować extra by nic nie donosić? Cytuj
andyopole Napisano 3 godziny temu Zgłoś Napisano 3 godziny temu 6 godzin temu, annamaria33 napisał: Byliśmy przed ambasadą ponad godzinę przed planowanym czasem. Wszystko poszło miło i sprawnie, a najważniejsze takaways to posiadanie przy sobie wszelkich potwierdzeń tego co się mówi na piśmie, „bo lubią papierki”. Pytania były głównie o wykształcenie, doświadczenie zawodowe i zarobki moje i męża, plany na znalezienie pracy i ubezpieczenie, środki finansowe, dodatkowo u nas szczególnie o to jak chcemy ogarnąć się z dzieckiem na miejscu. Wszystko było notowane. Mam wrażenie, że szliśmy jakby przez pytania z wideo, które wysłał @Xarthisius (dzięki wielkie) i ostatecznie musiliśmy donieść wydrukowane dwa statementy, których nam brakowało, a potwierdzają to co powiedzieliśmy. Czyli niezmiennie trzeba mówić prawdę, mieć sensowny plan, mówić pewnie, mieć na wszystko potwierdzenie i dzięki temu zapewnić, że nie będzie się obciążeniem dla państwa, a wręcz przeciwnie, będzie się bezproblemowo kontrybuować. Także wstępnie mamy akcept, teraz jeszcze trzeba odebrać paszporty, wylecieć, dolecieć, dostać akcept tam w ciąży i nie urodzić z tego wszysktiego w te kilka dni, żeby nie pójść przez to z torbami. Także jak możecie to trzymajcie za nas kciuki, bo to wszystko jest lekko szalone, ale próbujemy do końca. Dajcie znać jak reszta po! Jeśli jesteś w ciąży to możesz zostać i urodzić w Polsce. Wystarczy że główny aplikant pojedzie i uruchomi procedurę wystawienia GC. Tak mi się wydaje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi