Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 godzin temu, andyopole napisał:

"pieczatka" jest GC do czasu otrzymania formalnej, plastikowej. Gdy Ci wbija w paszport mozesz od razu pracowac. Masz pelne prawa rezydenta.

Więc fee jest za wydanie plastiku? 

14 godzin temu, andyopole napisał:

Co ci tak pilno do tej naturalizacji?ja moglem zrobic w 2012 a zrobilem dopiero w 2021. 

To są pytania żółtodzioba, kto wie czy w ogóle to będzie dla mnie. Pytania wiadomo że się pojawiają

Dziękuję!

Napisano
30 minutes ago, krychu280 said:

Więc fee jest za wydanie plastiku? 

To są pytania żółtodzioba, kto wie czy w ogóle to będzie dla mnie. Pytania wiadomo że się pojawiają

Dziękuję!

Praktycznie tak.

Co do naturalizacji - szczegolnie w obecnych czasach (hgw co bedzie za 5 lat, moze wiadoma osoba jak to moj brat mawia - fiknie i bedzie w miare normalnie) oplaca sie zrobic ja jak najszybciej bo zielonokartowcow obowiazuja wszystkie inadmisibilities jak wjezdzaja do kraju (np. z wakacji).

Napisano

Może temat kogoś zainteresuje co do wiz: Mianowicie, dzwoniłam do Polskiej firmy w Chicago która od wielu lat sponsoruje kierowców zawodowych. Rozmowa z Panią Jolą w sumie była dość szybka bo rozwiała moje wątpliwości, grupe mają otwartą cały czas i wielu chętnych na sponsorowanie lecz 3 etap czyli wydawanie wiz jest wstrzymane i wielu co już kończyło "podanie ręki" oczekuje na wizy czyli wiszą w 3 etapie i już jedną nogą są w USA. Pani Jola niestety nie wie jak długo jeszcze potrwa otwarty nabór na kierowców ponieważ procesy trwają zbyt długo i oni nie mogą oczekiwać tak długo na kierowce wiec jeżeli chodzi o sponsoring to niestety coraz więcej firm się wycofuje. Jedynie Visa solutions rekrutuje i podobno tam proces idzie bardzo szybko i trwa do 2 lat, lecz trzeba posiadać 3 lata doświadczenia na ciężarówkach. Niestety Experior ma zbyt dużo chętnych i mają listę oczekującą która może trwać nawet 3lata zanim się odezwą, a go2logistic nie rekrutuje już wcale. Także, droga przez ciezarówki już też powoli jest blokowana.

Napisano
16 minutes ago, kinia2071 said:

Może temat kogoś zainteresuje co do wiz: Mianowicie, dzwoniłam do Polskiej firmy w Chicago która od wielu lat sponsoruje kierowców zawodowych. Rozmowa z Panią Jolą w sumie była dość szybka bo rozwiała moje wątpliwości, grupe mają otwartą cały czas i wielu chętnych na sponsorowanie lecz 3 etap czyli wydawanie wiz jest wstrzymane i wielu co już kończyło "podanie ręki" oczekuje na wizy czyli wiszą w 3 etapie i już jedną nogą są w USA. Pani Jola niestety nie wie jak długo jeszcze potrwa otwarty nabór na kierowców ponieważ procesy trwają zbyt długo i oni nie mogą oczekiwać tak długo na kierowce wiec jeżeli chodzi o sponsoring to niestety coraz więcej firm się wycofuje. Jedynie Visa solutions rekrutuje i podobno tam proces idzie bardzo szybko i trwa do 2 lat, lecz trzeba posiadać 3 lata doświadczenia na ciężarówkach. Niestety Experior ma zbyt dużo chętnych i mają listę oczekującą która może trwać nawet 3lata zanim się odezwą, a go2logistic nie rekrutuje już wcale. Także, droga przez ciezarówki już też powoli jest blokowana.

W tej chwili glownym problemem dla potencjalnych kierowcow ciezarowek jest nagonka obecnej administracji na tych co niespecjalnie porozumiewaja sie po angielsku - Ci ktorzy nie porozumiewali sie okazali sie winnymi wszystkiemu zlu ktore sie wydarzylo na swiecie w zwiazku z czym sa egzaminy zeby w ogole otrzymac CDL. To jest skierowane oczywiscie przeciwko latynosom i sikhom (ktorzy po angielsku ogolnie mowia) ale wszystkim sie oberwalo rykoszetem.

Napisano
2 godziny temu, Xarthisius napisał:

Zadna ambasada w tej chwili nie wykazuje innego ruchu oprocz odwolywania interviews.

Czyli nie realizują nakazu sądów ? 

GPT --- ,,twój ulubiony "  opowiada o 67 przypadkach wydania 2NL dla regionu EU po 28 sierpnia ? Z cyfrowego nosa sobie to wydłubał ?

Napisano
8 godzin temu, mr.stylo napisał:

Z obywatelstwem chyba jest tak ,że zawsze lepiej go mieć jak nie mieć . ( Wyjątek obywatelstwo Izraelskie w krajach bliskiego Wschodu )  

A tak w temacie to czy WRW wykazuje jakiś ruch po 28 sierpnia ? 

Jasne ze tak ale troche smiesznie brzmi w ustach kogos kto jeszcze nie przyjechal a juz przezywa jak mrowka okres. Posiadanie obywatelstwa to nie tylko przywilej ale takze obowiazek.

Napisano
1 hour ago, mr.stylo said:

Czyli nie realizują nakazu sądów ? 

GPT --- ,,twój ulubiony "  opowiada o 67 przypadkach wydania 2NL dla regionu EU po 28 sierpnia ? Z cyfrowego nosa sobie to wydłubał ?

Za weryfikowanie tekstu napisanego przez LLM biore $200/h, z zastrzerzeniem ze minimalnie musisz wykupic 10h z gory. Podac Ci numer konta?

• Haha 1
  • Upvote 1