Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja dzisiaj dostałem 2 maile ze dokumenty do odebrania (z numerami HAL i UID) ale dla trzeciego paszportu już nie dostałem.. 
I teraz nie wiem, czy dziecka paszport jest tez gotowy pod naszymi, czy o co chodzi -.- 

• Like 1
Napisano

Drodzy, zgłaszam, że dzisiaj doszedł drugi paszport. Także lecimy jutro. Co za film!  

Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc i wsparcie tutaj wszystkim aktywnym i @Xarthisius!

Na koniec mam jeszcze pytanie o to gdzie najlepiej szukać praktycznych informacji co do logistyki i pierwszych ruchów na miejscu? I czy komuś się udało założyć konto w banku bez SSN i rachunków z danego adresu, a tylko po jego podaniu? Czytałam, że Bank of America 

Napisano
10 hours ago, annamaria33 said:

Na koniec mam jeszcze pytanie o to gdzie najlepiej szukać praktycznych informacji co do logistyki i pierwszych ruchów na miejscu?

Tu, na forum :)

10 hours ago, annamaria33 said:

I czy komuś się udało założyć konto w banku bez SSN i rachunków z danego adresu, a tylko po jego podaniu? Czytałam, że Bank of America 

Kiedys sie mniej bali, to bylo latwiej zakladac. Teraz nie wiem, czy sie tak da bez SSN, ale fakt ze wlasnie BoA bym probowal jako swiezy imigrant. Warto miec konto walutowe w Polsce z podpieta karta (jakis revolut, albo nawet zwykly bank). Na poczatek wystarczy, a po 3-4 tygodniach bedziesz miala wszystko co trzeba do prawilnego konta.

Napisano (edytowane)
13 godzin temu, annamaria33 napisał:

Drodzy, zgłaszam, że dzisiaj doszedł drugi paszport. Także lecimy jutro. Co za film!  

Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc i wsparcie tutaj wszystkim aktywnym i @Xarthisius!

Na koniec mam jeszcze pytanie o to gdzie najlepiej szukać praktycznych informacji co do logistyki i pierwszych ruchów na miejscu? I czy komuś się udało założyć konto w banku bez SSN i rachunków z danego adresu, a tylko po jego podaniu? Czytałam, że Bank of America 

A gdzie lecisz ?

Nam BoA odmówił założenia konta przed otrzymaniem SSN.

Wiem, że Polish Slavic Federal Credit Union jest bardzo "elastyczny" w tych sprawach :)

Oni mają oddziały gównie w NY i IL.

Edytowane przez maza