Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czas oczekiwania na wizę składa się z dwóch "czasów". Najpierw musicie dostać zatwierdzenie petycji I-130. To jesteś w stanie sprawdzić na oficjalnych stronach USCIS. Aczkolwiek nie jestem do końca pewien że te czasy są wiarygodne. To jest pierwsza składowa.  A następnie musicie dodać czas procesowania w Ambasadzie wniosku wizowego. Tego chyba nie ma jak sprawdzić - przynajmniej ja nie wiem gdzie, może ktoś tu zna jakieś nieznane mi miejsce. 

Nie jestem przekonany, że procesowanie przez Ambasadę czy procesowanie przez AOS (na terenie USA) jakoś znacząco będą się różniły czasowo od siebie.

• Dziękuję! 1

Napisano (edytowane)
1 hour ago, mcpear said:

Czas oczekiwania na wizę składa się z dwóch "czasów". Najpierw musicie dostać zatwierdzenie petycji I-130. To jesteś w stanie sprawdzić na oficjalnych stronach USCIS. Aczkolwiek nie jestem do końca pewien że te czasy są wiarygodne. To jest pierwsza składowa.  A następnie musicie dodać czas procesowania w Ambasadzie wniosku wizowego. Tego chyba nie ma jak sprawdzić - przynajmniej ja nie wiem gdzie, może ktoś tu zna jakieś nieznane mi miejsce. 

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/iv-wait-times.html

Warszawa jest na biezaco w chwili obecnej, wiec zapraszaja jak tylko case jest documentarily qualified (I-130 zatwierdzone, DS-260 wypelniony, I-864 i inne dokumenty wyslane do NVC przez CEAC oraz wszystkie oplaty uiszczone).

Edytowane przez Xarthisius
  • Like 1
Napisano
14 hours ago, Kasia2026 said:

Dzień dobry,

Chciałabym zapytać jaki jest aktualny czas oczekiwania na wizę CR-1 w Warszawie?

Jesteśmy po ślubie w USA i wracamy do Polski i chcielibyśmy rozpocząć procedurę.

Mąż - obywatel USA, nie chcemy się rozstawać na zbyt długi czas przez wzgląd na ciążę - czy wszystkie dokumenty o byciu sponsorem można złożyć z Polski czy jednak Mąż musiałby zostać w stanach na czas procesowania wniosków?

Mój proces trwał prawie 2 lata cały proces przeszłam będąc w Polsce