Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
17 minutes ago, Mariusz37 said:

W 2012 roku otrzymałem Voluntary departures. W tym roku starałem się od ESTA – wniosek został odrzucony. Czy ma szanse na wize turystyczną i wogóle odwiedzić US ponownie? 

Marne moim zdaniem - szczegolnie w obecnej sytuacji - ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz.

Napisano
4 hours ago, Mariusz37 said:

W 2012 roku otrzymałem Voluntary departures. W tym roku starałem się od ESTA – wniosek został odrzucony. Czy ma szanse na wize turystyczną i wogóle odwiedzić US ponownie? 

A co się zmieniło przez te 13 lat co trzyma ciebie bardziej z Polską niż wtedy kiedy dostrzeżono w Tobie potencjalnego nielegalnego imigranta albo pracownika? Masz dom/mieszkanie? Założyłeś rodzinę? Masz dzieci? Prowadzisz własny prosperujący biznes, którego nie możesz opuścić na dłużej? To są pytania, które w głowie będzie miał konsul gdy udasz się po wizę

Napisano (edytowane)
5 hours ago, Mariusz37 said:

Opieranie takiej decyzji o wiedze anegdotyczna jest troche bez sensu. Przede wszystkim nikt nie jest w Twojej sytuacji. Nie mowie o samym fakcie voluntary departure, tylko o tym z jakiego powodu to sie stalo, co powiedziales wtedy pogranicznikowi, co masz w swojej "teczce" itp. Nawet gdyby sie tu znalazly ze 3 osoby bedace "w podobnej sytuacji" I cos twierdzily w jedna, badz druga strone, bedzie to niewarte funta klakow...

O "systemowej" I udokumentowanej represji (wzglednie przymykaniu oka) nic nie slyszalem.

Edytowane przez Xarthisius