Jarek1122 Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 dobra dobra nikt mnie już do samolotu nie musi przekonywać=) słuchajcie a na tym orientation w LA warto byś? trzeba w ogole? czy to tylko dla osob które są 1st time w usa? W Columbusie mówia że trzeba być tam obowiązkowo.
maladie Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 Tak, w Columbusie to jest obowiazkowe, zreszta jak wszedzie chyba Weglugmnie, dla osob jadacych pierwszych raz jest to dosc wazne. Jedynym powodem dla jakeigo warto tam isc to aplikacja o SSN. W Vegas jest to dosc daleko, dojazd bez auta jest bardzo czasochlonny i w zeszlym roku kilka osob aplikujacych w Vegas narzekalo na kolejki i czas jaki tam spoedzili. W LA bylo to bardzo szybkie. Poza tym na orientation nie dzije sie nic - troche gadania ogolnie o USA, dostaniecie koszulke BUNAC, karte telefoniczna i wypelniacie wlasnie aplikacje o SSN. Potem powiedza Wam gdzie jest miejsce gdzie skladacie aplikacje, moze dwie osoby zostana podwiezione a reszta radzi sobie sama:) Jedziesz drugi raz do USA, lec prosto do LV - to moja rada )
Dudusever Napisano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 maladie, co my biedni byśmy bez Ciebie zrobili, wielkie dzięki za wszystkie informacje.
maladie Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 Ja w zeszlym roku spedzilam na tym forum mnostwo czasu... Nie logowalam sie, bo wszystkie intersujace mnie odfpowiedzi juz byly POza tym, ja bylam rok remu w swietnej sytuacji. Zbiegiem okolicznosci mieszkalam z ludzmi, ktorzy juz po raz kolejny tam przyjechali, wiec wiele rzeczy od nich sie nauczylam i dowiedzialam, wiec ciesze sie jesli moge Wam jakos pomoc:)
greth Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 czyli jak nie pojade na to orientation nic się złego nie stanie? ty masz taki zamiar tak zrobić? dla mnie jedynie ta nocka w LA była bo jak na wypadek jak moj samolot z polski do usa by się spuźnił przez co mógłbym się spóźnić na zarezerwowany lot z LA do LV a nocka w LA daje margines ewentualny
maladie Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 Ja na orientation na pewno nie pojade, bo juz nie musze Z tego co pisales, to juz byles w USA, tak? Jezeli w tym roku nic sie nie zmienilo to nie jedz na orientation... W zeszlym roku to juz w ogole byla paranoja, bo ludzie przylatywali w sobote, w niedziele nawet nie mogli aplikowac o SSN w LA wiec to byla zupelna paranoja... W tym roku Columbus wprowadzil nowa zasade - wyloty sa od niedzieli do czwartku, by nie spowodowac takiej sytuacji Zdarzaly sie osoby, ktore nie byly na orientation... Tam nawet obecnosci nie sprawdzaja, tak a propos ))
greth Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 no to extra SSN mam więc postaram sie ominąć orietetion szeroki łukiem jak to możliwe
Jarek1122 Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 Jedynym powodem dla jakeigo warto tam isc to aplikacja o SSN. W Vegas jest to dosc daleko, dojazd bez auta jest bardzo czasochlonny i w zeszlym roku kilka osob aplikujacych w Vegas narzekalo na kolejki i czas jaki tam spoedzili. W LA bylo to bardzo szybkie Z tego co zrozumiałem podanie o SSN skada sie w LA i tu pytanie jak ono jest dostrarczane do vegas ? Trzeba podać jakis adres gdzie ma to dojśc, ale jak nie masz jeszcze wynajetego mieszkania to ciezko co kolwiek podać. Jak to jest rozwiazane ?
Hania Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 Jesli jedziesz 1 raz i nie masz z gory ustalonego miejsca, w ktorym bedziesz mieszkal, to podajesz adres pracodawcy i do niego przychodzi SSN, ktory pozniej pracodawca wydaje Tobie. Tak przynajmniej bylo w moim przypadku, tez lecialam z Columbusem.
maladie Napisano 14 Lutego 2006 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2006 Ja mimo iz wiedzialam gdzie bede mieszkac, to napisalam mimo wszystko adres pracodawcy Tak na wszelki wypadek:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.