mr.stylo Napisano Piątek o 10:39 Zgłoś Napisano Piątek o 10:39 10 godzin temu, Kora83 napisał: To w takim wypadku jakby wyniki loterii byly przesuniete,to za chwile mona by bylo skladac jeszcze raz w pazdzierniku. Znając zamiłowanie obecnej administracji do darcia kasy i zmian wszelakich bardziej spodziewałbym się kolejnych zmian i procedury ich zatwierdzania . - Np: obecnie można złożyć jeden wniosek do udziału w loterii za 1 USD a cóż szkodzi dodać opcję złożenia drugiego wniosku za 10 USD , trzeciego za 100 , czwartego i każdego kolejnego za 1000 USD A nie muszę chyba nikogo przekonywać że w otoczeniu DT są ludzie co mają dużo bardziej oryginalne pomysły jak mój . Cytuj
kinia2071 Napisano Piątek o 22:20 Zgłoś Napisano Piątek o 22:20 W dniu 12.02.2026 o 20:35, Xarthisius napisał: To juz weszlo w zycie. 09/16/2025 opublikowano final rule. Normalne podwojne zgloszenia sa wychwytywane przez walidacje formularza. Sprobuj sobie wypelnic dwa razy i zobaczysz jak to wyglada. Gdzies, kiedys wrzucalem screena. To jakaś dobra wiadomość bo strony którą podałeś nie mogę otworzyć, a wpisując w google wyskakują różne wyniki. To jakiś plus, że zapłaci się dolara + skan paszportu. Chociaż patrząc na to ile hindusów i innych turbanów wygrywa i ile tam idzie wiz to mam myśli czy nie pisali specjalnych programów do tej loterii bo są do tego zdolni. Niby duplikatu nie możesz, a jakoś musieli to obchodzić. 1 Cytuj
mcpear Napisano Sobota o 00:06 Zgłoś Napisano Sobota o 00:06 Zanim zaczniesz rozgrzebywać kolejne spiskowe teorie nacechowane rasistowsko to miej na uwadze, że Indie były wykluczone z programu DV od 2009 i żaden obywatel Indii pogardliwie nazwany przez Ciebie "turbanem" nie wygrał od 15 lat ani jednej wizy z programu DV 4 Cytuj
micham Napisano Sobota o 02:12 Zgłoś Napisano Sobota o 02:12 Moze mu chodzilo o h1b. Bo tam faktycznie opanowali to... czy rasistowskie ? Obserwując i interesujac się imigracja, myślę że państwo dokłada zazwyczaj do przybyszów, szczególnie do tych proszących o azyl ( Minnesota) czy też do chain migration. Wiec troche nie dziwi ze imigracja legalna z krajow 3 swiata zostala zatrzymana. Pomyslicie ze hipokryzja ale Wydaje mi się że DV akurat jako jeden z nielicznych programów ( ludzie co z niego korzystają) dają więcej niż dostają ( wynika to z tego, że większość nie ma tu żadnych,,korzeńi,, i musi sobie radzić samemu i byc dość rozgardnieta. Cytuj
kzielu Napisano Sobota o 02:37 Zgłoś Napisano Sobota o 02:37 13 minutes ago, micham said: Moze mu chodzilo o h1b. Bo tam faktycznie opanowali to... czy rasistowskie ? Obserwując i interesujac się imigracja, myślę że państwo dokłada zazwyczaj do przybyszów, szczególnie do tych proszących o azyl ( Minnesota) czy też do chain migration. Wiec troche nie dziwi ze imigracja legalna z krajow 3 swiata zostala zatrzymana. Pomyslicie ze hipokryzja ale Wydaje mi się że DV akurat jako jeden z nielicznych programów ( ludzie co z niego korzystają) dają więcej niż dostają ( wynika to z tego, że większość nie ma tu żadnych,,korzeńi,, i musi sobie radzić samemu i byc dość rozgardnieta. To chyba slabo sie ta imigracja interesujesz. Hindusi sa znacznie bardziej zaradni niz polacy czy inne europejskie nacje, w tej chwili zmonopolizowali praktycznie ownership fast foodow i hoteli franshises. W Minnesocie akurat mam rodzine wiec po pierwsze wiekszosc zostala tam przesiedlona po ucieczne z kraju do obozow w krajach osciennych, po drugie bardzo dobrze sie zasymilowali i lokalni absolutnie nic do nich nie maja (pamietaj ze dostajesz w swoich feedach takie newsy jakie engine je serwujacy uwaza ze beda wlasciwe dla Ciebie - wiec w tym przypadku rasistowskie). Ta cala napierdalanka o somalijczykow to czysto rasistowska gra polityczna. Podobnie z Haitanczykami na TPSie - w Springfield, OH (tam gdzie niby jedza psy i koty) - tak sie sklada ze w Springfield mieszkala przez lata moja zona, konczyla tam liceum (Shawnee High School) w ktorym to moj tesc byl dyrem. Po wyprowadzce stamtad fabryki Navistara ~20 czy cos lat temu, Springfield (jak wiekszosc miast) zrobilo sie kompletna dziura z wysoka przestepczoscia, narkotykami i epidemia opioidow w ostatnich latach. Po przyjezdzie haitanczykow miasto odzylo i to byla (jest - ale za chwile nie bedzie) szansa zeby bylo w miare normalne. D w DV to diversity, wiec sciaganie europejczykow to raczej w kwestii diversity niewiele robi. Zatrzymanie imigracji z 3 swiata to nawet nie jest do konca rasizm - to jest prymitwny sposob zmotywowania wyborcow ktorzy sa na tyle malo inteligentni ze wierza w bzdury opowiadane przez administracje. Tak samo jak usuniecie start-stopow z samochodow czy promowanie energetyki weglowej. Nic z tych rzeczy nie ma wspolnego z merytoryka za to 100% z najbardziej prymitiwna polityka. Cytuj
katlia Napisano Sobota o 03:44 Zgłoś Napisano Sobota o 03:44 (edytowane) 1 hour ago, kzielu said: Hindusi sa znacznie bardziej zaradni niz polacy czy inne europejskie nacje, w tej chwili zmonopolizowali praktycznie ownership fast foodow i hoteli franshises. Nie mowiac o wysokich stanowiskach w IT, na uniwersytetach, na najwyzszych szczeblach wydawnictwa, sztuki i nauki. Dzieci imigrantow z Indii fantastycznie sie ucza, odnosza duzo sukcesow na Olimpiadach szkolnych i dostaja sie w duzych ilosciach na najbardziej elitarne uczelnie. Sa tu szanowani i przewaznie witani w spoleczenstwie. *Indian immigrants in the US are highly successful, boasting the highest median household income—$166,200 in 2023, far exceeding the $78,700 average for all immigrant-led households. As the second-largest immigrant group, they are characterized by high education levels (70–75% hold a bachelor's degree or higher), heavy representation in STEM and management fields, and significant entrepreneurship, including leading numerous Fortune 500 companies Edytowane Sobota o 03:50 przez katlia Cytuj
mr.stylo Napisano Sobota o 12:56 Zgłoś Napisano Sobota o 12:56 Tak się fanie rozwinęła dyskusja, że ja tu lecę z popcornem a tu nagle bah i cisza . Co niektórym to chyba warto przypomnieć ,że obecną pauzę w DV to zawdzięczamy komuś kto przyjechał z Portugalii a ta jak wiadomo leży w Antarktydzie i jest krajem 4 świata . Każda nacja ma ludzi wybitnych jak i wręcz przeciwnie niestety co daje się zauważyć całe to majstrowanie przy systemie imigracyjnym mające na celu przyjmowanie ,,tych potrzebnych i wartych " jest bardzo nieudolne i najczęściej przynosi więcej szkody jak pożytku . W dobie sterowanych przekazów informacyjnych tak na prawdę nikt nic nie wie bo wie tylko to co ktoś uważa, że do wiadomości przyjąć powinien . Cytuj
kzielu Napisano Sobota o 14:51 Zgłoś Napisano Sobota o 14:51 1 hour ago, mr.stylo said: Co niektórym to chyba warto przypomnieć ,że obecną pauzę w DV to zawdzięczamy komuś kto przyjechał z Portugalii a ta jak wiadomo leży w Antarktydzie i jest krajem 4 świata . Dokladnie o to chodzi - o pretekst. Nie chodzi o imigracje z 3 swiata, tylko o imigracje skadkolwiek. Cytuj
micham Napisano Sobota o 17:02 Zgłoś Napisano Sobota o 17:02 @kzielu @katliaChyba slabo jednak z ta asymilacja skoro nazywacie ich nadal Hindusami itd. Troche to przeczy Waszej teorii. Mowcie co chcecie ale Wasze dzieci, jesli je macie sa bardziej kulturowo Amerykanami niz Polakami. W przypadku wyzej wspominanych nacji zajmuje to cale pokolenia. Sprawa przedszkoli w MN to just ostra jazda. Fraud dopracowany na potage wsrod tej mniejszosci. Oczywiscie powolali sie na rasizm instytucji , gdy zaczeli ich sprawdzac i sie sprawa interesowac. Socjal nie powinien byc dostepny dla nikogo a zwlaszcza dla przybyszow. Ja nigdy nie wzialem ani grosza i grosza nie wezme, znam wielu takich jak ja, lecz takze wielu takich (btw bardzo mili ludzie) np. z Bangaldeszu, (oczywsicie znam wielu takich Polakow/ Amerykanow takze) duza rodzina wszystko im sie nalezy za darmo, studia dla dzieci, doplaty do czynszu etc.. Jaki ma panstwo/stan w tym interes? Przeciez te stany z tymi problemami wygladaja jak panstwa 3 swiata. Jeszcze jest jedna ciekawa obserwacja, Polacy w Polsce nie chca imigrantow ale nie przeszkadza im tym samym, miec pretensji do Ameryki o obecna polityke i np deportacje rodakow do kraju. Cytuj
katlia Napisano Sobota o 17:26 Zgłoś Napisano Sobota o 17:26 20 minutes ago, micham said: @kzielu @katliaChyba slabo jednak z ta asymilacja skoro nazywacie ich nadal Hindusami itd. Gdzie JA nazwalam ich Hindusami? Nigdzie. Napisalam "dzieci imigrantow z Indii." A pozatym NIC nie wiesz o tym jak imigranci zyja w US, czy ci z Meksyku czy ci z Indii. Radze sie nie wypowiadac bo z sensem nie piszesz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi