sloneczko85 Napisano 27 Maja 2006 Zgłoś Napisano 27 Maja 2006 ja jestem na ostatnim roku studiow ( na trzecim ale to tylko licencjat ), zaswiadczenie mialam, ale i tak nikt o nie nie pytal [/i]
bejco3 Napisano 29 Maja 2006 Zgłoś Napisano 29 Maja 2006 ja mam jutro wizyte w konsulacie i jak to nie jeden nie umiem za dobrze angielskiego a stres wiekszy ze nie dostal wizy moj kolega 2 tyg temu obcokrajowiec tlumacze sobie ze to dlatego i ze ja dostane
lipski Napisano 29 Maja 2006 Zgłoś Napisano 29 Maja 2006 bejco3 to jak już bedziesz "po" to zrób relacje jak było,co pytali i wogóle, bo mnie to niebawem czeka.Powodzonka życze
kikunia Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 odbiegne troche od tematu, a własciwie bede sie go trzymac jade z biura almatur i z tego cos sie orientuje to od nas jak narazie w tym roku wizy NIE otrzymały dwie osoby!!!!!! Jedna chodziła na studia zaoczne i nie pracowala i konsulowi wydało sie to dziwne :shock: a druga osoba starała sie wczesniej o wize turystyczną i miała odmowe, wiec konsul nie dał jej tez wizy J1 -- smutne ale prawdziwe :cry: :cry: aha dodam jeszcze ze ta dziewczyna pochodziła ponoc z jakiesc biednej misciny/wsi (tak powiedziała babka z biura almatur) i to tez wydało sie dziwne dla konsula i tez nie wiem czemu:/:/
gorin Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 Jedna chodziła na studia zaoczne i nie pracowala i konsulowi wydało sie to dziwne :shock: oj ja tez jestem na studiach zaocznych no i nie pracuje :? przynajmniej obecnie nie pracuje
madziarka Napisano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2006 ja tez studiuje zaocznie i bylam juz trzy razy - jakos nigdy nawet konsul nie zadal mi zadnego pytania o moje studia ani o prace zreszta co go obchodzi czy sie pracuje czy nie - student to student
bumtarara Napisano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2006 już po bólu byliśmy wczoraj i cała nasza grupa dostała wizunie 5 osób na 5 roku i nikogo nie prosili nawet o indeks miło, szybko i spokojnie spotkaliśmy jednego gościa który nie dostał ale sam mówił ze ma 33% szans na dostanie tylko bilet i heja do wuja sama
fk4 Napisano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2006 u mnie jedno pytanie 30 sekund wygladalo to troche prymitywniej niz rok temu wszytsko dzialo sie w krakowie komus tam nie dali ale nie mam pojecia czemu aha a przede mna byl gosc ktory totalnie nic po nagieslku powiedziec nie umial jak ten sie go pytal np co bedzie robil w usa? on odp ze bedzie informatykliem... ja ten sie go pytal ilu letnie ma studia on mowil ze two it itd na koncu mu powiedzial zeby sie nauczyl angieslkiego....i dal mu wize
asia84 Napisano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2006 mnie sie pytl tylko na ktorym jestem roku i na jakim stanowisku bede pracowac prymitywne odpowiedzi 2,3-wyrazowe i nie ma problemu jak ja bylam to wszyscy dostali ze mna byla dziewczyna ktora ma brata nielegalnie tam przebywajacego i tez dostala wize jest luz. nie ma co sie stresowac i martwic :wink: z tego wszystkiego najgorszy jest zawsze dojazd :wink: mowie wam
Katia23 Napisano 13 Lipca 2006 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2006 A ja byłam w Ambasadzie 7 lipca bylo nas tylko troje studentów. I wszyscy dostaliśmy wizy. 16 lipca Warszawa - Nowy Jork
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.