klaudka20 Napisano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2006 mateo84 byłeś moze u takie grubiutkiego konsula przy stanowisku 2 ????
magdzik_k Napisano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2006 a ja mam jutro (11.04) rozmowę w Krakowie....grrr....trochę się boję. mam jednak nadzieję, że będzie ok. pozdrawiam wszystkich!!
kikunia Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 hej jak tylko wrocisz od konsula to napisz wszytsko dokładnie jak cała procedura przebiegała i jakie były pytania!!!!!!!!!!!!a i najwazniejsze czy ktos wizy nie dostał?? ja tez mam rozmowe z konsulem ale dopiero w maju daty dokładnie jeszcze nie znam,ale stresa mam ogromnego!! :shock: :shock: czekam z niecierliwoscia na Twoja odpowiedz!! buziaki :*
meditop21 Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 ja juz mam wize Wlasnie wrocilem z ambasady w warszawie. Cala procedura trwała niecałe 10 minut, rozmowa z konsulem mniej niz minute (bylem przy stanowisku nr 1, byl tam naprawde sympatyczny koleś), tylko zekanowal mi odciski palcow, zapytal gdzie jade, gdzie bede pracowal i co studiuje no i "have a nice summer" powodzenia wszystkim zycze :] z tego co widzialem to kazdy dzisiaj dostal, przynajmniej z tej grupy, w ktorej bylem.
palkow Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 ja tez dostalem malo tego wlasnie mi przyszla dhelem w mojej gropie tez wszyscy dostali a bylem w krk naprawde nie ma sie czego bac pozdrawiam
carlos Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam. Wlasnie wrocilem z Ambasady w Warszawie do domu. Bylem u konsula w okinku nr 3 (mlody koles ok 25-35 lat). Mialem zadane 3 pytania: Co studuije, gdzie bede pracowal i gdzie bede mial lot (do jakiego miasta). Oczywsicie skanowanie odciskow i "HAVE A NICE VACATION". Konslul nie chcial nawet ogladac mojego indeksu i legitymacji.
anyz Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 yo ! Ja też dziś byłem w wawie w ambasadzie- jak w zeszłym roku tendencyjne 3 pytania i "have nice summer" p.s. troche wydygałem jak mojego ziomka konsul wziął indeks i zaczął sprawdzać stemple pod lupą 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
kikunia Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 no to gratulacjie chłopaki:):) kurcze najgorsze jest to czekanie na to spotkanie z konsulem wolałabym juz dzis isc i miec to za soba,ale z drugiej strony to sie ciesze ze mam jeszcze troche czasu bo moge sobie bardziej podszkolic pytakna jakie mieliscie!!:D mam jeszcze kilka pytan i jak mozecie to odpowiedzcie na nie:D : 1.czy u kosula trzeba mowic płynnym angielskim??(czy mozna kaleczyc:P- chodzi mo tu o kwestie gramatyczna) 2.jak sie nie zrozumie pytania to mozna poprosic o powtorzenie:| ??- gorzej jak sie wogole nie zrozumie to co wtedy aaaaaaaaa :oops: :oops: 3.czy konsul moze zaskoczyc jakims dziwnym pytaniem (jestem przygotowana juz na wiekszosc pytan tendencyjnych ale i na to "co jadłam na sniadanie" tez:P ) czy raczej pytania sa standardowe!! jejku stresa mam bo zal by było jakby kasiorka wpłacona przepadła a pozatym kto by nie chciał zobaczyc tych stanow w całej okazałosci:D:D
anyz Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 1 - dziewczyna po ktorej byłem -mowiła { sorry laska } strasznie - normalnie tragedia było słychać ze jedzie z pamięci 2- ja w zeszłym roku prosiłem co chwila o powtorzenie bo poprostu go nie słyszałem - byłem po imprezce i jeszcze miałem szum w uszach :wink: jak nie zrozumiesz to albo powie po polsku albo inaczej ułoży pytanie 3-może zaskoczyć cię zawsze hehehe - wiesz ale jak maja do odbębnienia tyle osób to nie będą się bawić - to są też luddzie , ktorzy sie męczą uszy do gory - spokojnie przez to przeskoczysz :wink:
ketrab Napisano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2006 Kazdy z nich to tez czlowiek Nawet amerykanin moze nie zrozumiec co powie innych amerykanin - wiec tymbardziej ty Staraj sie mowic po ang, ale jak ci nie pojdzie to mozecie ostatecznie zejsc na polski. Jak czegos nie zrozumeisz, to powienien cie nakierowac lub po polskiemu powiedziec
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.