Skocz do zawartości

Laptop

crowM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Monroe: Hmm wiesz co... ceny są niższe... ale musze coś więcej poczytać na temat tak "poważnych" zakupów na Ebay... :)

Co do grafiki to raczej już wyrosłem z gier... wiec nie potrzebuje aż takich kombajnów graficznych... no i co za radośc na lapie grać... ehh wolałbym jakiś monitorek 21" do tego 7.1 i reszta bajerów hehe

W projektach 3D nie siedzę a do obróbki fotek i tak nie używam tych bajeranckich technologii z zakresu 3D... kiedyś miałem do czynienia z lapem z kartą Matroxa... to był wyraźny przeskok w kwestii grafiki 2D noo ale teraz nawet nie wiem czy ta firma jeszcze istnieje :) a jeśli nawet to chyba juz nic nie montują w lapach... teraz wszędzie ATI i Nvidia

albo zintegrowane Intelowskie tfu tfu....

Kiedyś może zabiorę sie poważnie za DTP to wtedy już nie sama grafika a ogólnie "mocny" lapik będzie potrzebny... jak mówiłem Wielkość Bateria i wnętrzności na poziomie Centrino DUO a dla mojej lubej... no właśnie Już jestem gotowy zakupić tego ibookA ale co to warte ???

Więc co sądzisz o tych Apple... miałeś do czynienia ??? albo ktoś miał przez dłuższy okres ???[/b]

Aaaaa i prawie zapomniałbym czy ktoś cos wie otym nowym wcieleniu IBM tych całych Lenovo... bo tez mają kilka fajnych modeli... a co do tych HP to składaki też są w OK cenie no i ta ich bateria podróżna ... bardzo kusząca propozycja

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ech, no to jak to jest, że z jednej strony mówisz o malutkim Sony VAIO a z drugiej o 17 calowym PowerBooku? :)

Nie miałem do czynienia z komputerami Apple. Z opisu tego laptopa wynika, że jest bardzo interesujący a i wygląda stylowo. Ja jednak znowu pytam - masz za dużo kasy? :)

Firmy IBM, Sony, Alienware czy APPLE, to - wg mnie - obecnie przerost formy nad treścią. Jasne, że mają i interesujące wzornictwo i nienajgorsze podzespoły, wysoką jakość wykonania ale tak naprawdę kupując któryś z tych produktów - przepłacasz. Jak masz kasę, proszę bardzo. Jeśli nie, polecam troszkę tańszą Toshibę, Della czy nawet HP (to też solidne firmy i czasami ciekawsze propozycje). Osobiście podobają mi się również tanie Acer'y a i Gateway'a sobie ludzie chwalą (nie używałem niestety). Compaq mnie średnio podnieca.

TU możesz sobie złożyć mobilnego Gateway'a z CentrinoDUO oraz mocną baterią (taki, który by Cię interesował to koszt 1500$ - CentrinoDUO T2400, 1GB RAM, 100GB 5200rpm SATA, DVD-RW bateria: 12-cell, 14,1 cali).

Napisano

Hej dzięki za szybka reakcje :)

A wiec może od razu powinienem troszku jaśniej mówić :)

Planowaliśmy zakup Jendego lapa dla nas obojga noo ale róznice zdań nie są do przeskoczenia i dlatego:

Planuje zakup dwóch lapów: jeden dla siebie (to ten malutki) i drugi już normalny dla mojej lepszej połowki, co nie znaczy że mam zamiar oszczędzac na swojej kobietce :)

I to własnie dlatego takie rozbieżności w moich postach, niepotrzebnie połączyłem nasze plany "Przed" z Planami aktualnymi "Na teraz" :) Jestem otwarty na wszelkie propozycję a jednoczesnie piszę czytam i pytam kogo tylko mogę ... bo rzeczywiście zakup dwóch lapów to bedzie wydatek więc nie chce kupić jakiegoś badziewia... Ja mam bardzo sprecyzowane potrzeby ale za to moja trunia :lol: hehe nooo cóż z kobietami iść na zakupy to wiecie Czym to pachnie... :)

No i wogóle czasami to poezja usłyszeć Jak Moje Love! wchodzi do pokoju i mówi: Misq wiesz co bo ja własnie oglądałem sobie taki jeden sklep przez internet i tam cos wyskoczyło i ja to wyłączyłam i teraz to juz nie ma nic!!! hehe a to co się włączyło okazało się być AntyVirusem który oszalał :( na pounkcie przesyłanego lipnego cennika z lipnego sklepu :D

Dlatego Planujemy Dwa lapy szkoda mi tracić swoich danych :D

Co do IBM czy tez Lenovo to owszem mają ceny .. ale mój znajomy Jest nim oczarowany .... ma w zasadzie od 6 może 7 lat tą samą obudowę a goście mu w serwisie Oczywiscie za opłatą wciąż "Upgrejdują" tego lapa aby był " na czasie" co w sumie Jeśli ktoś sie przywiązał do sposobu pracy z jedną "budą" to nie jest takie głupie.... No i potem kwestia ewentualnej naprawy na gwarancji bo jeśli kupię np. Gateway-a i on sie popsuje w czasie Tripa hmmm w portugalii!! to mogę go naprawić w serwisie Portugalskim IBMa a nie musze pchac go do USA jak podejrzewam byłoby w przypadku Gateway-a Nooo ale to tylko taki przykład choć zaczerpniety z życia (nie mojego)... zaraz biorę sie za czytanie o tym gateway-u :D dzięki za Info :)

jak mam nadzieje widać ... gmeram i czepiam sie każdej możliwości ....

Napisano

eh a ja wlucze ze soba dalej mojego starego laptopa kupinego jeszcze przed atakiem na WTC , wytartego i z jednym sprawnym zawiasem :) hehe trzeba pomyslec o czyms :/

Napisano
Firmy IBM, Sony, Alienware czy APPLE, to - wg mnie - obecnie przerost formy nad treścią. Jasne, że mają i interesujące wzornictwo i nienajgorsze podzespoły, wysoką jakość wykonania ale tak naprawdę kupując któryś z tych produktów - przepłacasz. Jak masz kasę, proszę bardzo. Jeśli nie, polecam troszkę tańszą Toshibę, Della czy nawet HP (to też solidne firmy i czasami ciekawsze propozycje). Osobiście podobają mi się również tanie Acer'y a i Gateway'a sobie ludzie chwalą (nie używałem niestety). Compaq mnie średnio podnieca.

Sony to przerost formy nad trescia. Apple to praktycznie tylko design. Al;e IBM to wysoka jakosc. Jest skierowana dla klientow biznesowych. Mam IBM od ponad miesiaca i jesli chopdzi o jakosc to ciezko w tej klasie znalezc cos porownywalnego. Toshiba nie jest na pewno tak dobra. HP ma czasem wpadki - trafiaja sie kiepskie modele. Ale IBM jest dobry caly czas. Stare IBM nadal sie dobrze trzymaja. I warto troche wiecej zaplacic aby miec dobrego kompa.

Jesli chodzi o Acera to jest dobrze poki cos nie padnie. Potem sie zaczyna przygoda z serwisem i juz sie lipa zaczyna. Duzo osob ma juz dosc tej marki ale znam tez osoby, ktore sa zadowolone z tych lapow.

Napisano

Co wy gadacie o Apple? PRzeciez teraz Apple zdobywa rynek. Weszli na procesory intela. Ja kupilem miesiac temu Apple MacBookPro za 2000$. Mozna wgrac normalnie Windows XP oraz Mac OS X, bo jest procek intela. Wszystko chodzi. Teraz Maci beda zdobywac rynek. Sa naprawde super. A na boze narodzenie kupilem Toshibe, bo to najlepsze z laptakow.

Napisano

kubakj hmmm To dobrze słyszec że można wgrać WinSyfa... wiem że są zwolennicy tego MacOSa ale mi jakoś tak specjalnie się nie podoba... czyli nie ma problemu z tym XP-kiem ??

A jak bateria trzyma w twoim apple ???

Napisano
Co wy gadacie o Apple? PRzeciez teraz Apple zdobywa rynek. Weszli na procesory intela. Ja kupilem miesiac temu Apple MacBookPro za 2000$. Mozna wgrac normalnie Windows XP oraz Mac OS X, bo jest procek intela. Wszystko chodzi. Teraz Maci beda zdobywac rynek. Sa naprawde super. A na boze narodzenie kupilem Toshibe, bo to najlepsze z laptakow.

bo beka polega na tym że kupujesz notebooka za 150% jego warości dodatkowe 50% płacisz za naklejke z jabłuszkiem, apple nawet swoich notebookow niesklada robią to za niego podwykonawcy i tylko amerykanie są tak "inteligętni" że Macy kupują bo nikt na świecie ich nie kupuje

Napisano

bo beka polega na tym że kupujesz notebooka za 150% jego warości dodatkowe 50% płacisz za naklejke z jabłuszkiem, apple nawet swoich notebookow niesklada robią to za niego podwykonawcy i tylko amerykanie są tak "inteligętni" że Macy kupują bo nikt na świecie ich nie kupuje

Tu akurat się z Tobą zgadzam...

Napisano

widac nigdy nie pracowales na MacOSx.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...