gagatek13 Napisano 12 Maja 2008 Zgłoś Napisano 12 Maja 2008 czy moze wie ktos jak wyglada egzamin praktyczny w stanie MD??ile trwa??co trzeba zrobic??
madzia77 Napisano 14 Maja 2008 Zgłoś Napisano 14 Maja 2008 Egzamin praktyczny jest bardzo prosty, gorzej z piemnym -> pytania są trochę zawiłe,ale jak sie dobrze pomyśli to nie ma żadnych problemów. Do Twojego autka wchodzi pan egzaminator, na małym placu jazda prosto, skręt i zatoczka, pamiętaj żeby zwracać uwagę na znak STOP! Aby podejść do egzaminu musisz mieć dwie koperty urzędowe z potwierdzeniem adresu ( może być np. z banku i ubezpieczalni, potwierdzenie zakupu auta itp. ) .
Wiepszynka Napisano 28 Maja 2008 Zgłoś Napisano 28 Maja 2008 Jeżeli tylko egzaminatorzy w USA nie wyznają zasady, że "za pierwszym razem nie powinno zdać się egzaminu, im później tym lepiej" - jak ci w Polsce,a przynajmniej w Gdańsku, to i tak warto tam zdawać ;p Skończyłam kurs w Polsce na prawko, dzień przed wylotem mam egzamin teoretyczny, a w Stanach - nie ukrywam, prawo jazdy by się przydało więc widzę że jest możliwość zrobienia tam.. w momencie kiedy przychodzę po ukończonym kursie i zdanej teorii, mam 19 lat, wizę J-1, SSN będzie.. mogę tam po prostu przyjść na egzamin bez wykupywania kursów?
Magnum Napisano 28 Maja 2008 Zgłoś Napisano 28 Maja 2008 Prawda jest taka że w Polsce egzamin jest o wiele trudniejszy niz w wiekszosci stanów. Wiele ludzi ktorzy zdali tu za pierwszym razem w Polsce nie zdali wiele razy.
Kowal88 Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 A ja mam następujące pytania: 1.Jak wygląda zdawanie prawa jazdy w Mass na wizie turystycznej? 2.Czy trzeba mieć koniecznie ten numer SSN, a jeżeli tak to w jaki sposób go uzyskać? 3.Ile czasu zajmuje oczekiwanie na egzamin i jaki jest koszt uzyskania tam prawka? 4.Jakie dokumenty potrzebne są aby załatwić wszelkie formalności? 5.Jaki jest koszt zrobienia driving license? 6.Czy mogę legalnie jeździć samochodem z moją ciotką (na którą samochód jest zarejestrowany) w ramach przygotowania do egzaminu i co by się stało w przypadku spowodowania przeze mnie jakiejś kolizji? Dodam, że nie posiadam jeszcze prawa jazdy, gdyż po 4 "wymuszeniach pierwszeństwa" na egzaminie w Polsce odpuściłem sobie kolejne próby zdawania. Jeśli znacie jakieś strony na których znajdują się odpowiedzi na te pytania to proszę o linki. Dzięki za odpowiedzi PS. Proszę aby na pytania odpowiadały osoby, które znają obecne przepisy.
Jim Beam Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 mam 19 lat, wizę J-1, SSN będzie.. mogę tam po prostu przyjść na egzamin bez wykupywania kursów? Oczywiscie, osobiscie nie znam nikogo, kto chodzilby na jakies "kursy" przed egzaminem.
Jim Beam Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 A ja mam następujące pytania:1.Jak wygląda zdawanie prawa jazdy w Mass na wizie turystycznej? 2.Czy trzeba mieć koniecznie ten numer SSN, a jeżeli tak to w jaki sposób go uzyskać? 3.Ile czasu zajmuje oczekiwanie na egzamin i jaki jest koszt uzyskania tam prawka? 4.Jakie dokumenty potrzebne są aby załatwić wszelkie formalności? 5.Jaki jest koszt zrobienia driving license? 6.Czy mogę legalnie jeździć samochodem z moją ciotką (na którą samochód jest zarejestrowany) w ramach przygotowania do egzaminu i co by się stało w przypadku spowodowania przeze mnie jakiejś kolizji? Dodam, że nie posiadam jeszcze prawa jazdy, gdyż po 4 "wymuszeniach pierwszeństwa" na egzaminie w Polsce odpuściłem sobie kolejne próby zdawania. Jeśli znacie jakieś strony na których znajdują się odpowiedzi na te pytania to proszę o linki. Dzięki za odpowiedzi PS. Proszę aby na pytania odpowiadały osoby, które znają obecne przepisy. http://www.dmv.org/ma-massachusetts/depart...or-vehicles.php
sly6 Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 Kowal88 jako turysta nie mozesz uzyskac SSN no chyba ze lewe ale tego nie polecam bo mozesz miec duzee problemy. Nawet jesli bedziesz miec prawko a Twoja Ciotka nie bedzie miec Ciebie dopisanego do ubezpieczenia to w razie wypadku jej ubezpieczenie nie zwroci nic i bedzie musiala z wlasnej kasy placic.
Wiepszynka Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 Oczywiscie, osobiscie nie znam nikogo, kto chodzilby na jakies "kursy" przed egzaminem. Ok, a w takim razie czy w Polsce muszę coś przed wyjazdem załatwiać? Czy dopiero w USA się tym mogę zająć? Szkoda, że opłaciłam już egzamin prakt. w PL ;p
sly6 Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 Wziasc to musisz aby kase na egzamin oraz pozytywne nastawienie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.