Skocz do zawartości

prawko w Stanach

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Egzamin praktyczny jest bardzo prosty, gorzej z piemnym -> pytania są trochę zawiłe,ale jak sie dobrze pomyśli to nie ma żadnych problemów. Do Twojego autka wchodzi pan egzaminator, na małym placu jazda prosto, skręt i zatoczka, pamiętaj żeby zwracać uwagę na znak STOP! Aby podejść do egzaminu musisz mieć dwie koperty urzędowe z potwierdzeniem adresu ( może być np. z banku i ubezpieczalni, potwierdzenie zakupu auta itp. ) .

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeżeli tylko egzaminatorzy w USA nie wyznają zasady, że "za pierwszym razem nie powinno zdać się egzaminu, im później tym lepiej" - jak ci w Polsce,a przynajmniej w Gdańsku, to i tak warto tam zdawać ;p

Skończyłam kurs w Polsce na prawko, dzień przed wylotem mam egzamin teoretyczny, a w Stanach - nie ukrywam, prawo jazdy by się przydało więc widzę że jest możliwość zrobienia tam..

w momencie kiedy przychodzę po ukończonym kursie i zdanej teorii, mam 19 lat, wizę J-1, SSN będzie.. mogę tam po prostu przyjść na egzamin bez wykupywania kursów?

Napisano

Prawda jest taka że w Polsce egzamin jest o wiele trudniejszy niz w wiekszosci stanów.

Wiele ludzi ktorzy zdali tu za pierwszym razem w Polsce nie zdali wiele razy. :)

Napisano

A ja mam następujące pytania:

1.Jak wygląda zdawanie prawa jazdy w Mass na wizie turystycznej?

2.Czy trzeba mieć koniecznie ten numer SSN, a jeżeli tak to w jaki sposób go uzyskać?

3.Ile czasu zajmuje oczekiwanie na egzamin i jaki jest koszt uzyskania tam prawka?

4.Jakie dokumenty potrzebne są aby załatwić wszelkie formalności?

5.Jaki jest koszt zrobienia driving license?

6.Czy mogę legalnie jeździć samochodem z moją ciotką (na którą samochód jest zarejestrowany) w ramach przygotowania do egzaminu i co by się stało w przypadku spowodowania przeze mnie jakiejś kolizji?

Dodam, że nie posiadam jeszcze prawa jazdy, gdyż po 4 "wymuszeniach pierwszeństwa" na egzaminie w Polsce odpuściłem sobie kolejne próby zdawania.

Jeśli znacie jakieś strony na których znajdują się odpowiedzi na te pytania to proszę o linki.

Dzięki za odpowiedzi

PS. Proszę aby na pytania odpowiadały osoby, które znają obecne przepisy.

Napisano
A ja mam następujące pytania:

1.Jak wygląda zdawanie prawa jazdy w Mass na wizie turystycznej?

2.Czy trzeba mieć koniecznie ten numer SSN, a jeżeli tak to w jaki sposób go uzyskać?

3.Ile czasu zajmuje oczekiwanie na egzamin i jaki jest koszt uzyskania tam prawka?

4.Jakie dokumenty potrzebne są aby załatwić wszelkie formalności?

5.Jaki jest koszt zrobienia driving license?

6.Czy mogę legalnie jeździć samochodem z moją ciotką (na którą samochód jest zarejestrowany) w ramach przygotowania do egzaminu i co by się stało w przypadku spowodowania przeze mnie jakiejś kolizji?

Dodam, że nie posiadam jeszcze prawa jazdy, gdyż po 4 "wymuszeniach pierwszeństwa" na egzaminie w Polsce odpuściłem sobie kolejne próby zdawania.

Jeśli znacie jakieś strony na których znajdują się odpowiedzi na te pytania to proszę o linki.

Dzięki za odpowiedzi

PS. Proszę aby na pytania odpowiadały osoby, które znają obecne przepisy.

http://www.dmv.org/ma-massachusetts/depart...or-vehicles.php

Napisano

Kowal88 jako turysta nie mozesz uzyskac SSN no chyba ze lewe ale tego nie polecam bo mozesz miec duzee problemy.

Nawet jesli bedziesz miec prawko a Twoja Ciotka nie bedzie miec Ciebie dopisanego do ubezpieczenia to w razie wypadku jej ubezpieczenie nie zwroci nic i bedzie musiala z wlasnej kasy placic.

Napisano
Oczywiscie, osobiscie nie znam nikogo, kto chodzilby na jakies "kursy" przed egzaminem.

Ok, a w takim razie czy w Polsce muszę coś przed wyjazdem załatwiać? Czy dopiero w USA się tym mogę zająć?

Szkoda, że opłaciłam już egzamin prakt. w PL ;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...