jamal Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Jackie czy jetes pewna tego wlasnie dowiedzialem sie na forum ewiza.pl ze podpis moge wziasc od kazdego kto chce mi go udzielic i sie kwalifikuje O.o to juz sam nie wiem co o tym myslec :?
rybka Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Tak jak pisała Jackie ta osoba, która składa petycje jest głównym sponsorem i musi zlozyc podpis. Jezeli nie ma dochodow to moze miec współsponsora. Ale to on jest glownym sponsorem.
KB Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Jamal, a opisales tam swoja sytuacje? Moze ktos myslal, ze masz wize z loterii?
Jackie Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Jackie czy jetes pewna tego wlasnie dowiedzialem sie na forum ewiza.pl ze podpis moge wziasc od kazdego kto chce mi go udzielic i sie kwalifikuje O.o to juz sam nie wiem co o tym myslec :? Chodzi o ten wątek? http://www.ewiza.com/forum2/tematy13/3506.htm Nie wyjaśniłeś dokładnie o co chodzi, więc dostałeś złą odpowiedź. Pogadajcie z wujkiem, jesli nie podpisze Affidavit to nie macie co liczyć na GC
sly6 Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Jackie a jesli Wujek podpisze z kims sponsoring to i tak pewnie bedzie odpowiedzialny,chyba ze sie myle :?:
Jackie Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 Jackie a jesli Wujek podpisze z kims sponsoring to i tak pewnie bedzie odpowiedzialny,chyba ze sie myle :?: Będzie. Jako składający petycję jest zawsze głównym sponsorem i w pierwszej kolejności to on będzie pociągnięty do odpowiedzialności finansowej.
jamal Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 WIELKIE dzieki za upewnie nie mnie teraz jesli nie przekonam wujka to nie mam co liczyc na stany jeszcze raz dzieks i pozdro wszystkim
jamal Napisano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 sory za narzucanie sie ale jeszce ostatnie pytanie jesli ktos wie : jaki stan majatkowy musi miec moj wujek zeby zapewnic sponsoring nie wiem czy t ochodzi o jego stan majatkowy czy tez prace po prostu jakie musi spelniac warunki zeby moc mnie sponsorowac jeszce raz sry i dzieki...
Jackie Napisano 9 Maja 2006 Zgłoś Napisano 9 Maja 2006 sory za narzucanie sie ale jeszce ostatnie pytanie jesli ktos wie :jaki stan majatkowy musi miec moj wujek zeby zapewnic sponsoring nie wiem czy t ochodzi o jego stan majatkowy czy tez prace po prostu jakie musi spelniac warunki zeby moc mnie sponsorowac jeszce raz sry i dzieki... To zależy ile osób ma już na utrzymaniu. Musi zarabiać tyle by móc utrzymać swoją rodzinę (o ile ma takową) oraz dodatkowe 3 osoby. Tu masz tabelkę: http://www.uscis.gov/graphics/howdoi/affsu...supp.htm#income Policz osoby (wujek + jego ew. rodzina + Wy) i sprawdź ile wynosi 125% poverty line - wujek musi zarabiać więcej niż podaje tabelka. Jeśli ma żonę która pracuje to można wliczyć jej zarobki do tzw. household (o ile ona wyrazi zgodę). Stan majątkowy też można wliczać, ale to już zależy od konkretnej sytuacji, są osoby które wolą tego nie robić (ponoć głównie ze względu na IRS).
jamal Napisano 12 Maja 2006 Autor Zgłoś Napisano 12 Maja 2006 dziek iza stronke i za info przydalo mi sie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.