Skocz do zawartości

ISE - szukam wszystkich osób które jadą/jechały z tego biura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sami jestescie sobie winni

nie tak do konca

tez nas zapewniali o kupnie biletu we wlasnym zakresie i o tym ze wylot bedzie z poznania a ma byc z warszawy

nie jestesmy tez nowicjuszami i nie lecimy pierwszy raz

ostatnio bylismy z BTC i nie bylo az tak ekstra

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tyle ze te biuro istnieje juz jakis czas ... a co do cen to mieli troche lepsze niz w innych biurach, aczkolwiek duzo ich nie odwiedzilem. ISE bylo pierwsze gosciu ktory tam jest szefem jest naprawde obeznany, pozniej zawitalem do YTP - obsluga byla fatalna (przynajmniej w Poznaniu), wiec skorzystalem z oferty ISE.

Co do biletów, to nie zmuszali nas do kupna przez ich biuro, tyle ze jak lecimy pierwszy raz i nawet zadnych znajomych zbytnio nie mamy co mieli okazje byc w stanach to stwierdzilismy ze lepiej i prosciej bedzie jak nam zalatwia bilet przez biuro. Ceny byly podane (przynajmniej w jakich granicach). Lecimy do NY i w miare szybko bo na poczatku czerwca (wiem ze mozna szybciej, ale nie jest to lipiec) wiec ceny mialy byc w dole tych widelek cenowych. A tymczasem po zaplacie 1800 zł za bilet przyszlo nam rozliczenie ze mamy do zaplaty za bilet jeszcze 1950 zł. To razem prawie 3800 za bilet do NY - chyba kpina jakas czy sam juz nie wiem. :?

Sprawa mam nadzieje ze sie wyjasni jutro z rana bo w wekend biuro nieczynne niestety.

Napisano

Ta sprawa idealnie nadaje sie do Rzecznika Ochrony Praw Konsumenta. Cena (choc i tak duzo wygorowana) moglaby byc jeszcze w ostatecznosci logiczna odnosnie biletu na zachod, ale na wschod za prawie 4 tys.???

Jesli chodzi o fachowosc biur,to w sumie nigdy nie wiadomo na co sie trafi. Ja np.w tym roku jade z CCUSA i NIE jestem zadowolona z obslugi (w Poznaniu) i znajomosci tego czy owego dot.W&T, a przeciez biuro istnieje juz dobrych kilka lat. 2 lata pod rzad bylam z Columbusem i bylo naprawde OK jesli chodzi o organizacje, ale z tego co widze na forum to w tym roku ladne zamieszanie. Tak wiec o byciu sobie samemu winnymi nie ma co w ogole gadac.

Napisano
sami jestescie sobie winni

nie tak do konca

tez nas zapewniali o kupnie biletu we wlasnym zakresie i o tym ze wylot bedzie z poznania a ma byc z warszawy

nie jestesmy tez nowicjuszami i nie lecimy pierwszy raz

ostatnio bylismy z BTC i nie bylo az tak ekstra

prawda jest taka ze nigdzie nie jest extra bo to są firmy nastawione na zysk a nie organizacje charytatywne... ale jezeli ktoś was zapewnia ze jest możliwość samodzielnego wykupienia biletu a pózniej chce za neigo 3800zł to są dwa wyjscia albo wy nie doczytaliście umowy a dokładniej punktu w którym była mowa o braku możliwosci wykupienia biletu samodzielnie albo sprawa nadaje się na policję bo to oszustwo

Napisano
Nie wiem, sa biura ktore sa tanie, istnieja od dluzszego czasu i mozna samemu kupic bilet bez jakis dodatkowych oplat... po co tyle sie meczyc.... :) ?

tzn. które :?:

bo ani w YTP, BTC, JDJ nie mozna bylo kupic sobie biletu samemu

nie wiem jak w almaturze ale tez chyba nie

Napisano
Nie wiem, sa biura ktore sa tanie, istnieja od dluzszego czasu i mozna samemu kupic bilet bez jakis dodatkowych oplat... po co tyle sie meczyc.... :) ?

tzn. które :?:

bo ani w YTP, BTC, JDJ nie mozna bylo kupic sobie biletu samemu

nie wiem jak w almaturze ale tez chyba nie

Student Express USA, Student Point, Foster, masa masa innych...

http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...2068&highlight=

Napisano

bedzie trzeba w przyszłym roku , więcej uwagi zwrócić na biuro z którym się będzie jechało do usa, polak mądry po szkodzie sam wtopiełem z biurem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...