tomekolodziej Napisano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2012 Czy ktoś kupował dom po przylocie do USA z Polski? Chodzi mi o zakup domu w miarę szybko po przylocie - rok, dwa. Były jakieś przeszkody związane z krótką historią kredytową? Jak masz credit score powyzej 700-720 to nie powinienes miec problemu. Z tego co sie orientuje(3 razy przefinansowanie) to bank interesuje tylko credit score. 740 i w gore da ci najlepszy procent
gal Napisano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2012 to bank interesuje tylko credit score. 740 i w gore da ci najlepszy procent Albo nie koniecznie. Moj bank nie bierze pod uwage "score" tylko historie kredytowa, a w niej realny stosunek pieniedzy jakie mam jako dochody do realnych wydatkow plus obowiazkowosc w platnosciach, czy robie to z opoznieniem czy w odpowiednim czasie. Na tej podstawie udzielaja mi pozyczki na dom.
kzielu Napisano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2012 Dokładnie - dodatkowo zawsze patrzą na długość historii kredytowej a nie na sam score. Jak pisałem score powyżej 700 miałem już po 7 miesiacach po czym Chase mnie wysłał na drzewo z głupią kartą kredytową właśnie z powodu długości (lub jej braku) historii kredytowej.
TomaszNL Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 Całe szczęście żone mam miejscową, więc jej historia kredytowa ma już przynajmniej z 5 lat. Miejmy nadzieję, że to trochę zbalansuje mój krótki okres w USA Z ciekawości. Finansowanie na dom braliście bezpośrednio w banku czy przez biuro nieruchomości? Z moich rozmów ze znajomymi wynika, dużo osób wybiera tutaj opcję nr 2 co mnie trochę zaskoczyło.
tomekolodziej Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 Całe szczęście żone mam miejscową, więc jej historia kredytowa ma już przynajmniej z 5 lat. Miejmy nadzieję, że to trochę zbalansuje mój krótki okres w USA Z ciekawości. Finansowanie na dom braliście bezpośrednio w banku czy przez biuro nieruchomości? Z moich rozmów ze znajomymi wynika, dużo osób wybiera tutaj opcję nr 2 co mnie trochę zaskoczyło. Ja zawsze urzywam brokera. Zawsze daje mi najlepsze warunki. Dokładnie - dodatkowo zawsze patrzą na długość historii kredytowej a nie na sam score. Jak pisałem score powyżej 700 miałem już po 7 miesiacach po czym Chase mnie wysłał na drzewo z głupią kartą kredytową właśnie z powodu długości (lub jej braku) historii kredytowej. Ja pisze o mortgage a ty mi tu wyjezdzasz z karta kredytowa, to sa inne rodzaje pozyczek. Albo nie koniecznie. Moj bank nie bierze pod uwage "score" tylko historie kredytowa, a w niej realny stosunek pieniedzy jakie mam jako dochody do realnych wydatkow plus obowiazkowosc w platnosciach, czy robie to z opoznieniem czy w odpowiednim czasie. Na tej podstawie udzielaja mi pozyczki na dom. A co to jest credit score jak nie informacje ile urzywasz ze swojego limitu albo czy sie nie spozniasz z platnosciami? myslisz ze jak sie nie spozniasz z placeniem ale masz credit score powiedzmy 680 a ja mam 720 to dostaniesz lepsze(albo takie same ) warunki na pozyczke na dom co ja?
kzielu Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 myslisz ze jak sie nie spozniasz z placeniem ale masz credit score powiedzmy 680 a ja mam 720 to dostaniesz lepsze(albo takie same ) warunki na pozyczke na dom co ja? A ty serio myślisz że credit score to jedyne na co patrzą ?
tomekolodziej Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2012 A ty serio myślisz że credit score to jedyne na co patrzą ? Ja wiem na co patrza. Przechodzilem to juz 3 razy moge ci dokladnie opisac na co patrza. Moze mowimy o innym rodzju pozyczki. W przypadku FHA pozyczki patrza na rzeczy o ktorych pisales, ale to jest dla ludzi ktorzy nie maja wiekszych szans na "conventional" pozyczke
Aleksandra82 Napisano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2012 Walmart przysłał moją pierwszą kredytówkę z kosmicznym APRem, przy okazji mój credit score 736 (widocznie płacenie gazu/prądu na czas i spłacanie tjmaxxowej karty tak działa). Było też pole gdzie jest napisane, że nie mam żadnej otwartej pożyczki ani innej karty, więc pewnie gdybym to miała to i credit score byłby wyższy. Nie wspomnę już, że przydałaby się legalna praca...
gal Napisano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2012 A co to jest credit score jak nie informacje ile urzywasz ze swojego limitu albo czy sie nie spozniasz z platnosciami? tu masz odpowiedz co to jest "score" What is it? Your credit score is a three-digit number generated by a mathematical algorithm using information in your credit report. It's designed to predict risk, specifically, the likelihood that you will become seriously delinquent on your credit obligations in the 24 months after scoring. There are a multitude of credit-scoring models in existence, but there's one that dominates the market: the FICO credit score. According to myFICO.com, the consumer website for the FICO score developer, "90 percent of all financial institutions in the U.S. use FICO scores in their decision-making process." FICO scores range from 300 to 850, where a higher number indicates lower risk. What's a good score? Read more: http://www.bankrate....x#ixzz2EEfT6nYb a tu prosze "credit report" or "credit history" jak kto woli credit report Definition A report containing detailed information on a person's credit history, including identifying information, credit accounts and loans, bankruptcies and late payments, and recent inquiries. It can be obtained by prospective lenders with the borrower's permission, to determine his or her creditworthiness. Moj bank za kazdym razem patrzyl tylko na historie, nie interesowal sie FICO (trzy razy)
tomekolodziej Napisano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2012 tu masz odpowiedz co to jest "score" What is it? Your credit score is a three-digit number generated by a mathematical algorithm using information in your credit report. It's designed to predict risk, specifically, the likelihood that you will become seriously delinquent on your credit obligations in the 24 months after scoring. There are a multitude of credit-scoring models in existence, but there's one that dominates the market: the FICO credit score. According to myFICO.com, the consumer website for the FICO score developer, "90 percent of all financial institutions in the U.S. use FICO scores in their decision-making process." FICO scores range from 300 to 850, where a higher number indicates lower risk. What's a good score? Read more: http://www.bankrate....x#ixzz2EEfT6nYb a tu prosze "credit report" or "credit history" jak kto woli credit report Definition A report containing detailed information on a person's credit history, including identifying information, credit accounts and loans, bankruptcies and late payments, and recent inquiries. It can be obtained by prospective lenders with the borrower's permission, to determine his or her creditworthiness. Moj bank za kazdym razem patrzyl tylko na historie, nie interesowal sie FICO (trzy razy) A co ja powiedzialem ? Credit score dostaje sie na podstawie historii kredytowej(dlugosc ilosc kredytow itd)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.