sly6 Napisano 28 Października 2006 Zgłoś Napisano 28 Października 2006 air zgadzam sie z Jackie ze Twoja mama musiala pokazac GC bo w nowym paszporcie nie miala zmianki ze ma GC(lub wize uprawniajaca do przekraczania granicy) bo jak by miala paszport amerykanski wtedy ten paszport by musiala pokazac..
kubakj Napisano 28 Października 2006 Zgłoś Napisano 28 Października 2006 Wyleciec z kraju mozna jak sie chce, wazny musi byc jakis paszport. Wiele razy wlatywalem na polski paszport, a wylatywalem na sam amerykanski, nigdy nie prosili o polski. Wylatujac do Polski mozna pokazac obojetnie jaki paszport. Polska pozwala na posiadanie wiecej niz 1 obywatelstwo. Na terenie RP jestes uznawany za obywatela polskiego, nawet jesli wlecialo sie na amerykanski. Za granica uznawanym sie jest polakiem lub amerykanem, zaleznie na jaki paszport wleci sie do danego kraju. W USA zawsze jest sie postrzeganym amerykanem, nie polakiem. Aby wyleciec z Polski do USA trzeba pokaac paszport amerykanski. Mozna pokazac oba przy wlocie i wylocie z Polski, dla nich to bez roznicy.
air Napisano 28 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2006 Aby wyleciec z Polski do USA trzeba pokaac paszport amerykanski. i dokladnie o uzyskanie tej informacji mi chodzilo. dziekuje
Jackie Napisano 28 Października 2006 Zgłoś Napisano 28 Października 2006 Wyleciec z kraju mozna jak sie chce, wazny musi byc jakis paszport. Wiele razy wlatywalem na polski paszport, a wylatywalem na sam amerykanski, nigdy nie prosili o polski. Oczywiście. Ale wg. prawa powinno się wyjechać na paszporcie polskim i jesli się urzędnik na lotnisku uprze to nie wypuści.
miles Napisano 28 Października 2006 Zgłoś Napisano 28 Października 2006 kubakj ty masz obywatelstwo???
air Napisano 28 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2006 kubakj ty masz obywatelstwo??? a mozna miec pasek us bez obywatelstwa :?: :wink:
Jackie Napisano 29 Października 2006 Zgłoś Napisano 29 Października 2006 Wyleciec z kraju mozna jak sie chce, wazny musi byc jakis paszport. Wiele razy wlatywalem na polski paszport, a wylatywalem na sam amerykanski No tu zgłupiałam :shock: Skąd masz amerykańskie obywatelstwo skoro dopiero co starałes się o wizę studencką?? No chyba że kubakj z ewizy to nie Ty, wówczas przepraszam za zamieszanie
kubakj Napisano 29 Października 2006 Zgłoś Napisano 29 Października 2006 Wyleciec z kraju mozna jak sie chce, wazny musi byc jakis paszport. Wiele razy wlatywalem na polski paszport, a wylatywalem na sam amerykanski No tu zgłupiałam :shock: Skąd masz amerykańskie obywatelstwo skoro dopiero co starałes się o wizę studencką?? No chyba że kubakj z ewizy to nie Ty, wówczas przepraszam za zamieszanie O F-1 staral sie ktos inny mi bliski A skad obywatelstwo? Zdawalo sie egzamin.
kubakj Napisano 29 Października 2006 Zgłoś Napisano 29 Października 2006 Wyleciec z kraju mozna jak sie chce, wazny musi byc jakis paszport. Wiele razy wlatywalem na polski paszport, a wylatywalem na sam amerykanski, nigdy nie prosili o polski. Oczywiście. Ale wg. prawa powinno się wyjechać na paszporcie polskim i jesli się urzędnik na lotnisku uprze to nie wypuści. Jakiego prawa? Kwestia podwojnego (czy wiecje) obywatelstwa wogole nie jest rozwiazana prawnie (chyba, ze niedawno cos zrobili z tym). Aby wyleciec z kraju trzeba miec paszport lub dowod osobisty (do UE i paru innych). Wyleciec mozna tylko na amerykanskim. Wypusci, bo jego to wcale nie interesuje. Nigdy mnie nawet nie pytali o paszport polski.
miles Napisano 29 Października 2006 Zgłoś Napisano 29 Października 2006 O F-1 staral sie ktos inny mi bliski Cos mi sie wydaje ze ktos tutaj kreci?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.