Chomik Napisano 31 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Mikmik, ja tez mam nadzieje, ze nic mi sie nie pomylilo... :wink: Informacja o UJ jest dosc swieza (z 9 marca), a przeczytalem ja w gazecie, ktorej nazwy nie wymienie (bo jej nie lubie!)... Ale jest to dziennik, uwazany za powazny i wiarygodny... Najlepiej jednak, gdy dowiesz sie bezposrednio na UJ - bez przesady, jesli to prawda, to juz powinny byc informacje na temat sposobów rekrutacji itd. Jesli chodzi o AP, to te wypowiedzi nie sa zbyt przychylne, natomiast - czy sa prawdziwe? Nie wierze raczej w to, ze angielskiego uczyla zakonnica, a zawsze znajdzie sie ktos, kto przypnie komus/czemus jakas latke... Ale nic nie wiem o tej szkole, wiec wiecej glosu nie zabieram! :smt028 U Frycza - "nie moge znalezc rekrutacji na amerykanistyke" : http://www.ksw.edu.pl/rekrutacja.phtml , a potem: http://www.ksw.edu.pl/dokumenty/rekrutacja_tryb.pdf - z tego co widze, egzaminem jest jedynie rozmowa kwalifikacyjna... :shock: No nic, powodzenia! DAWID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alef Napisano 31 Marca 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 na KSW do tej pory byla tylko "rozmowa kwalifikacyjna"...i szczerze mowiac nie znam przypadku zeby kogos nie przyjeli ;-) ale nie oznacza to ze maja niski poziom czy ze laduja tam tylko ludzie ktorzy nie dostali sie na panstwowe uczelnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikmik Napisano 31 Marca 2004 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 no ale ze wzgledow finansowych wole jednak uj i mam nadzieje ze pojawi sie zaraz wiecej info na ten temat, no a juz najlepiej to na uw bo blizej mam no ale tam jak mowilam maja amerykanistyke tylko uzupelniajaca magisterskie. natomiast bardzo mnie zainteresowalo zjawisko "american corner" w lodzi... szkoda ze w wawie nie mam czegos takiej przynajmniej nie slyszalam... ale chcialabym kiedys tam skoczyc pewnie mozna sie duzo ciekawych rzeczy dowiedziec... pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik Napisano 1 Kwietnia 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Mikmik, Zameczaj rektorat UJ :!: Wierze, ze Ci sie uda... Nie ma na razie American Corner w Warszawie (bo - nie wiedziec czemu - w Lodzi powstalo jako pierwsze...), ale mysle, ze to kwestia czasu... :smt028 Tak czy inaczej - zapraszam do Lodzi, jutro kolejne spotkanie Milego dnia, DAWID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chomik Napisano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2004 Mikmik, Co Ty na to? :smt028 Nazwa jednostki: Instytut Studiów Regionalnych Rok akademicki: 2004/2005 Kierunek: kulturoznawstwo Specjalnośa: amerykanistyka NOWOŚA!! Specjalizacja: Typ studiów: zawodowe Tryb studiów: dzienne Liczba semestrów: 6 G3ówny jezyk wyk3adowy: polski Strony WWW studiów: www.mzsa.uj.edu.pl Op3aty: Kryteria przyjecia: testowy egzamin pisemny z zakresu historii po XVI wieku oraz wiedzy o spo3eczenstwie Limit przyjea: 40 Termin i miejsce sk3adania dokumentów: Tegoroczni maturzyści termin - do 16 czerwca 2004 Maturzyści z lat ubieg3ych termin - od 4 maja 2004 do 28 maja 2004 miejsce - Katedra Amerykanistyki, Rynek G3ówny 34 31-010 Kraków Opis studiów: Trzyletnie studia zawodowe na kierunku kulturoznawstwo, specjalnośa amerykanistyka, umo?liwiają zdobycie wykszta3cenia pozwalającego na samodzielne analizowanie problemów wspó3czesnej kultury i cywilizacji oraz umo?liwiają poznanie wielu aspektów problematyki amerykanskiej i kanadyjskiej. Dzieki temu absolwenci tych studiów bedą mogli zarówno z powodzeniem kontynuowaa nauke na poziomie studiów magisterskich uzupe3niających, jak i rozpocząa prace bezpośrednio po ukonczeniu studiów licencjackich. Dodatkowe uwagi: termin egzaminu 24.06.2004 materia3y dostepne w sekretariacie: informatory Zródlo: http://www.uj.edu.pl/dydaktyka/oferta.php?id=14 Nazwa jednostki: Instytut Studiów Regionalnych Rok akademicki: 2004/2005 Kierunek: kulturoznawstwo NOWOŚA!! Specjalnośa: amerykanistyka Specjalizacja: Typ studiów: zawodowe Tryb studiów: zaoczne Liczba semestrów: 6 G3ówny jezyk wyk3adowy: polski Strony WWW studiów: www.mzsa.uj.edu.pl Op3aty: op3ata semestralna: 1900 z3 Kryteria przyjecia: testowy egzamin pisemny z zakresu historii po XVI wieku oraz wiedzy o spo3eczenstwie Limit przyjea: Termin i miejsce sk3adania dokumentów: Opis studiów: Trzyletnie studia zawodowe na kierunku kulturoznawstwo, specjalnośa amerykanistyka, umo?liwiają zdobycie wykszta3cenia pozwalającego na samodzielne analizowanie problemów wspó3czesnej kultury i cywilizacji oraz umo?liwiają poznanie wielu aspektów problematyki amerykanskiej i kanadyjskiej. Dzieki temu absolwenci tych studiów bedą mogli zarówno z powodzeniem kontynuowaa nauke na poziomie studiów magisterskich uzupe3niających, jak i rozpocząa prace bezpośrednio po ukonczeniu studiów licencjackich. Dodatkowe uwagi: limit miejsc 40 termin i miejsce sk3adania dokumentów termin - 04.05.2004 - 20.08.2004 miejsce - Katedra Amerykanistyki, Rynek G3ówny 34 31-010 Kraków termin egzaminu 31.08.2004 materia3y dostepne w sekretariacie: informatory Zródlo: http://www.uj.edu.pl/dydaktyka/oferta.php?id=17 Pozdrawiam, DAWID Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal723 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam ! Mam parę pytanek. Po pierwsze czy w Stanach Zjedn. (bla bla bla) funcjonuje taki kierunek (w Uniwerkach), jak "Amerykanistyka" ? Pytam, bo w Polsce jest Polonistyka, a w Google szukałem z marnym skutkiem. Może ktoś wie nawet w jakch szkołąch, to bardzo proszę o info. I tak w ogóle jak to jest po ang. ( ? ) "americanist"; "americanology" xD ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 a czy na polonistyce sie uczysz geografii,,historii polski? i tak samo masz w USA.. wiec chcesz sie uczyc historii to sie uczysz historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal723 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 a czy na polonistyce sie uczysz geografii,,historii polski?i tak samo masz w USA.. wiec chcesz sie uczyc historii to sie uczysz historii To nie jest odpowiedź ;P ... Chcę się uczyć Amerykanistyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Amerykanistyka: http://en.wikipedia.org/wiki/American_studies Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal723 Napisano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Dzięki wielkie ! Tak ,jak patrzyłem później w Google, to te studia są nawet w Yale, czy Princeton . Ale prawdopodobnie i tak zdecyduję się chyba na Kraków. Mimo wszystko dzięki ! Jak coś jeszcze macie to dawajcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.