sly6 Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 moze byc tak..ale i tak co moga zrobic moze odnotuja taka osobe systemie i nic z wjazdu na jakis czas .
drevil Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 To, że ta osoba dostanie zakaz ponownego wjazdu do USA to dla mnie sprawa jasna, ale to nie problem - jest to osoba starsza, zdecydowana spędzić resztę życia w Polsce. Chodzi o to, czy nie zostanie zostanie z jakiegoś powodu zatrzymana przy wylocie. Czy nie powinna przedtem dopełnić pewnych formalności, np. zadenuncjować się sama do USCIS i zgłosić chęci zrobienia voluntary departure? Zależałoby mi na opinii kogoś, kto zna amerykańskie przepisy.
kzielu Napisano 3 Maja 2012 Zgłoś Napisano 3 Maja 2012 To, że ta osoba dostanie zakaz ponownego wjazdu do USA to dla mnie sprawa jasna, ale to nie problem - jest to osoba starsza, zdecydowana spędzić resztę życia w Polsce. Chodzi o to, czy nie zostanie zostanie z jakiegoś powodu zatrzymana przy wylocie. Czy nie powinna przedtem dopełnić pewnych formalności, np. zadenuncjować się sama do USCIS i zgłosić chęci zrobienia voluntary departure? Zależałoby mi na opinii kogoś, kto zna amerykańskie przepisy. Moim zdaniem nie. Kupic bilet i wyjechac. Nie slyszalem mowiac szczerze o zatrzymywaniu ludzi wyjezdzajacych z US gdzie powodem zatrzymania byl nielegalny pobyt - wydaje sie ze powinno im zalezec na tym zeby tacy wyjechali a zatrzymywanie ich jakby nie pomaga...
Gucio Napisano 4 Maja 2012 Zgłoś Napisano 4 Maja 2012 Kumpel wyjechal z usa po 6 latach pobytu i nie mial najmniejszych klopotow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.