Skocz do zawartości

Boeing 787 Dreamliner

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dobry artykuł, a do czego polski rząd podchodzi powaznie ??? całe to Państwo Polskie zaczyna sie sypać jakoś....tu wszystko jest niepożane...

powiem jedno ogladałem wiekszośc chyba odcinków katastrofa w przestworzach jestem małym fanem tego dokumentalnego serialu... i tylko na podstawie tego bo nie jestem ekspertem lotnictwa ani nie jestem z PISu moge powiedzieć ze podejscie rządu do katastrofy jest zenujace...gnijący wrak, teraz umyty niedawno i raport Państwowy stworzony na podstawie innego raportu nie na podstawie badania wraku!!!

Proponuje ściagnąc sobie odcinek z katastrofa nad lockerbie gdzie samolot został wysadzony bombą a słuzby pozbierały prawie wszystkie kawałki z ziemi porozrzucane jeden od drugiego o kilka kilometrów...

223.jpg?w=500

• Odpowiedzi 133
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

kto wpłynał na katastrofe ? telepata? kosmici? obama? piloci? pogoda? bin laden? napoleon? nikt tego nie wie poza rosjanami bo nikt nie badał wraku kazda dyskusja jest w tym momencie bez sensu...

jak mozna wydawać jakieś - jakiekolwiek opinie o przczynach katastrofy jak sie wraku i szczatków nawet nie powąchało...?

Przyczyna nie zostana poznane nigdy bo jakby to był zamach - hipotetycznie jak niektórzy twierdzą to z oczywistych powodów nikt nie bedzie postepował tak zeby to wyszło na jaw....

Jak rosja ma czyste ręce i to pogoda i polsko rosyjki burdel był przyczyną tragedii to tez to nie wyjdzie na jaw - bo putin to jest rambo a rosja ma byc widziana jako super mocarstwo w oczach rosjan i nie może byc mowy ze samo lotnisko to był stary barak jak w polsce w czasach bieruta...

Jest oczywistym że dla putina jest lepsza wersja ze to był zamach bo to oznacza dla rosjan -nasz rambo jest dobry potrafi strącic samolot w czyms jestesmy dobrzy...

A wersja -wypadek bo mgła jest zła dla putina bo nagle sie okazuje ze mgła na swiecie nie przeszkadza w lądowaniu samolotów , tylko w rosji przeszkadza bo nie ma systemów i jest to syfiasty kraj...

Rosja jako największy kraj z najwiekszymi złozami, rozciągający sie od europy po daleki wschód powinna mieć PKB jakieś 2-3 razy wieksze od USA....niestety ma na poziomie malutkiej Holandii z Belgią (jak dobrze ropa stoi bo jak źle to na poziomie samej Holandi ). To pokazuje jaka tam jest degrengolada od lat...

Sposób na doprowadzenie rosji do zapaści i odsuniecie putina od władzy jest prosty jak nie wiem co, wystarczy ze FED zakreci kurek z dolarami ropa spadnie do 10 usd no nawet do 25usd tak jak to było w latach 80-tych ja spadła do 9 usd- tam sie usa dogadaly z arabia saudyjska - i rosja jest juz na łopatkach , na kolanach i wszystko sie wali... Tak amerykanie wygrali zimna wojnę nie żadnymi tam gwiezdnymi wojnami regana ale własnie ropą... Teraz nikomu na tym nie zalezy bo przeciwnikiem dla USA i to powaznym sa chiny z którymi ciezko sie walczy a tak jak pisałem rosja to jest pryszcz

Napisano

A tak poza tym to lot robi teraz jakies promocje? kiedys byly szalone srody w locie i bilety byly po ok 1500pln waw-nyc-waw teraz maja jakies chore ceny...ktos wie w jakie dni lepiej kupować i czy bedzie niedługo cos do USA w promocji?

Napisano

no i jest ciag dalszy...

http://www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/prezydentowi-udalo-sie-wyleciec-z-nowego-jorku

"Prezydentowi udało się wylecieć z Nowego Jorku

Prezydent Bronisław Komorowski wyleciał w czwartek popołudniu z Nowego Jorku, gdzie przebywał w związku z 67. sesją Zgromadzenia Ogólnego ONZ. Polska delegacja w obie strony leciała samolotem rejsowym.

Pierwotnie prezydent miał wylecieć do Polski później. Ale w związku z kilkugodzinnym opóźnieniem wieczornego lotu, zmieniono plany.

"To jest źródło doświadczeń bardzo przedziwnych" - mówił Komorowski o podróży samolotem rejsowym we wcześniejszej rozmowie z dziennikarzami. Zwrócił uwagę m.in. na fakt, że samolotem rejsowym może być odwołany.

Jak zaznaczył, "leci się ze wszystkimi pasażerami, a ministrowie (Kancelarii Prezydenta) są poprzetykani pasażerami, bardzo miłymi, ale postronnymi". Ponadto - jak dodał - "lecąc wiele godzin, chciałoby się w tym czasie pracować", a "nie ma stolika, przy którym można by było coś napisać czy przeczytać".

"Pani rzecznik prasowa gdzieś kuca, żeby porozmawiać o tym, co będzie przedmiotem naszych wypowiedzi. Ja chodzę, przesiadając się od jednego do drugiego ministra, bo nie ma możliwości porozmawiania we trzech, czy tłumaczka, która by usłyszeć to, co będzie przedmiotem jej tłumaczenia siedzi między rzędami, na podłodze, bo inaczej się nie da" - opisywał prezydent niedogodności lotu samolotem rejsowym.

Według Komorowskiego, można by spróbować umówić się z wszystkimi siłami politycznymi, by problem samolotów dla najważniejszych osób w państwie, które - jak mówił - "nie są fanaberią, tylko koniecznością z punktu widzenia pracy rządu, prezydenta, marszałków Sejmu i Senatu, rozwiązać, kiedy jeszcze jesteśmy dosyć daleko od czasu gorączki wyborczej". "To jest kwestia także powagi państwa polskiego" - uważa prezydent.

W locie rejsowym znaczna część delegacji - ministrowie, doradcy - zajmuje przedział business, choć niektórzy siedzą w przedziale ekonomicznym, w tym tłumacze, pracownicy Kancelarii Prezydenta czy oficerowie Biura Ochrony Rządu. Nie zawsze siedzą blisko siebie, co utrudnia rozmowy i przygotowania do wizyty.

Obecność Komorowskiego na pokładzie samolotu rejsowego do Nowego Jorku wywołała niemałe zdziwienie pasażerów, gdy prezydent przywitał się z nimi. "To był pan prezydent? A leci z żoną?" - dopytywali. Amerykanin z Filadelfii chciał wiedzieć, kto się przywitał. Z lekkim niedowierzaniem przyjął odpowiedź, że to polski prezydent."

Napisano

zawsze lubie czytac komentarze ludzi niektorych tekstow,

oto 1 komentarz pod tym powyzszym:

Aleks

Wcale się nie dziwię ,że Amerykanin się mocno zdziwił . W krajach cywilizowanych Prezydent nie lata rejsowym samolotem . Ale w Polsce wszystko jest możliwe.

Wstyd się gdziekolwiek pokazywać z Polskim paszportem.

Napisano

Fakt, komentarze czytac, to czasami ubaw po pachy ;)

Teraz to wszystkie portale o tym pisza...skopiuje tu kilka komentarzy z innej strony niz podalam powyzej:

"Mógł polecieć F-16, ale by przyszpanował"

" Komorowski na fotelu, rzecznik kuca a miedzy rzędami na podlodze siedzi tłumaczka - niezła scena jak z filmu TYLKO DLA DOROSŁYCH"

"Bo przygotowywać to się trzeba wcześniej, a nie na kolanie, w ostatniej chwili"

"(...)normalnie przypominają mi się czasy, kiedy dojeżdżałem autobusem do technikum, a w czasie jazdy jeden od drugiego przepisywał zadania: na kolanie, byle jak, byle zdążyć przed pierwszą lekcją(...)"

"(...) dobrze, że kajakiem nie musiał zapier... przez Atlantyk(...)"

"W 1996 leciałam LOT-em z Nowego Jorku do Warszawy z malutkim dzieckiem. Przy odprawie pani konspiracyjnym szeptem zdradziła, że lot jest specjalny bo polecimy z prezydentem (wracał z jakiejś nieoficjalnej, roboczej wizyty). Kwaśniewski ze świtą weszli na pokład w ostatniej kolejności, jak wszyscy byli już usadzeni. Prezydent z uśmiechem pomachał do mojego synka z klasy business, stewardessy zasłoniły przejście i tyle było szumu. Większośc pasażerów nawet nie miała pojęcia, że leciał z nimi prezydent. I pomyślec, że Kwaśniewski miał więcej klasy i mniej zadęcia niż Komorowski.."

itd itd...

Swoja droga, to dziwne ze nie okrecili ta cala podroz zwyklym samolotem w jakis temat o ekologii. Jakies plusy by co u niektorych zarobil, a tak- samym lamentem, to wyszlo jak wyszlo...

Napisano

zawsze lubie czytac komentarze ludzi niektorych tekstow,

oto 1 komentarz pod tym powyzszym:

Aleks

Wcale się nie dziwię ,że Amerykanin się mocno zdziwił . W krajach cywilizowanych Prezydent nie lata rejsowym samolotem . Ale w Polsce wszystko jest możliwe.

Wstyd się gdziekolwiek pokazywać z Polskim paszportem.

jest strona ze śmiesznymi komentarzami, tzw mistrzowie cietej riposty www.mistrzowie.org

proponuje tam to wrzucić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...